Új hozzászólás Aktív témák

  • Tin

    veterán

    válasz bitrograde #101006 üzenetére

    Nem vagyok hangmérnök, de azt gondolom, hogy a zenét olyanra keverik (masterelik), hogy a legtöbb fogyasztónál "jól" szóljon. A fogyasztók hány százaléka használ EQ nélkül flat fejest?

    A kérdés megismétlését meg ne kérd számon tőlem, hisz tőlem most kérdezed először. Akkor tudnék válaszolni, ha lennének még komolyabb cuccaim, de nincsenek. Így az emlékeimre hagyatkozhatok, miszerint az egyik review videóban hallottam 1 hete, hogy a szakértő srác azt állította, hogy a HD560s a 6-os sorozattal ellentétben nem skálázódik komolyabb cuccon sem. Mellesleg a Google második találata megválaszolja: "Unfortunately when it comes to detail retrieval we do lose something. Whether this is due to a lower impedance driver or not is still unclear to me, but in no way does the HD560S scale with higher end source equipment the way the HD6XX does."

    A Zorán-felvétel pedig remek bizonyíték arra, hogyan lesz egy rossz keverésből egy megengedőbb fejesen mégis viselhető hang. És máris eljutottunk oda, miért nem jó a HD560s sokféle zenéhez, de ezt is leírtam már.

    Nézd, nyilvánvalóan nem te vagy a véleményem célközönsége, így talán nem a hifis füleknek (fejeknek) megfelelően kell fogalmaznom (nem is tudnék). Ha ugyanis érdekelne téged a fejes, nem az én véleményem olvasnád, hanem meghallgatnád a nálam sokkal okosabb szakértőkét, és azok alapján döntenél. Innen pedig eljuthatunk oda, hogy vasárnap este miért arról kell beszélni, hogy mit hallok vagy értelmezek rosszul, és hogyan lehet szándékosan félreértelmezni a leírt mondataimat úgy, hogy értékteleníthessük a véleményt, rosszabb esetben a saját véleményünk felsőbbrendűségünket emeljük ki vele. Ezzel arra célzok, hogy a korábbi mederben veled sem kívánom folytatni a beszélgetést. De amúgy szívesen, abban a pillanatban, amint érzem a valódi kíváncsiságot, a befektetett munkám és segítő szándékom iránti tiszteletet, és a támogató légkört.

Új hozzászólás Aktív témák