Hirdetés
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
-
IT café
Ati Crossfire: [link] Ha régebbi kártyád van, akkor érdemes elolvasni!
AMD Crossfire:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Freel
tag
válasz fantasy29 #6951 üzenetére
Szia!
Én direkt a crossfire miatt és direkt a 2x 16x-sáv miatt vettem egy ASRock FXExtreme 3-at. Nagyon-nagyon meg vagyok elégedve a lappal és gyönyörűen megy benne 2 db R9 270 egy 4 Ghz-en hajtott FX6100 társaságában.
Lehet, hogy a procim nem túl vaskos. de a lap nagyon stabil és korrekten teszi a dolgát!!! -
p a s s e r
őstag
nekem ezt javasolták crossfire rendszerhez:
[link][ Szerkesztve ]
beszéljünk másról! filmekről, képekről... csak jelenségekről, semmit a lényegről...
-
energy4ever
addikt
válasz p a s s e r #6957 üzenetére
Lehetettlen volt ezzel a processzoromat huzni, melegedett mint a dog. Viszont az UD7-et en nagyon ajanlom! Az volt az utolso alaplapom!
-
Milka 78
nagyúr
válasz p a s s e r #6957 üzenetére
Inkább az UD5,vagy a fent is említett UD7.A képletbe csak az zavar be,hogy az Asus jóval olcsóbb és ki lehet taposni a bélését egy 83xx-nek is benne.
-
energy4ever
addikt
válasz Milka 78 #6959 üzenetére
Asus... Nem rossz, nagyon minosegi, jol lehet vele procit huzni, viszont, az UD7en kivul nincsen olyan masik Am3+os alaplap ami 4way crossfiret tamogat, ugy hogy 4kartyad van(vagyis 4xsingle gpu), es nem 2db 2GPU-s.
Ezert is valasztottam en az UD7-et mikor meg volt pc-m. -
Milka 78
nagyúr
válasz energy4ever #6960 üzenetére
270cf-ről beszélünk,fx húzásról és ha jól rémlik 32-35-ös határról,legalább is innen indult a téma
[ Szerkesztve ]
-
liptak.t
tag
Sziasztok!
Két gyors kérdés.
1, AMD A8-6600K procit milyen kártyákkal lehet CFbe kötni?2, Adott egy 1150-es config. (Gigabyte Z87X-OC + I5-4670K). Van egy Sapphire HD5770 Vapor-X 1GB DDR5-ös kártyám, és lenne lehetőségem egy ugyanilyenre. Érdemes ezeket még CF-be kötni? Bírja egy CoolerMaster 550-es táp?
Köszi a válaszokat!
-
liptak.t
tag
válasz energy4ever #6963 üzenetére
Rendben, köszönöm!
-
RAZERX
csendes tag
Sziasztok!
Ha CF kötök két kártyát akkor a byt is megduplázódik mint a memória moduloknál dual módban ?
Tehát ha két 128bytes karit köttök össze akkor az 256 bytes lesz ?!KB menyi + fsp kapok még ha CF használok ?
Asus ati radeon r7 260x 1gb karim van most és hozzá akarok még egyet !
TÁP hány wattos kell CF hez ?
[ Szerkesztve ]
asus rog rampage formula,Ocz reaper 4gb ,CPU Intel Core 2 Quad Q9300, 2500 MHz Videokártya Asus R7260X 1gb ,Fsp 400w blue strom II
-
Milka 78
nagyúr
Ha minden rendben van a cf támogatással akkor 90% felett is lehet,ha meg nem használja a játék a cf-et akkor 0.
Minőségi egy ágas 600 simán jó lehet(adatlapod töltsd ki,mert lövésünk sincs milyen géped van).Nem adódik össze semmi sem a cf alatt viszont mondhatni dualba fognak menni(nagyon leegyszerűsítve).
Többet érnél egy erős kártyával,mondjuk egy 7950-el,ráadásul az 1 gb ram édes kevés fhd-ban cf alá.Hiába lesz több craft el fog fogyni a vram. -
-
CirrMee
addikt
Ha a busz szélességére céloztál azzal a 128 és 256 -os értékkel (byte -ban számolva), akkor az átszámolva 1024 illetve 2048 bit széles (mivel a busz szélességét bit -ben adják meg byte helyett), ami nem túl gyakori konstrukció a piacon. Az legalább hót ziher, hogy ilyen nem létezik crossfire csatival, és ilyen Radeon sem létezik még...
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
energy4ever
addikt
válasz CirrMee #6968 üzenetére
Nem letezik ilyen kartya? Crossfire csatlakozos sem? Nemnagyon tudom elhinn... Foleg a Google talalatok alapjan! Vagy csak az "ATI" elirasra gondoltal mikor ezt irtad? "Az legalább hót ziher, hogy ilyen nem létezik crossfire csatival, és ilyen Radeon sem létezik még... "
-
Milka 78
nagyúr
Mint fent is kifejtettem,elérhetsz vele pluszt ha múködik a cf,de FHD-ban mondjuk a Tomb Raider alatt a 7870cf em alol elfogyott a 2gb ram ha minden maxra toltam.Az 1gb már 2 éve is határ eset volt,de most van olyan jàték ami 3 gb-t is felemészt.Én most is tartom magam ahoz az elvhez,hogy cf-ből 2 erős kártyàt van értelem összekötni,mondjuk 7950cf,màr elég ütős.Ez alá már nem mennék,főleg,hogy egy R9 290-et el lehet csípni 85 ropiért.
-
CirrMee
addikt
válasz energy4ever #6969 üzenetére
Jogos, kimaradt a 260 -as, a kérdező áltam leírt kategóriá(k)ban gondolkodtam...
[ Szerkesztve ]
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
energy4ever
addikt
válasz Milka 78 #6970 üzenetére
Enis az erosebb kadtyakat preferalom cf-re. Nalam tomb raiderben elegendo volt 2Gb vram. FHD-ban is, es 3x 1280*1024-es eyefinityben is. Farcry 3-ban eyefinitybe keves volt mar. Eltulzott eroseggu vga mar a vram hianyat is legyurte. Nalam 4db 6970, vagy 2db 6990 mindenre elegendo volt.
-
Milka 78
nagyúr
válasz energy4ever #6972 üzenetére
Nálam a Tahitis 7870 cf(szénné húzva 7950 cf szinten) FHD ban minden koppig tolva a TR(legújabb pach) 4xSSAA-ban szét lagolt elfogyott a 2gb vram pedig 40-50fps-em volt(2xSSAA-ban szépen ment bőven 60 fps felett,de az meg egy 7970-en is szépen megy ami ugye olcsóbb volt mint a Cf-rendszerem). Ugyan ezen beállításokkal a 290 alapon 30-40 fps-nél vaj simán fut,pedig a bench szerint is nyers erőben a CF erősebb volt.Egyszerűen elfogyott a 2gb vram.Ezért is ajánlom a 7950CF-et,mert ott azért már igen csak van craft és vram is,így sokkal nehezebb overkill állapotba hozni.Ezen még ront a kedves játékfejlesztők/driver készítők hanyag hozzáállással akik csesznek foglalkozni az AFR-el normálisan .Most gondolkodok egy másik 290-es beszerzésén,de rendesen parázok.Pedig isten lássa lelkem nagy CF-es vagyok,de amíg a világ így áll hozzá a dual vga-hoz félek kidobott pénz az ablakon.
-
Milka 78
nagyúr
válasz energy4ever #6974 üzenetére
Na igen a quad CF elég szépen tszi a dolgát
Legújabb patch,mert ugye ott megjelent egy csomó plusz grafikai opció(más néven a régebbi verzió nem terheli le úgy a kártyát).
Nálam ezt mutatta az alábbi beállításokon FHD-ban.Itt simán jó voltam a játékok alatt 60+fps stabilan.
Aztán jött a 4xSSAA és a fekete leves.
Ugye a kép szerint itt még rózsás a helyzet öröm és bódottág.Csak éppen a játék alatt játszhatatlanul laggolt,rángatott (richard444 is tesztelte nálam még rosszabb volt a helyzet),pedig AB vel monitoroztam és 40 alá nem nagyon nézett be a játék.Egyszerűen ha 60fps alá beesett a képfrissítés meghalt a CF-em.
Akkor most egy alapfeszes 1111/1410-es 290-es eredmény 4xSSAA(OP,gép,játékverzió,minden változatlan csak a cf-ki 290-be)
Itt folyamatos játékélmény a legvadabb csatajelenetek alatt is sima folyamatos játékélmény.
Látszik,hogy papíron a 290-em gyengébb teljesítményt tud felmutatni.Ennek ellenére ezzel a kártyával értem el a legmagasabb beállítást/játékélményt.
A másik gond az,hogy a 270xCF 80-90 között áll össze a PH-s árakból kiindulva(a megfelelő lapot bele sem számítom).A baj ezzel az hogy 85-ért már van 290-is így nem éri meg CF-be fektetni,legalább is ezen a szinten semmiképpen sem.Régebben a CF azt jelentette,hogy olcsóbban kaptál bitang teljesítményt,de most hogy a csúcs karik is beestek 100 alá már nem olyan jó üzlet(szerintem).7950/70/280x és 290-es szériában már érdekesen hangzik,de ez meg már a király kategória.[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz energy4ever #6976 üzenetére
Az FXAA jóval rondább.Még a 2xSSAA vs. 4x SSAA közti különbséget is szembetűnőnek találom.Én elsőre nem is találtam a szűrő beállításokat és FXAA-val játszottam.Nem is értettem miért vannak oda annyira ezért a grafikáért.Aztán átlőttem SSAA-ra és koppant is az állam.
-
RAZERX
csendes tag
Azt hol tudom megnézni pl de konkrétan is World of thanks games támogatja é az CF technológiát ?
asus rog rampage formula,Ocz reaper 4gb ,CPU Intel Core 2 Quad Q9300, 2500 MHz Videokártya Asus R7260X 1gb ,Fsp 400w blue strom II
-
Milka 78
nagyúr
válasz energy4ever #6981 üzenetére
Én használtam 1 hétig 6870x2+6870 3 way cf-et.Ment gond nélkül,bár csak AVP-t toltam kicsit és talán 3 tré 11-eel teszteltem.
A ccc-ben is be tudod állítani valahol,hogy ha megy a cf akkor jobb felül megjelenik egy crossfire embléma.
-
klac
aktív tag
Nálam Mafia II ezt mutatja az MSI Afterburner.
-
RAZERX
csendes tag
Kösz van még olyan progi ami a cpu és memória használatot is ki rakja játék közben ???
esetleg egy progi nincsen rá ami mindet tudja ?asus rog rampage formula,Ocz reaper 4gb ,CPU Intel Core 2 Quad Q9300, 2500 MHz Videokártya Asus R7260X 1gb ,Fsp 400w blue strom II
-
RAZERX
csendes tag
Cf ben csak teljesen egyforma karikat lehet dolgoztatni ?
-
RAZERX
csendes tag
válasz energy4ever #6988 üzenetére
AMD Radeon R7 260X (Bonaire) (Asus R7260X) OC 1GB Videokártya
[ Szerkesztve ]
-
energy4ever
addikt
Na ez az a szint amit mar nem erdemes crossfirebe kotni.
1GB nagyon keves. R7, vagyis nem jatekra van tervezve. 30FPS-el nem viszi a mai jatekokat, igy crossfireben 45FPS lesz kb, ami ugy lagholna, meg ilyenek, hogy szemmel nezve csak rosszabbodna a helyzet.
Nemtudom pontosan ez melyik kartta atnevezve. De barmelyik 260-as karival osszekotheto, az biztos. -
RAZERX
csendes tag
válasz energy4ever #6990 üzenetére
Tehát akkor egy 2gb 260 karival is el megy és akkor már 3gb lessz és csak kb.15fps plusz lesz?
-
energy4ever
addikt
FPS 80-100% plusz. A GB nem adodik ossze. Veszel CF-nel igy mukodik 1GB+2GB=1GB.
Mindig a legkisebb kartya vramja a meghatarozo. Tehat hiaba veszel nagyobbat a kisebb lesz a tenyleges.
Hogy miert nem adodik ossze? Egyszeru. Mind a ket kartyanak kell memoria amin tud dolgozni. -
RAZERX
csendes tag
válasz energy4ever #6992 üzenetére
Tehát ha veszek ugyan ilyen karit ami most játék pl.20fsp és támogat cf akkor az lesz 40fsp.
-
energy4ever
addikt
Azon kartyw cf-be kotese mely alapbol nem viszi a jatekokat 28FPS-el minimum, nem ajanlott.
Jatekonkent eltero lehet az FPS, akar meg fps csokkenes is lehet valahol. Korabban felsoroltam neked miert is nem ajanlott.
Jobban jarnal mar egy db R9 280-al. Olvass vissza a temaba, elege jartas vagyok cf-ben, de ha igyse hiszel nekem, akkor: Ki szerint ajanlott 2db R7 260Xet cf-be kotni(OC, 1GB)?[ Szerkesztve ]
-
RAZERXX
aktív tag
válasz energy4ever #6994 üzenetére
Értem én hogy mit mondasz de ezt kártyát kaptam és amiről te beszélsz az 80 k de nekem csak 30 k van kártyára !
De akkor mond már meg hogy a gyártok ezt akkor csak parasztvakításnak szánják !!!???S8, I5 6400 3200hz,Asus 150I Aura,Hiperx ddr4 2133 mhz 16g,R9 asus rog strix vega 56 ,ssd m2 Plextor,Samsung evo 840, FSP GOLD +700W
-
Milka 78
nagyúr
válasz RAZERXX #6995 üzenetére
Igen parasztvakítás.Valamivel gyorsabb lesz ha játszol(már ha működik a cf rendesen), több lesz az fps,de az 1gb ram fhd-ban a friss játékoknál még élsimítás és egyébb szűrők használata melett is kevéske.Ilyenkor jön a lagg+szaggatàs.Tehát az fps nőlni fog,de a grafikai részletességet nem nagyon tudod majd feltekerni(sok esetben).Olvass pár h.sz-t feljebb ahol a 7870 cf 2gb ramja is elfogyott,pedig az jóval bikább motyó.
[ Módosította: BomiBoogie ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL RTX 3070 8GB GDDR6 DUAL Eladó! 92.000.-
- Eladó modifikált R9 380X
- Gainward RTX 4080 16GB GDDR6X Phoenix - Új, 2 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ÁRGARANCIA! ÚJ GIGABYTE GAMING OC RX 7800 XT 16GB GDDR6 videokártya 3 év garancia
- Pcie 5.0 ATX 3.0 12Pin - 16Pin Moduláris Tápkábelek És Adapterek 12VHPWR Egyedi Harisnya Nvidia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest