Új hozzászólás Aktív témák

  • C^^

    őstag

    válasz Wa2x_ #19553 üzenetére

    Könnyű, kicsi, pontos és gyors fókusz, szép bokeh, viszont tág rekeszeken azért a CA észrevehető. Ár/érték arány bajnok, ha kihasználod a 85mm-es gyújtótávot. Van egy testvére: a Canon 100mm F2, ugyanez a konstrukció, csak kicsit "hosszabb", ha az szimpatikusabb. (Egyes tesztek szerint a 100-as fókusza valamivel többet téveszt.)

    Amikor nálam volt a 85-ös, APS-C-n nagyon tetszett (főleg portrézni), ott az effektív gyújtótáv nagyjából ~135mm, Full Frame-en kicsit esetlen volt (alapobinak már hosszú, telének meg még rövid), de sokan használják FF-en is. Neked kell tudnod, hogy mennyire van szükséged a 85mm körüli gyújtótávra. Ha sokat portréznál, vagy valami fényerős kistele kell, akkor nagyon jó választás.

    Ha annyira nem fontos a fényerő, és a kis tömeg/méret, cserébe széleskörűbb felhasználhatóságra vágysz, akkor inkább 70-200 F4.

    Szerk.: A kolléga megelőzött, az IS-el kapcsolatban igaza van, én nem éreztem a hiányát. Főleg ha emberket fotózol: amilyen záridőknél segítene az IS, ott már egyébként is bemozdul az alany, azon meg nem segít a stabi. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák