Új hozzászólás Aktív témák

  • Pelican

    őstag

    válasz Soká #33419 üzenetére

    Az EOS 5 (filmes) gépem óta a hátsó gombra van téve az AF, kb. 1 nap hozzászokni, utána viszont nehéz elképzelni, hogy lehet máshogy is... :)
    Természetfotózásban rengeteg témát le sem lehet fotózni, ha az expó gombon van az AF (pl. kolibri etetőn)
    Az általam ismert természetfotósok legalább 90%-a így használja a gépét.
    Amelyik gépnek van több érzékeny AF pontja, ott nem feltétlen kell a középsőt használni, a kompozíciónak megfelelőt is ki lehet választani és azt használni, gyorsan mozgó témánál nincs idő az átkomponálásra.
    Más:
    Sokáig a One shot AF-et használtam, de mikor áttértem az AI Servóra, sokkal több éles képem lett még álló témáknál is, aminek az az oka, hogy a One shot úgy működik, hogy az adott fókusz állásban a gép megjósolja, hogy hol lesz az élesség és kiadja a parancsot az objektívnek, hogy tekerjen oda, amit az bután végrehajt és nincs semmiféle visszacsatolás vagy finomítás, hogy ténylegesen ott van-e az élesség. A servo is így kezdi, csak ott utána újra és újra nekifut és korrigál (így ha nem is találta el elsőre, már sokkal közelebbről kell megjósolnia, így sokkal pontosabb az eredmény). Az AI focust egyáltalán nem érdemes használni, mert ott a gép dönti el, hogy one shot vagy servo.

    http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit

Új hozzászólás Aktív témák