- Hálózati / IP kamera
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Windows 10
- Proxmox VE
- OpenWRT topic
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- Microsoft Excel topic
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
voros12
csendes tag
Sziasztok,
Szeretnék fejhallgatót venni, jelenleg egy hyperX cloud-om van, ezt szeretném egy kicsit komolyabbra lecserélni. Van egy Creative Sound Blaster X-Fi HD hangkártyám, így olyat próbáltam nézni ami 6.3mm-es jackel megy. Fontos lenne hogy mikrofon is legyen benne, nem kell nagyon jó minőség csak hogy néha tudjak beszélgetni. És mindenképp vezetékest keresnék.
Jelenleg ezt néztem ki, valami hasonló árfekvésűt keresnék:
https://www.arukereso.hu/fulhallgato-fejhallgato-c3109/sennheiser/hd-569-506829-p347093936/?gclid=Cj0KCQiAqbyNBhC2ARIsALDwAsBMtDpaSYxVSg3E-KJn2ObADVRJ6uU3ayG3Sn9XoNDaVWy0Qz3omQQaAg2QEALw_wcB -
Gzula[HUN]
őstag
válasz gretzky77 #95294 üzenetére
ITT van egy összehasonlító teszt. Az X2HR könnyen hajtható, nem kell hozzá alapban erősítés. Az amiatt célszerű, hogy a hangzása egyben legyen. Nekem alaplapi hangkártyáról pl. a cintányérok közül a "pláh-pláh"' (nem a tin-tin) szinte teljesen háttérben van. Azt hozza elő a Loxjie D10, ami szerintem most elég jó áron van ITT. Az enyém még 30ezer fölött volt talán másfél éve, de én Aliról rendeltem, nem a hifi-express.com-ról. Bodz szerint ugyanaz a cég volt, én nem tudom.
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz voros12 #95301 üzenetére
A Cloud egy V hangzású fejhallgató, a linkelt HD569-es meg középre van hangolva. Nem lebeszélni akarlak róla, csak pl. elektronikus zenére (vagy kiherélt gitárra) nem a legjobb lesz. De mondjuk classic metálra, jazzre inkább. Meg mikrofonos vezetéke se fog alapban rá menni, mert bajonettzáras dugó megy bele. Csak zárt fejes lenne jó? Fontos az a 6,3-as dugó? 3,5 -> 6,3-as adapter nem lenne megoldás?
Meg aztán nem tudom, hogy melyik Cloudod van, de az elég jó ár/értékű fejhallgató (nem a Stingerre gondoltam). Szóval, lehet tényleg csak kicsit lenne komolyabb.[ Szerkesztve ]
-
gretzky77
veterán
válasz Gzula[HUN] #95302 üzenetére
Köszönöm
iPhone 15 Pro Max Blue Titan & Apple Watch Ultra 2 & Fiio FF3 & fiio ka3
-
voros12
csendes tag
válasz Gzula[HUN] #95303 üzenetére
Jelenleg a hyperX cloud core van, ami ha jól tudom az egyesnek felel meg. Nem tudom az átalakító mennyire rontana a hang élményt , legfőképp amúgy rock zenét hallgatok, de ha jól értem azt mondom hogy ez nem lenne akkora minőség beli ugrás ?
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz voros12 #95305 üzenetére
Egy részletesebb hang lenne, ahol a vokál, meg pl. az akkusztikus hangszerek szebben szólnának. De kevesebb volna a basszus, meg a magas, legalábbis nem lenne az arcodba tolva annyira. Szóval feljebb lépés lenne elvileg, csak kérdés, hogy a Cloud után mennyire jönne be a változás.
De a fő kérdés akkor is a mikrofon. Lenne külön?Egyébként azért kérdeztem, hogy csak zárt jó-e, mert ha jó nyitott is, most éppen elég jól le van árazva az X2HR amazon.fr oldalon. És ahhoz gyakorlatilag bármit tudsz csatlakoztatni, amin szabvány 3,5-es dugó van, pl. egy ILYET. És a Cloudhoz hasonlóan ez is V karakter. Ja, és adnak hozzá alapban 3,5 -> 6,3-as adaptert. A kettő együtt bele férne a keretbe.
Ha nagyon kell a mikrofon, akkor EBBEN a fórumban lehet többet tudnak segíteni.
Többieknek jegyzem meg halkan, hogy az X3-as is bekúszott 200€-ra!
[ Szerkesztve ]
-
voros12
csendes tag
válasz Gzula[HUN] #95306 üzenetére
Nem ragaszkodom a mikrofonhoz, ha kell megoldom külsőleg.
Igen elég fontos lenne a zárt kialakítás, illetve szeretnék nem külföldről rendelni, így esetleges garancia intézésnél nem akarok szívni vele.
Jelenleg is egy adapterrel használom a hangkártyát, nem tudom ez mennyire vesz le a hangminőségből, ezért is próbáltam keresni 6.3-ast.
-
Archttila
veterán
Sziasztok!
Fosi Q4-hez milyen fejest ajánlanátok olyan 50-70 ezer forintig?
Az esetek tobbsegeben itthon munka kozben hasznalnam fokenet elektronikus (prog, deep) zenehez, illetve idonkent 80's 90's pop, rock, OST estenkent pedig (offline) gaming.
Nem árt ha kényelmes es relative tartos. (bar hurcolaszva nem lesz)[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz voros12 #95307 üzenetére
Nem foglak a kiszemeltről se lebeszélni, de szóba jöhet szerintem még a Beyerdynamic DT770 megfelelő változata. Ebben viszont contaxg fórumtárs van jobban képben. Szerintem szívesen segít, ha kérdés merülne fel.
#95308sati: Ha jó nyitott is, akkor X2HR. Amazon.de oldalon most 98€. Tegnapig volt a francia amazonon 90€, ma már 190€. Relatíve sűrűn akciózzák, de kérdés mikor lesz újra ilyen olcsó.
[ Szerkesztve ]
-
btraven
őstag
válasz Sinesol #95262 üzenetére
Idő kell az átálláshoz?
Persze lehet felsőbb kategóriáknál már ez van, arról nincs tapasztalom.
Én amikor olcsóbb fejesek után meghallgattam egy HD600-at a boltban, az rögtön jobban szólt. Persze az ilyen kitett próbapéldány volt, biztos be volt járatva.
Ahhoz se kell hozzászoknom hogy Youtube videón lehet hallani ahogy a Hifiman fejesek egyre jobbak ahogy az ár emelkedik. Persze tudom hogy az a videó nem ér semmit.
De még se úgy működik hogy elsőre mind az 5 féle rosszul szól és ha meghallgatom 100x a videót akkor meg már mind jól.Nyilván minden rosszhoz hozzá lehet szokni ha nincs más.
Bár ez se igaz, mert van alsó határ aminél lejjebb azért nem mondanám soha hogy ez jól szól.[ Szerkesztve ]
-
-
Archttila
veterán
válasz Gzula[HUN] #95309 üzenetére
.de -en most akcios.
Tudom meg kell hallgatni, de mondjuk egy ATH-M50x-hez hasonlitva hogyan kell elkepzelni a hangzasat? Vagy inkabb csak kifejezetten a Fosi-hoz ajanlottad?[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Ba cy lus
addikt
válasz Gzula[HUN] #95303 üzenetére
Nem nagyon értem, miért kell megkülönböztetni a klasszik metált a moderntől. Mi a különbség? Ha jól tudom, a "kiherélt" gitár már a thrash metállal kezdődött, ők kezdték teljesen letekerni a közepet. Ami persze csak relatíve értendő, mert ezek a gitársoundok is bőségesen tartalmaznak közepet. Bármi, ami nem lineáris, csak elszínezi. Ezt is.
Amit a modern metál jellegzetességének lehetne inkább mondani, az a lehangolt gitár. De ez előfordul a klasszikus metálban is: death metal, doom metal bandák előszeretettel alkalmazták/alkalmazzák, de gyakran még thrash zenekarok is.
Tehát én nem mondanám, hogy akármilyen elszínezős fejhallgató jobb a gitársound szempontjából. Olyan szempontból lehet jobb, hogy ütősebb a basszus. A gitársound árán.[ Szerkesztve ]
-
maajsz
senior tag
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz Ba cy lus #95313 üzenetére
Nem nagyon tudok mit mondani rá, így van, ahogy mondod. Csak kicsit nehezen fogadja el az ember, hogy amin felnőttem, már lassanként klasszik rock. Az első Korn, meg Machine Head album is 1994-es. Pedig akkor már 3 évvel túl voltunk '91-en, a Black Album, a Use Your Illusion, meg a Nevermind megjelenésén. És ez még csak a sor eleje.
Majd később pontosabban próbálom megfoglamazni mire gondolok.
[ Szerkesztve ]
-
gretzky77
veterán
válasz Dorien #95311 üzenetére
Köszi, közben tegnap este megvettem! Hát képek alapján nem jött át,hogy ez ekkora , nekem bejön.
Egyelőre csak telefonról hallgattam, de megfogott a hangja így is és elsőre igen kényelmesnek éreztem a mérete ellenére! Végül az itt hirdetett használtat vettem meg, nem "akartam" várni rá! De valóban makulátlan állapotú!iPhone 15 Pro Max Blue Titan & Apple Watch Ultra 2 & Fiio FF3 & fiio ka3
-
-
HELLAFLUSH
őstag
válasz Archttila #95312 üzenetére
Anno az M50X-ről váltottam X2HR-re.
A mély frekis hangok jobbak az M50X-nél viszont az X2HR térben sokkal jobb a nyitottsága miatt.
Amit számomra nehéz volt megszokni váltáskor az a nyitottság.(első nyittott fejhallgatóm volt) sajnos a legnagyobb hátrányuk a nyitott fejhallgatóknak, hogy behallatszódik a környezeti zaj viszont a hangminöségért ennyit mindenki fel tud áldozni szerintem. -
Archttila
veterán
válasz HELLAFLUSH #95319 üzenetére
Köszi!
Elég sok helyen olvasom, hogy X2HR as the drivers are imbalanced (left quieter than right)
Ez valóban ennyire jellemző?Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
HELLAFLUSH
őstag
válasz Archttila #95320 üzenetére
Nekem 2db volt az Amazonról amiből 1db meg is van még, de sajnos figyelmetlenségemre sikerült eltörni az egyik kagylót...minden esetre ilyen csatorna egyenletlenséget én nem tapasztaltam egyiknél sem.
Egyébként a mély tartományán is lehet javítani más fülpárnákkal mint pl amit a Dekoni árul hozzá.
Amit viszont nem említettem még: a gyári fülpárna nagyon szöszölödik, de ruha tisztító hengerrel könnyen tisztítható. -
-
maajsz
senior tag
válasz Gzula[HUN] #95322 üzenetére
Ezt én is csak megerősíteni tudom, a saját fülemmel nem hallok semmilyen oldali eltérést. Láttam én is olyan reviewt, ahol a mágneses fülpárna nem jött le, mert ragasztva volt, illetve alatta a driver nem jó szögben állt, ezeket direkt lecsekkoltam de semmi ilyen nem volt.
-
fericske
addikt
válasz Gzula[HUN] #95322 üzenetére
Ezen az oldalon jó tesztek vannak. [link]
Van driver match is.
Több fejessel is szórakoztam itt.
Pl. az utóbbi pár évben azt hittem, hogy ~16 KHz-ig hallok már csak, aztán a legújabb szerzeményem megmutatta, hogy a 19 KHz-et is hallom még. -
fericske
addikt
válasz Gzula[HUN] #95326 üzenetére
Nem biztos, hogy csak 16k
-
Dave™
nagyúr
válasz Gzula[HUN] #95326 üzenetére
Nem a 15k+ tartományban szoktak harsányak lenni a fejhallgatók, hanem 2-3k, 5-6k és 8-10k között. Ebből talán az utóbbi a leginkább zavaró, bár ez nyilán egyén függő.
-
Ba cy lus
addikt
-
-
Ciccuka
veterán
Az összes Soundmagic P21 és P21S fejhallgató fülpárnája szétfoszlik egy idő után
Nem egészen egy hete lett kibontva egy új és egyik fele szinte teljesen szétfoszlott.
Már az első percben látszott, hogy valami nem stimmel vele.[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
Sinesol
veterán
Na ha már közeleg a Karácsony, itt egy kis Diótörő részlet estére.
Csajkovszkij az egyik kedvencem, jó pár verziót láttam már ebből is, de ezt a verziót csak nemrég dobta fel a Youtube.[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz Ciccuka #95335 üzenetére
A/ Rendelsz egy utángyárott párnát hozzá kici óccón.
B/ Ez picit macerásabb.#95336Sinesol: Nekem valami miatt hibásnak mutatja a linket. "A webhely nem érhető el"
[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
válasz Gzula[HUN] #95337 üzenetére
Ah, rosszul linkeltem, néha elfelejtem, hogy ide a teljes link kell.
Na ez már jó lesz. [link][ Szerkesztve ]
-
-
mekelek
csendes tag
Sundara EQ-zását próbálta már valaki? Én eddig egészen boldog voltam nélküle de gondoltam kiprópálom milyen, ha már a redditen szembe jött a téma. íme a konfig:
https://i.imgur.com/L7tMx1X.jpgNektek mi a véleményetek róla, én most már szédülök a subbasstól
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz btraven #95346 üzenetére
Az a gyakorlatban a kompenzáció szélessége adott frekvencia mentén, ha jól tudom. Nem az a lényege, hogy minél nagyobb legyen, hanem hogy akkora legyen, amekkora kell a kívánt kompenzáció eléréséhez.
Meg is van: "Quality (Q) - Is a mathematical way of describing the shape of the filter. High q-values mean that the filter only affects a very narrow band. Low q-values mean that many frequencies above and below the center frequency are also affected by the filter."
[ Szerkesztve ]
-
szakibá...
senior tag
válasz btraven #95346 üzenetére
Az itt látható sávszűrőknél három értéket szokás állítani. A frekvenciát, az ampitúdót (az emelés vagy vágás mértékét) és a "jósági tényezőt" (ez a Q). a Q mértéke mutatja, hogy mennyire meredek, vagy mennyire lapos a szűrés az adott frekvencián. Vagyis kb. a szűrt sáv szélességét jellemzi.
Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest