Új hozzászólás Aktív témák

  • p_adam

    addikt

    válasz Dave™ #96357 üzenetére

    Semmi sem ideális. Csak az EQ a "kutyulást" még inkább "súlyosbítja", mint anélkül (szvsz).

    Ehhez képest egy erősítő adott esetben nagyon sok pénzbe kerül (egyébként is különösen ajánlott sok EQ-val mivel negatív gain-nel még jobban csökken a használható dinamika tartomány), de valóban jobbá tudja tenni a hangot: sokkal dinamikusabb, ütősebb, nyitottabb, tisztább lesz. Mindezt a karakterisztikák elvesztése nélkül, ideális esetben van szinergia, ami 1000x jobb, mint megpróbálni ugyanezt elérni EQ-val. Egy jó forrással sokkal kellemesebb, tisztább lesz a fülnek a hang, előre-hátra mutató térrel (igen, HD600-al is, főleg, ha szimmetrikusan van hajtva)
    Csak ezek a dolgok súlyos százezrekbe kerülnek, a másik meg alkalmasint ingyen van.

    A Lambda Pro az egyetlen, amin időnként használok egy kis EQ-t a 15KHz körüli magas kiemelés csökkentésére (-2dB körül, hangolhatnám sokkal jobbra, de nincs hozzá kedvem, sokkal jobb lenne egy dedikált erősítőt találni hozzá, ami a jellegéhez jobban passzol).
    Egyébként meg pontosan azért jó, amit csinál, többféle görbét is próbáltam, mivel vannak hozzá és teljesen "döglött, semmilyen" lesz a hangja, megszűnik a textúrázottság, részletesség stb. minél több az EQ, annál inkább mennek az előnyei a levesbe, és egy olyan fejhallgató ami alapból nem ilyen tiszta, csak még mosottabb lesz.

    Vagy csak valamit nagyon rosszul hallok, mindenesetre mások is vannak, akik ezt hallják...

Új hozzászólás Aktív témák