Új hozzászólás Aktív témák

  • Crow

    tag

    válasz aleister #2943 üzenetére

    Nekem a D800-nál az érintett felhasználók számából és a Nikon DE nyilatkozatából elég egyértelműnek tűnik, hogy ott ez valós probléma volt. Ez persze nyilván nem jelenti, hogy minden D800 rossz. Örülök, hogy a tiednél nem/kis mértékben jelentkezik a hiba.
    A D7100-nál valóban sokkal kevésbé egyértelmű a dolog. Kevesebb sírást hallani, ill. megnyugtató az is, hogy vannak olyan userek, akik direkt erre tesztelték a gépüket, és nem találtak hibát. Valószínűleg egyébként én sem venném komolyan a problémát, ha nem lenne a TP-s topic linkelt oldalán az a tag, aki a 9 vázat tesztelt, több különböző gyártási szériából és állítólag 1 jó/elfogadható volt közötte.

    Általánosságban nekem az a véleményem a témáról, hogy ha a gyártó 51 fókuszpontosként hirdeti a gépet, akkor igenis mind az 51 működjön tejes értékűen (természetesen normál üzemi körülmények - elég fény, nem kuka optika - mellett) témától, felhasználási körülményektől függetlenül. Nem hiszem, hogy ez túlzott elvárás lenne, pláne egy ilyen kaliberű váznál...

    Throme:
    Igen, ezt többen írták is, hogy a 35 1.8 nem a legalkalmasabb az AF tesztre.

    Crow

Új hozzászólás Aktív témák