Hirdetés
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- ASUS routerek
- DIGI kábel TV
- Linux kezdőknek
- Mozilla Thunderbird
- Python programozás
- Alulértékelt az NVIDIA, 2035-re elkészülhet a mesterséges szuperintelligencia
-
IT café
Ati Crossfire: [link] Ha régebbi kártyád van, akkor érdemes elolvasni!
AMD Crossfire:
Új hozzászólás Aktív témák
-
energy4ever
addikt
Csak Ati/AMD VGA-k kothetoek ossze, vagy Nvidiak is? Csak azert kerdezem, mert nemertem miert van az Nvidiak tetejen XrossFire lehetoseghez hasonlo dolog...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz energy4ever #6156 üzenetére
?
Radeon-oknál CrossfireX van, nVIDIA-knál SLI.
Véleményem szubjektív...
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz energy4ever #6158 üzenetére
AMD-nél a prémium kategóriás 990-es AM3+os lapok tudnak SLI-t és CF-et is.
FM1/FM2-es lapok csak Dual graphics/CF-et tudnak.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
alfamate89
tag
Sziasztok!
Új konfigot rakok össze és a kérdésemnek itt van a legjobb helye szerintem.
VGA alternatívák:7790 CFben, na erről le akarnak beszélni, helyette ajánlják a Tahiti LE 7870-et. Teszteket nézve a 7790 CF sok helyen a 7950et is beelőzi. Az alaplap CF esetén Asus M5A99FX PRO R2.0 lenne. Erről mi a véleményetek? Köszönöm a válaszokat előre is! -
Milka 78
nagyúr
válasz alfamate89 #6161 üzenetére
A lappal nem lesz semmi gondod.Viszont a 7790CF-et én is hanyagolnám.Ha az 1gb-s verzióból szeretnéd építeni azt gyorsan felejtsd is el,mert az 1gb vram miatt az halott terv(én is főként emiatt váltottam).Ha meg 2gb-s verziót vennél az is van vagy 40-45 per darab.Ez meg azért nem jó,mert ennyiért kapsz 3gb-s(ha multizol nem jön rosszul) 7970-et amit szintén szépen húzható kártya és be is éri a 7790CF-et.Én friss(kb 4-órás) 7870 Tahiti CF tulaj vagyok,de leesett az állam,hogy mit tud egy 6870CF-után.Én a helyedben vagy vennék egy bitang erős kártyát,ha meg CF akkor minimum 7850 2gb-s cf.Arany középutként ott a Tahiti-Le cf,de az már pontosan 112ropi és ez alá nem árt egy jófajta egybe ágas 650-es minőségi táp(mint az enyém).
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Draven23 #6164 üzenetére
Ez már a játékoktól is függ. plusz a második kártyád mondhatni lassabb az elsőhöz képest a 4* PCI-E miatt. Pontosan már nem emlékszem, hogy Nálam, hogy volt annak idején.
alfamate89: Az teljes mértékben igaz, hogy 2GB-s változatot nem sok értelme van venni a 128 bit miatt. Viszont, ami igaz az igaz, hogy Én máig megvagyok a 7770CF-fel, ezek is 1GB-sek Viszont, amire Én talán hajlandó lennék váltani CF-ről, az egy HD7950, Én a HD78xx váltást nem látnám akkora előreugrásnak, mint amit várnék.. A HD7950 a 384bit miatt elég nagy ugrás, cserébe drágább is.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Milka 78
nagyúr
válasz alfamate89 #6167 üzenetére
Szerintem jól választottál Nekem pl csak a netes gépembe van ssd a nagy vasba nincs.Azt állandóan feszelem,húzogatom és sokszor re startig-fagyásig próbálkozom azt meg nem szereti az ssd.
-
TaylorXIII
őstag
Sziasztok!
Adott egy FX 8350 4GHz és egy Sapphire 7870 11199-19-20G videokártya egy Asrock 970 pro 3 R2.0 alaplapban és ugye a második PCI-E 2.0 slot az x4 de mégis ha kerülne mellé még egy 7870 akkor mekkora teljesítménytöbblet lenne 1920x1080 felbontáson?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz TaylorXIII #6170 üzenetére
Szia!
Ha a 7770-ből indulok ki, akkor néhol 30-40%-os gyorsulás jött a 16/16-tal a 16/4-hez képest.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz TaylorXIII #6172 üzenetére
Így van.
Az a baj, hogy összehasonlító tesztet nem csináltam, mert nincs időm rá, hogy tesztelgessek.
Az átlagos sebességkülönbség szerintem úgy ~20-30% körülire mondható. 1 kártyához képest mindenképp gyorsulni fog a grafikus teljesítmény 16/4-ben. Erre találsz a blogom-ban tesztet.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Madrigál
csendes tag
Hello!
Problémám van egy játék lag mentes futtatásával, nevezetesen a Witcher 2-ről van szó. Valamiért 1024x7568-as felbontáson is (AA kikapcs, Vsync kikpacs és miden más fps csökkentő finomság is off) elég szépen tud laggolni a játék.
Konfig:
CPU: AMD Athlon X3 455 3,3GHZ
VGA: Sapphire Radeon HD 7770
Alaplap: Asrock M3A770DE
Táp: FSP Hexa 550W
Az lenne a kérdésem hogy javítaná-e számottevően a teljesítményt ha Crossfireben menne két fentebb említett VGA vagy esetleg a játék szempontjából máshol van a hiba a konfigomban.Válaszaitokat előre is köszönöm
Alaplap: Gigabyte Aorus Pro B450, CPU :AMD R5 5600, VGA: Sapphire Nitro+ RX6950XT , PSU: FSP HydroG 750W, 32gb ram
-
Sonja
nagyúr
Big news for CrossFire! We plan to release our driver that delivers improved multi-GPU frame pacing on July 31. More info soon.
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
Whit3Rav3n
senior tag
A CPU limit és mikroszaggatás összefüggését úgy lehet elképzelni hogy a cpu dolgozik egy frame-en egy bizonyos ideig aztán továbadja a gpu-nak, Utána azonnal elkezdi a következö frame-et és továbbadj a másik gpu-nak. Innentöl egyszerü latni a problémát hogy ha a cpu sokkal gyorsabban dolgozik mint a gpu-k akkor egymás után kiad gyorsan 2 frame-et a gpu-knak aztán egy hosszabb várakozási ideje van amikor a gpu-kra vár. Ezzel meg is kapjuk az ismert egy rövid frametime egy hossu frametime mintát ami tipikus 2 gpu.nál. Itt egy képletes ábrázolás:
Ha viszont a gpu-knak kell a cpu-ra várnia más a helyzet hiszen ott nincs afr-hez hasonlßo munkamegosztás, a cpu viszonylag egyenletes idökben lesz kész azonos helyzetben. Itt egy ábra a cpu limites helyzetröl:
Itt a frametime-ok megint egyenletesek mert a cpu lassúsága miatt nem tudja elöbb átadni a feladatot a gpu-nak így nincs a váltakozó hosszú és rövid frametime. Szóval ennek bizonyítására az ember azt várja el hogy lassú cpu-val csökkenjen a mikroszaggatás. Erre több userteszt készült underclockolt meg oc-s proci összehasonlítással ugyanabban a game-ben ugyanzon a helyszínen ahol gyors cpu-val gpu limit van:
A mérések igazolják a feltevést.
Viszont nem kell cpu limit ahhoz hogy az ember ilyen módon eltüntesse a mikroszaggatást hiszen egy frame limiter megcsinálja ugyanezt a lassú cpu hátrányai nélkül.
A helyzet itt ugyanaz mint cpu limitnél a limiter nem engedi hamarabb elkezdeni a második kártyát számolni (amennyiben azok a limit fölötti fps-t produkálnának) így megijntcsak megszünik a mikroszaggatást okozó frametime váltakozás.
[ Szerkesztve ]
-
X Factor
addikt
Sziasztok egy barátomnak nemrég raktunk össze egy gépet.
Gigabyte 990FXA UD7
FX8350 +Noctua NH-D14
2db Sapphire 7950 BoostMindez egy HAF-942-ben helyezkedik el. A probléma 1-2 órával az első játék tesztek után tűnt fel, miszerint az egyik kártya, a felső 90+ fokos.
Namármost csak hétfőn tudok ránézni, de addigis, valami ötlet?
Sokat olvastam h. ilyen gyakrak előfordul CF esetén, de pont úgy van kialakítva a rendszer, h. a 2 kártya közt bőven van távolság, ráadásul a keringetésért oldalt van egy 20-as fenn is egy 20-as elöl 23-as, és hátul egy 14-es venti.
Olvastam h. az ULPS-t érdemes kikapcoslni mert a másodlagos kártyát sokszor IDLE-re rakja, így nem megfelelő az eloszlás a 2 kártya között, ez is számíthat, illetve más részről shutteringet okoz, nem tudom h. ezt azóta megcsinálta-e, de majd ha van fejlemény, jelentkezem.
Make things work
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Milka 78
nagyúr
válasz X Factor #6180 üzenetére
Nálam is hasonló volt a helyzet 2db VTX 7870 Black Tahiti LE-vel.Az ULPS ezen nem igen segít,annak kiiktatása a fesz.babrálásnál kell,de nálam alapból ki van lőve.Amivel tudtam nyerni az az alulfeszelés volt.Gyárilag 925(boost 975)/1500-on(0% powertune) 1.253v-t kap a kártya ami bődületesen sok.Ezt sikerült letornásznom 1100/1550/20%pt/1.100v fix fesz. mellett.Nem kicsit javultak a hőfokaim+ még jobban is szedik a lábukat.Mivel mindkét kari Tahiti alapú,lehet meg kéne próbálni a 7950-el is(amint olvasgatom a 7950-es fórumot többen alulfeszelik).
-
Milka 78
nagyúr
válasz hackeeeee #6187 üzenetére
Nálam a gyári beállításokon Heaven 4.0-alatt 15 perc után a felső belekóstolt 89-90 fokba és ment a venti mint az őrült(30 fokos jó magyar panel kecóan),pedig kap cúgot oldalról a vga rendesen.
Ugyan ez a teszt húzva és alulfeszelve élből -8-9 fokot jelentett és a ventik sem bömböltek.
70 foknál tényleg felesleges én sírnék örömömbe,ha ilyen hűs karim lenne -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Milka 78 #6188 üzenetére
Nekem most ebben a nagyon melegben kezdett el forrni, mondjuk ugye pont most porszűrőztem fel a HAF-ot Demciflex szűrőkkel, az is megfogja a légáramlást. Bár felülre, hátra végül nem tettem, hogy a kiáramló levegőt ne fogja meg. De muszáj volt oldalra, és előre tenni, mert iszonyat porosodott.
Venti van bőven, elől, oldalt, felül 23cm, hátul 14cm.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz X Factor #6194 üzenetére
Jah igen, mert abban van vga holder. Az úgy elég jó.
A porszűrőt szerintem érdemes benne hagyni, főként ha olyan helyen lakik az illető, ami eléggé poros. Nekem a HAF 2-3 nap alatt simán leporosodott szűrő nélkül. Most, a szűrőn, már másnap reggel láttam a venti mintáját...
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Érdeklődő kérdés.
Ilyen menüpontnak lennie kéne valahol? 13.6 beta2, nem találok ilyet.
Véleményem szubjektív...
-
Olajka02
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék.
Instalálni szertnék egy CF-et (gigabyte 6850 OC x2)
Legelső alkalommal elindult a rendszer, amikor azonban megnyitottam a catalistot egy hibaüzenet után (a catalist nem működik megfelelően) újraindult a rendszer, de az asztalig nem jutunk el.
Tehát beállítani sem tudok semmit....Alaplapom támogatja a cf-et egy 600W-os táp van a rendszerben.
A legfrissebb Catalist-ot tettem fel.
Ha kihúzom a második kártyát akkor minden elindul, mintha semmi nem történt volna.Valószínüleg egy rendszer úrarakás megoldan mindent, de ha nem feltétlenül kell, akkor nem szertném.
Előre is köszi az ötleteket hozzászólásokat.
-
Milka 78
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Futás, futópályák
- Gumi és felni topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- ZIDOO médialejátszók
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest