Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz torzo #33551 üzenetére

    Tudod, az a baj szerintem, hogy már minden elhangzott, egyedül a legfontosabb nem, hogy a barátod mit és miért szeretne fotózni? Milyen fotós előélete van, ha nincs, akkor milyen fotók hozzák lázba? Én, hasonló helyzetben kérnék a barátomtól 10 fotót, válogasson össze a netről egy csokorra valót, és abból rögtön látszik, hogy mi tetszik neki? Az is, hogy milyen téma érdekli (és az is, hogy milyen az ízlése) Ennek tükrében már lehet ajánlani valamit.

    Abból, hogy nem ő maga érdeklődik itt, hanem a barátja, ebből arra gondolok, hogy bármennyire is lelkes, túl sok fogalma nincs a dolgokról. Általában az ilyen ember hiszi azt, hogy a (jó) gép teszi a mestert. Pedig nagyon nincs így. Én még jól emlékszem a 2000-es évek legelejére, amikor digitális gépekből leginkább a kompakt volt elérhető és gyakorlatilag mindenki azzal kezdte. Jól emlékszem, hogy a társaság elég jól leosztható volt: az egyik fele állandóan a jobb és újabb gépek után ácsingózott és mindig a gép volt a szűk keresztmetszet, a technika miatt nem voltak elég jók a képei, és volt néhány elszánt harcos, akik nem éppen jó gépekkel készítették a jobbnál jobb fotóikat. Ma már minden elszántabb kezdő megengedheti magának, hogy vegyen valamilyen dslr-t, és én úgy érzem, hogy aránytalanul sok szó esik a technikáról és kevés a képalkotásról.

    Persze, ez egy technikai topik, tehát itt ez a téma. És érdemes megfontolt döntést hozni.
    A barátodnak annyit szeretnék üzenni, hogy fontos tudnia: 200.000Ft elég egy jó kompakthoz, de kevés a tükörreflexesek világához. Fotózáshoz nem árt 2-3 zoomobjektív, nehezen kikerülhető egy jó vaku, egy jó állvány, pótakksik, kártyák.

Új hozzászólás Aktív témák