Új hozzászólás Aktív témák

  • ityam

    senior tag

    válasz EmberXY #14610 üzenetére

    kb 10 jogásszal beszéltem telefonon. Mindegyik telefonon mondta hogy röviden mondjam el a problémát. Elmondtam mindnek. Egyikkel sem tudtam személyesen beszélni mert senki nem mondta hogy jönnön be átbeszélni a részleteket hanem azt mondta mind hogy ha a biztosítási törvényben ez van akkor esélytelen ezt kiharcolni, mert nincs megállapodásom és a speciális szabály felülírja az általánost és hát itt a biztosítási törvény a speciális szabály.
    Egy mondta hogy szerinte igazam van de szerinte ezt magyarországon esélytelen érvényesítenem és egy nem foglalt állást hogy igazam van vagy sem csak annyit mondott hogy látszik hogy megegyezés ebből nem lesz de nincs ideje egy ilyen ügyet elvállalni.
    Természetesen olyan ügyvédhez nem fogok elmenni aki azt mondja hogy esélytelen az ügyem. Ha már ő sem hisz benne akkor régen rossz és fölösleges pénzkidobás, amit meg mint írtam jelenleg nincs. Jelenleg a PTK szerinti maximális összeghez való illetékre sincs elegendő pénzem. Az ügyvédi díjrol nem is beszélve, mert ahogy látom magamat kéne képveselnem mert legalább én elhiszem hogy nekem van igazam.Persze ha találnék olyan ügyvédet aki szerint igazam van akkor elmennék de ilyet még nem találtam.

    Amúgy a közérdekű bejelentésnél a más jogsértését/mulasztását jelentem be. Ami ezt írja: A közérdekű bejelentés olyan körülményre hívja fel a figyelmet, amelynek orvoslása vagy megszüntetése a közösség vagy az egész társadalom érdekét szolgálja.
    A bejelentésem olyan körülményre hívja fel a figyelmet amelynek orvoslása a biztosításközvetítői közösség érdekét szolgálja.
    Ezt ingyenesen ügyebár ezért talán ez alapján bejelenthetném HA jól értelmezem.
    "Kérjük, hogy a közérdekű bejelentésének ismertetése során (legalább 150, legfeljebb 3.000 karakter terjedelemben) minél pontosabb, részletesebb információkat közöljön a jogsértés kivizsgálásának elősegítése érdekében."
    Itt szerintem van jogsértés és talán kivizsgálják hivatalból. Ha kivizsgálják akkor szerintem a csalás bűncselekmény gyanúja felmerülhet abban hogy tévedésbe ejtenek minden közvetítőt hogy nem jár nekik kártalanítás, és tévedésbe is akarnak tartani a sóder szöveggel amit a tértivevényes levélbe írogatnak.
    Ha igazam van akkor bűncselekmény károsultként elvileg megítélhetnek nekem valamennyi kártérítést elvileg. így van esély ingyenesen a kivizsgálásra is és talán valami kártérítésre is. Persze könnyen lehet hogy kukába kerül a bejelentésem és nincs értelme.
    Nem tudom máshol érdemes lehet e valami ilyesmi bejelentést tenni ami nem jár nagyobb anyagi kiadással. (pénzügyi békéltető testületet néztem de az csak magánszemélyeknek van itt viszont egyéni vállalkozó mint jogi személyként járnék el így nem fordulhatok oda).

Új hozzászólás Aktív témák