Új hozzászólás Aktív témák

  • #56474624

    törölt tag

    válasz Mezga Aladár #73052 üzenetére

    No nekem a vintage DT440-nél csak egy ilyen szivacs az egész párna (fülre felfekvő módon), most akkor, ha azt levenném, akkor tuning/javulás lenne? Természetesen nem, mert úgy lett hangolva, hogy a párnájával együtt szóljon kiegyenlítetten. Mielőtt megérkezett volna a párnám, próbálgattam szivacs nélkül is, meg más, itthon fellelhető szivacskorongokkal, nem kaptam meg azt a hangzást, amit a gyári párnájával.

    Bár így sem vagyok teljesen biztos benne, hogy ez a szivacs pont ugyanolyan sűrűségű maradt az évtizedek folyamán (honnan lehetne ezt tudni?), mert az, hogy sok korabeli tesztben magastöbbletesnek volt érzékelve, több, mint fura, ezt nem tudom, hova tenni (pl. K550-hez viszonyítva). Mondjuk, ha változott is a párna, szerintem előnyére változhatott, mert tényleg nagyon kiegyenlített, rendesen (nem túl lazán) feltéve immár a szubtartomány is sokkal jobban képviselteti magát.

    Szóval az, hogy neked úgy jobban tetszik, az annyit jelent, hogy te több magasra vágysz, de hogy az a moddolás objektíve hangminőség javítás-e, az nagyon nem egyértelmű.
    A HD58X-et meg azért említettem, mert alapból tud némi magastöbbletet a HD600-hoz képest.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák