Hirdetés
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- ASUS routerek
- DIGI kábel TV
- Linux kezdőknek
- Mozilla Thunderbird
- Python programozás
- Alulértékelt az NVIDIA, 2035-re elkészülhet a mesterséges szuperintelligencia
-
IT café
Ati Crossfire: [link] Ha régebbi kártyád van, akkor érdemes elolvasni!
AMD Crossfire:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taposo
aktív tag
Sziasztok ha két NV vagy AMD karit kötök össze akk mindegy hogy milyen hidat használok pl attól hogy NV logó van rajta megy az AMD karikra is ? A kártyákon a CFX/SLI fülek egy szabvány szerint készülnek ?
-
Fallen30
csendes tag
Nekem win 8 van , de ez a 12 .10 ez eddig nem nagyon jött be . egyedül a farcry 3 az amibe látom a cf et meg a diablo 3 . másba nem igazán .
Dx11 et meg szerintem azért nem tudsz xp alatt futtatni mert nem támogatja . Legalább is tudomásom szerint a vista és a win 7 - 8 támogat dx 11 et az xp nem . azért ír ki neked oda errort ,
De ha tévedek valaki javitson ki .
[ Szerkesztve ]
-
harcsi
csendes tag
Sziasztok!
Abban kéne segíteni, hogy nekem van egy asus m4a785td-m evo am3-as lapom ami támogat egy afféle hybrid crossfirex-t aminek a segítségével az alaplapi grafikus magot együtt tudom működtetni a pci-e sínen elhelyezkedő kártyával.
Az alaplapba egy hd4200-ás mag van integrálva nekem pedig egy Saphire hd4850 oc kártyám van.
A kérdésem az lenne, hogy akkor most én ezt a kettő kártyát hogyan tudom összehangolni, vagy egyáltalán össze lehet-e, vagy van e valami értelme, tapasztalok valamiféle különbséget? Gondolom valahol a bios-ban kell matatnom csak azt nem tudom hogy hol. -
harcsi
csendes tag
Szia!
Lehet, hogy rosszul fogalmaztam, de sajna félreértettél.
Itt én nem sima CrosfireX-ről beszéltem, hanem Hybrid Crossfire-ről, ugye ami az alaplapba integrált grafikus magot és a pci-e sínen elhelyezkedő vga-t hangolja össze.Itt ha egy picit lejebb görgetsz akkor el tudod olvasni.
És a kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben mi a mérvadó? -
radi8tor
MODERÁTOR
Ezzel a kérdéssel egy másik topic foglalkozik.
Utána kell keresned, hogy az adott alaplap/processzor milyen VGA kártyákkal képes együtt üzemelni.[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
-
strikex
csendes tag
hello nekem van egy 5870 crossfire-m és az a bajom vele hogy nem látok teljesítmény nővekedést egyáltalán vagy ha van is az minimális ha a far cry 3-mal játszom akkor ugrál az fps vagy ha a black opsal játszom a multi része 30-80fps közöt van ?? szerintem a táp lehet a ludas de itt a gépem
processzor : phenom II 1090t 3,2ghz
ram: 4gb kingston 1600mhz
vga: sapphire 5870 gamer edition CF-ben teljesen megy egyezik a biosa a 2 kártyának meg mindene
táp: thermaltake 650 evo blue
alaplap: asus m4a79xdt evo /usb3
valaki segítsen megörülök ....
ITT a kártyának a pcie spec...
Bővítőhelyek 2 x PCIe 2.0 x16 , support ATI CrossFireX™ technology (at one x16 or dual x8 link)
2 x PCIe x1
2 x PCI 2.2[ Szerkesztve ]
-
drlovi
aktív tag
-
strikex
csendes tag
hali full hd-ban tolom és ilyen 45%-ot használ a prociból .. pl a gta 4 is egy sz*r másnak megy 60 fps el nekem megy 20-30 al maximumon. A benchmarkban pedig valami 60% mond a kihasználtsága a procinak
ramra 70% és vga pedig 53% :: ??de amúgy hiába veszem le agrafikát ugyan úgy ugrál az fps??
[ Szerkesztve ]
-
strikex
csendes tag
Elsődleges vga : aktivitás 75%-95%között ugrál amikor lerakom a tálcára
GPU órajel : 850mhz
memória órajel: 1200mhz
vent: gondolom az nem kell
Másodlagos vga: aktivitás 2%-10%-ig
GPU: néha megmoccan :157mhz
memória órajel : 300mhz
-
strikex
csendes tag
12.10 driver van fent és a cap1-és a cap2 is telepítve van + a hydravision is
felhuztam a procit 3.6ghz
[ Szerkesztve ]
-
strikex
csendes tag
ezzel a msi ab-vel a másodlagos vga-m aktivitása 43% volt
850mhz
1200mhz -
strikex
csendes tag
az msi kombustor nevezetű programban elinditottam egy 3d tesztet és mind a 2 vga-am 98% volt thát müködik mindegyiknál tökéletes votl a teszt szépen futot a far cry nél is egy kicsit jobb lett a teljesítmény de nem sokkal max10 fps el ... lehet a program miatt mert be van kaplcsolva ??
-
strikex
csendes tag
értem akkor milyen játékot próbáljak ki ??,
-
strikex
csendes tag
hello folyton fps ingadozás van és nem értem mitöl lehet ?? tolja rendesen aztán meg hirtelen le esik aztán pedig vissza ?? felraktam a BATTLEFIELD 3-at és ha leveszem az antialiassingot akkor már jobb nem ugrál ?? mi a problem tényleg a procom lene a ludas ?,
-
strikex
csendes tag
hali megfigyeltem a battlefield 3 nál a vga-nak 98%-on van a aktivitása a másodlagos vga-pedig 2%-tól 29%-ig de a Mhz nem nagyon változik van amikor 29%-van és alap Mhz volt (Gpu157 mhz ) (memória 300mhz)
de volt amikor fel ugrott 600 1200 mhz ??szerintem itt a táp lesz a ludas 650w tápom van de talán lead 570w-ot a
ddr3 ramom 70% pörgött és a processzorom pedig 65%
amúgy 2 db crossfire hidat használok
[ Szerkesztve ]
-
gari24
tag
Hali
Kiszeretném próbálni a crossfire.t
Konfigom : Q9550 // 4X2GB kingmax 800mh // GA-EP45-DS3 // Sapphire 3870X2 // chieftec 500W // Win7 64 //
+ még ehhez jönne hozzá egy sima 3870.es
Gondolom gép kikapcs vidikari be , crossfire híd fel
catalystból letöltöttem a 12.3as mert az a legfisebb a 3870.eshezMiután felállt a rendszer érzékelte hogy a crossfire használatban van és engedélyezte is ,
Kérdésem , ezen felül még kell valamit állítanom mielött kipróbálnám élesbe ?? -
radi8tor
MODERÁTOR
Érdemes lehet még a driverhez való CAP (Catalist Application Profiles)-ot is feltelepíteni.
strikex: táp miatt nincs ilyen jelenség, ez tipikusan szoftveres dolog.
Ha megoldható telepítsd újra a gépet és 5870-hez való legújabb drivert rakd fel (nem tudom melyik az).⭐ Stella
-
strikex
csendes tag
oke amúgy a cap 1 és a cap 2 is telepítsem fel az nagy baj ha a 2 kártyának a biosa meg egyezik még a bios telepitési dátuma is ?? meg a hydravisiont ?,
-
-
strikex
csendes tag
köszi a választ még 1 és utolsó kérdés mielött urja raknám a gépet lehet hogy a win 8 tól kaki az egész ?? mivel win 7 alaplapom van ?? és a chipset nem kompatibilis vele ?
-
eladohardver
őstag
válasz strikex #5686 üzenetére
12.9 béta driver tökéletesen használlható Battlefiled 3 HD5970 és win8 64 bit kombónál... bármely más driver installálás után műxik crossfire, viszont egy újraindítás után hasonlóan az álltalad leírtakhoz cf sucks!
Jófajta AMD drájver. Hope can fix it amd
[ Szerkesztve ]
¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤
-
strikex
csendes tag
nah ujra raktam a gépet windwos 8 enterprise 64 bit van jelenleg rajta catalyst 12.11 beta driver és a cap 2 hamarosan letesztelem a batlefield 3-mal mi történik drukoljatok ....
-
etele1.0
tag
hali, mennyire számít hogy a második pcie slot ×4 ×8 vagy ×16?
fullHDultra
-
strikex
csendes tag
hali most meg az a problémám hogy ha crossfireben van a kártya akkor 98%-ra felmegy mind a2 gpu ugy hogy alapjáraton megy a rendszer ?? segítség
-
strikex
csendes tag
hali én az amd oldalán találtam a 21.11 betat de ugyan úgy fent van a sapphire oldalán is a 12.11 de oké felrakom a 12.10-et
-
gari24
tag
Hali
12.1es catalyst van fent és 3870 crossfire.be kötve
Amikor a Battlefiled 3at játék közbe lerakom asztalra a kép leakad az alábbi hibaüzenet fogad.Majd egy idő után a másod üzenet is felbukkan
Ha meg 12.2-12.4 es catalytot akarok feltenni akkor a rendszer felállása után az alábbi hibaüzenet fogad !
kdbsync.exe működése leálltIlyenkor mi a teendő ??
[ Szerkesztve ]
-
strikex
csendes tag
halli most valamivel jobban futnak a dolgok a 12.11 catalyst driverel meg a cap 2-vel
-
hackeeeee
Jómunkásember
Üdvözletem!
Mostmár megvan a 16/16-os szál, viszont cserébe vállalnom kellett azt, hogy közel lesznek egymáshoz a kártyák. Mondhatni van fél centi a két kártya között, vagy még annyi sem. De ahogy elnézem, bírják a gyűrődést.
Véleményem szubjektív...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Futás, futópályák
- Gumi és felni topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- ZIDOO médialejátszók
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest