Új hozzászólás Aktív témák

  • #40935168

    törölt tag

    válasz #40935168 #13588 üzenetére

    Photozone teszt. Középen durva, de a szélek esnek, nem kicsit.. átlag szintre. (Tipikus Sigma-s "effekt" amúgy). De focus shift-es például ez is. Ráadásul f4-től kezd ugye, nem 2.8-tól. Sokkal erősebben shiftes, mint a Tami, ott a 2.8-at ha nem használod, vagy célzottan tartósan, más AF fine tune beállítással, az obi nem driftel már tovább durván, tehát 4 után már egyetlen értékkel kb. oké. A Tami 2.8-4 között nagyot csúszik, 4 felett keveset, a Sigma meg 4 és 8 között hatalmasat.

    Ez egy D800-on használhatatlan, vagy nagyon idegesítő képeket eredményezne és sajna az a ciki, hogy ugye az AFFT kikorrigál egy alap fókuszsík eltérést a vázon, az USB dokkal tovább finomítod mindezt több gyutávra is, viszont azt már az USB dokk sem tudja, hogy a belőhető (mittudoménmennyi) gyutávokra még külön definiálhatsz 3-4 rekeszt is, amikre külön értéket be lehet lőni..

    Tehát addig már eljutott a fényképezőgép ipar, vagy obiipar :) hogy gyutávtól függően fókuszkorrekciót alkalmaz az ember és a végeredmény jó, de az ilyen durva focus shift-el még mindig nem lehet mit kezdeni, ráadásul ez konstrukciós sajátossága, garanciában nem ütheted érte az asztalt.

    Egyszóval: leves.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák