- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenWRT topic
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- Proxmox VE
- Microsoft Excel topic
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- ASUS routerek
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shaad
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék a közeljövőben fejhallgatót vásárolni, az elsődleges szempont, hogy kényelmes legyen, mivel napi 3-5 órát van rajtam. Elsősorban zehallgatásra (youtube, mp3, hi-fi; rock, alternatív, élő koncertek) lenne a füles.
Max 30e-ret szánnék rá, fontos, hogy plüss-ös legyen a fülpárna. Egy AKG-t néztem ki:
http://eu.akg.com/akg-product-detail_eu/k540blk.htmlVan ezzel valakinek tapasztalata, vagy tudnátok másikat ajánlani?
Előre is köszi! -
juhiimi
aktív tag
Szappanos vizbe ha aztatnam a superlux 668b-em mubor parnait,megpuhulnanak vagy tonkremennenek?
Annyira kemenyek,hogy mar egy jo ideje nem hasznalom a fejest e miatt. -
gaborka8x8
aktív tag
válasz juhiimi #35704 üzenetére
A szappanos víz helyett a glicerin-vazelin (vazelin helyett jobb lenne a lanolin, de annak van egy sajátságos szaga) 1:1-es keverékével való többszöri átdörzsölést javaslom. Attól biztosan megpuhul, és nem megy tönkre, míg a szappanos víztől elég nagy az esély, hogy tovább keményedik. Ráadásul, a fenti keveréktől még az elveszett fényét is visszakapja a műbőr.
"A zene nem azért van, hogy ne legyen csend! " (Pernye András)
-
pengwin
addikt
Sziasztok!
Jogszabály szerint a garanciális ügyintézésre milyen határidő vonatkozik fejhallgatóknál?
Karácsony előtt adtam le egy Philips fejhallgatót garanciális javításra (vagy még inkább cserére), és még nem jelzett vissza a szerviz.
Mobiltelefonoknál ha 15 napon belül nem jelentkezik a szerviz, akkor kötelesek cserélni a terméket, fejhallgatóknál mi a helyzet ilyen esetben?Üdv, pengwin
-
gaborka8x8
aktív tag
válasz pengwin #35706 üzenetére
Ezt tévedés. Mobiltelefon esetén sem "kötelesek" a terméket kicserélni, ha 15 munkanapon belül nem tudják javítani. (Az más kérdés, hogy ha a gyártó-forgalmazó a jogszabályi kötelezettségen felül vállal ilyesmit.)
A Ptk. arról rendelkezik, hogy "..... a kijavítást vagy kicserélést – a dolog tulajdonságaira és a jogosult által elvárható rendeltetésére figyelemmel – megfelelő határidőn belül, a jogosultnak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül kell elvégezni." Azaz, nem ad meg kötelező határidőt.
Van ugyan egy GKM rendelet, amiben az szerepel, hogy "a forgalmazónak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze", de mint látjuk, ez sem teszi kötelezővé a 15 munkanapon belüli garanciális javítást, csak annyit mond, hogy törekedni kell rá.
A fentiek vonatkoznak a fejhallgatók garanciális javítására is, azaz, a javítást megfelelő határidőn belül kell elvégezni, s törekedni kell rá, hogy ez 15 napon belül megtörténjen. De ha ezt a határidőt nem tudja tartani, attól még nem köteles a fejhallgató cseréjére, hacsak, a garanciális feltételek között nem szerepel ilyen jellegű önkéntes vállalása."A zene nem azért van, hogy ne legyen csend! " (Pernye András)
-
Bicskás
senior tag
válasz gaborka8x8 #35705 üzenetére
És egy olyan plüss ( ? ) vagy valamiszivaccsal kitömött finom, jó minőségű textil öreg fülpárna tisztítására milyen metódust javasolnál amit nem lehet levenni ?
( Egyik ismerősöm is erre a normális higiéniára ügyelésre fázott rá a Sennheiserének a párnáját levette kimosni, és eltört benne az a lehelletvékony gyenge kis műanyag lap ( ~írólap vastagság ) aztán vehetett másikat a fejhallgató árának közel a feléért... )[ Szerkesztve ]
-
pengwin
addikt
válasz gaborka8x8 #35707 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors választ!
Olvastam ezeket, és az értelmezést is, miszerint a szerviz (vagy a forgalmazó) részéről bizonyíthatóan meg kell lennie a szándéknak, hogy minél kevesebb kellemetlenséggel, minél rövidebb időn belül elvégezzék a javítást, ez pedig azt jelenti, hogy 15 napon belül lépjenek kapcsolatba a fogyasztóval. Na most se telefonhívás, se e-mail, pedig ígérték.
Ha jövő hét közepéig nem jelentkeznek, akkor már több, mint egy hónapja náluk lesz, véleményem szerint ez már messze túl van az elfogadható határon, még ha beleszámolom az ünnepeket is. Remélem nem lesz rá szükség, de ha addig nem történik semmi, akkor szerintem még ez az eléggé ködös szabályozás is az én oldalamon van.Üdv, pengwin
-
gaborka8x8
aktív tag
válasz Bicskás #35708 üzenetére
Ha a fülpárna anyaga nem bőr, vagy műbőr, hanem plüss, szövet, stb., és nem levehető, akkor az én tudományom megáll, azaz, nem tudok semminemű javaslattal élni.
De a tapasztaltabb fórumtársak biztosan tudnak néhány hasznosítható praktikát ilyen esetekre is."A zene nem azért van, hogy ne legyen csend! " (Pernye András)
-
Yagura
újonc
Üdvözletem!
Kéne valamilyen Fejhallgató ~20 ezer Ft. körül.
Akkor a kikötések.
-Zene hallgatásra használnám. (7.1-et Razer Sorrounddal is meg tudom oldani, ha játszok.)
-Szeretném, ha zárt fejhallgató lenne.
-Circumaural
-Igazából elektronikus zenét hallgatok, Dubstep, Drumstep, Chillout, Chillstep, Trance, Acid, Glitch hop...stb. elég sok fajtát. Szóval szerintem a semleges lenne a legjobb ide, magas-mély kiemelés nélkül. (Bár a mélyeket sokkal jobban kedvelem, de ált. a közép-magas hangokból sokkal több van, illetve a kedvencem mély alap magas (női) vocal-lal. (vagy vocaloid? hmm...))
-Vezetékes
-Mikrofon nem kell, majd szerzek külön.
-Egyelőre egy integrált hangkártyám van, de pár ezerért majd egyszer veszek egy belsőt.....
Nos, nagyjából ennyi is lenne.
Üdvözletem!
-
Kékes525
félisten
válasz Black Dragon #35699 üzenetére
OK! Kíváncsi vagyok rá, hogyan szuperálnak. Ha viszont neked sikerül, akkor írd meg, sajnos ahol próbálkozok, ott az eladók elég megbízhatatlanok.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
-
juhiimi
aktív tag
válasz gaborka8x8 #35705 üzenetére
Akkor mar csak be kene szerezzem ezeket
Koszonom minenkepp, ha tudom, kiprobalom! -
Bargyu
tag
Bocsánat a nagyképűségért, ma belevágtam a kábelcserébe és annyira lenyűgöz a hangja, hogy beírom ide. Nordost Heimdall XLR-4 a HD800 gyári jack kábel helyett mélyebb mély, magasabb magas, tisztább, ezért részletesebb, szóval minden tekintetben javulás.
Nem kérdés, hogy lehet kábelek között különbség. A Nordost egyik legnehezebben legyártott kábele, nem tudom miért nehéz fejhallgató kábelt gyártani, de megéri fogalkozni vele az biztos.
A Double Helix állítólag még jobb, de egyrészt az már olyan vastag, hogy lehúzza a fejet, itthon nem forgalmazzák, csak USA és 800$, lehet egyszer kipróbálom, de most egy időre ennyi.
-
szakibá...
senior tag
válasz Kékes525 #35691 üzenetére
Úgy emlékszem, azt is megírtam akkor, bármilyen gyúrható tapadós anyag jó, amit könnyű eltávolítani, ha nem tetszik. Pl. gyurmaragasztó néven keresd papírboltokban, vagy rágógumi. De vigyázz, csak a kerek lyukra nyomd, a szövet csillapítású nyílás nem örülne neki. Egy pici golyó elég belőle.
Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!
-
Bicskás
senior tag
válasz gaborka8x8 #35713 üzenetére
http://lifehacker.com/get-better-sound-from-your-favorite-headphones-with-the-1516562484
Találtam egy ilyet, hátha érdekel, bár én kevésnek érzem magam ehhez pedig lenne hoztá anyag van pár nyugdíjazott fejhallgatóm.
-
Ombi5
őstag
Udv. Hasznal itt vki PC-hez ilyet?
Sony PlayStation Gold Wireless Stereo Headset 2.0
-
zatom
tag
válasz szakibá... #35717 üzenetére
Blu tack neven keressetek.Nagyon jo cucc.
-
contaxg
veterán
válasz Bargyu #35715 üzenetére
Gratulálok
Fejestalira remélem elhozod.
Az ALO-nál van van/volt valamilyen kedvezményen.
Ők is kábekeznek..ha érdekel mint lehetőség vkit.[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Mice_007
tag
-
Bib
őstag
Shure 440-re keresek 940-es fülpárnát.Tudtok valami boltot vagy embert ahol lehet kapni ? Köszi előre is!
-
Kékes525
félisten
válasz szakibá... #35717 üzenetére
+
@(#35720) zatom:Köszönöm!
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
lambda5
tag
Sziasztok!
Régóta szeretnék egy normális fejhallgató + USB DAC párost.
A FiiO E10K Olympus 2 USB DAC + LD Systems LDHP800PRO párost néztem ki magamnak.
Nem tudom jó-e a párosítás.
Sokrétű a zenei izlésem a Rock-tól a Solaris-on keresztül Loreena McKennitt-ig sok mindent hallgatok..
Jelenleg csak egy laptopom van. Nem volt ez mindíg így...de jelenleg ezekhez tudnék rövid időn belül hozzájutni. Arról szeretném meghajtani.Üdv: lambda5
[ Szerkesztve ]
...Szürkék vagyunk. Félúton állunk a fény és az árnyék között!
-
hemaka
nagyúr
Van egy Creative X-Fi DAC-om és egy Takstar Pro 80 és akadt egy kis probléma...
Konkrétan valami csávó folyamatosan beszél halkan (ha jól hallom angolul) úgy, hogy nem fut semmilyen program és a wifi is le van kapcsolódva. Mintha walky talky lenne...[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz hemaka #35728 üzenetére
Most már detektoros rádiód is van. A Windows keverőn némítani kellene a rögzítőeszközöket szép sorban. Hirtelen nincs jobb ötletem.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Bobrooney
senior tag
Skacok:
Egy invotone-hd2000 egy K551-hez képest milyen? -
hemaka
nagyúr
A mailware-t megnézem, meg holnap rákötöm a másik gépre is.
Az én szavam nem mérvadó az X-Fi ügyében, mivel ez egy kifutott példány.(legalábbis én azt hiszem már nem kapni újonnan) Még kb, 8-9 évvel ezelőtt vettem, szóval elég koros cucc, de működik tökéletesen és szeretem a hangzását is, jól elvannak a Takstarral.
szerk.: Már nem hallani a beszédet. Hívni kell Scully-t és Muldert.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz hemaka #35738 üzenetére
Te jó ég, elszalasztottad.... te voltál a kiválasztott, elmondták neked minden titkukat és szándékukat az idegenek, erre te az egészet félvállról veszed, "valami angol szövegnek" titulálod ősi nyelvüket, majd pedig fel sem veszed, ezzel elszalasztva az emberiség megmentésének utolsó lehetőségét - istenem, mi lesz most velünk?!
-
Bargyu
tag
válasz contaxg #35722 üzenetére
Úgy terveztem, hogy a három top kábel közül (Siltech 1400 dolláros árával nálam kiesett), ALO, Double Helix és Nordost maradt. Utóbbi a legolcsóbb, másrészt ennek más a konstrukciója, csak 7 köteg van benne így 32 AWG átmérő. Azt jó lenne tudni pontosan, hogy a 7/40 mit jelent. 40 érből van összecsavarva egy köteg? A lényeg, hogy ez vékonyabb, könnyebb, jobban hajlítható, tehát kényelmesebb is. Ezt gondoltam alapnak, aztán, ha majd az év során úgy alakul inkább a Double Helix-et próbálnám ki, mert az réz és ezüst vezetők kombinációja. Mint írtam, már ez is javulás, úgyhogy el leszek vele egy ideig az biztos.
A marketing szöveg szerint az ALO 16 köteg 8 ezüstözött réz és 8 réz köteg 22 AWG vastag, 680 dollárért. Litz, de nem tudni melyik.
A Double Helix 14 köteg, 7 köteg tiszta ezüst és 7 köteg réz vezetőből csatornánként. 22 AWG vastag, Litz type 4. 800 dollár.
Nem mintha érteném mennyit számít ez a Litz, meg köteg stb. dolog, de ezeket a képeket találtam értelmesnek, hogy valami fogalmam legyem róla a type 4 mit jelenthet. Az ALO-nál nem találtam meg, hogy melyik Litz, csak azt írják, hogy Litz.
Szóval nem értek az egészhez, butaságokat írok, de végül arra jutottam legyen először a Nordost, aztán esetleg később a Double Helix, erre úgyis van próbaidő. Ha valaki ért a kábelekhez megoszthatná velem a véleményét, akár privátban, hogy elkerülje az ekét. Természetesen ezek nem kriptonit kábelek és nem akarom tovább fűzni a témát, de talán ennyi még belefért.
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz Bargyu #35742 üzenetére
A Litz (litze huzal) elvileg azt jelenti, hogy elemi szálaként szigetelve vannak a vezetők. Hogy a type 4 mit szeretne jelenteni azt nem tudom...de végül is mindegy a lényeg, hogy (remélem) elégedett vagy.
A kábel szerkezete, mechanikai csillapítása, anyaga, ötvözete, a csatlakozók fajtája, kötések, kötőanyagok elektromos és más fizikai tulajdonságai. stb mind-mind számítanak. Komplett könyvtárnyit lehetne írni erről szerintem.
Egyébként a Nordostod mennyire ad testett a hangnak? Vagy inkább a magasokban és a részletekben erősít?
[ Szerkesztve ]
-
allein
addikt
Szevasztok. Note 3 típusú készüékhez milyen fejhallgatót ajánlotok? Tegnap kipróbáltam MM-ben 3 típust, Denon, Sony és AKG, nem éreztem különbséget Összeg, 10:000 - 30:000 között. Utcai használatra szánom, zenehallgatás az elsődleges cél.
[ Szerkesztve ]
-
hegyitaho
tag
ezzel csak egyet tudok érteni.
lényeg: "if a different cable makes a clear difference then either the (old or new) cable, or the headphone amp, is operating outside of the intended design parameters. If the cable meets specifications for resistance, capacitance, and inductance, then it should work as intended."
felvéve a mérnöki sapkámat én is csak elosztott paraméterként látom a kábeleket (+zajérzékenység) de rövid hossznál és ilyen alacsony sávszélen még az se kéne hogy nagy kérdés legyen. legrosszabb esetben is hullámimpedancia illesztésről beszélhetünk ami pedig fejesenként változna.
de kíváncsi vagyok hogy miért gondolom rosszul és ezt komolyan mondom.
[ Szerkesztve ]
-
vodkaboy22
addikt
válasz hegyitaho #35745 üzenetére
Én is egyetértek veled kábel téren. Villamosmérnök "sapkám" alól
A linkelt innerfidelity-s honlapon lévő eltérések meg szimplán a mérési hiba határát se súrolják alulról.
De nem akarok vitatkozni. Aki hisz benne az hisz benne pont. Én tudom hogy ABX-en vagy hosszas hallgatás során nem lenne ember aki 2 fejes kábel közt hallana különbséget. (bár itt az ABX kicsit érdekesen lehetne megvalósítani )Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
BÜDÖSLÁB
tag
A helyzet úgy hozta, hogy egy csere alkalmával megszabadultam az akg y 40-es fejhallgatómtól.
Ha a neten szétnéztek láthatjátok, hogy ez 10-20 ezer forint között mozog az oelikszen például.
Nem szaporítom tovább a szót, azért passzoltam el mert 1 óra után nyomta a fülem, és ez zavart.
Elég masszívan meg van építve, talán ez is a gond vele. Mivel ez nem egy zárt füles, igy például a tömegközlekedésen ülve, állva, feküdve beszűrődik a zaj, és ez ront a zenehallgatáson.
Egy Cowon S9, és egy Ipod Classic-on hallgatva elmondhatom, hogy szerintem nem éri meg az árát.
Legalábbis nekem nem jött be.Denon AH-D510
A csere erre a fejesre sikerült. Tudom, hogy ez nem egy új darab, meg papagáj vagy meg blablabla, kösz tudom, ne is fáradj vele hogy leírod.
Hazafelé megvillamosoztattam, és igen, zárt fejes ide vagy oda, azért gyengén zár.
Aztán ledaráltam az Inception, meg a The last samurai albumokat, és rohadtul tetszett amit hallottam. Szóval száz szónak is egy a vége: Megérte.A kevesebb több- Ludwig Mies Van Der Rohe
-
Mezga Aladár
veterán
válasz vodkaboy22 #35746 üzenetére
Természetesen fenntartással kell kezelni a kábelvarázslatot.
Véleményt viszont akkor kell alkotni ha már kipróbáltad.UI: Fejeseknél még nem próbáltam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Notebook hibák
- Apple asztali gépek
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- iPhone topik
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Viccrovat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest