- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
- Milyen routert?
Aktív témák
-
WN31RD
addikt
Ezt az F-I-I-B-t nem értem... Mi az az F-FRAME? És miért van 2 I egymás után?
Talán IBBBPBBBPBBBPBBBI... vagy valami hasonló, nem? Vagy én vagyok eltévedve?
De ezt a sorrendet meg lehet változtatni. Be lehet szúrni plusz I-FRAME-eket is akár, ha szükséges. Elvileg a dekódernek meg kell ennie az ilyesmit. Persze a file mérete ettől valamivel nagyobb lesz (lényegtelen a különbség, ha nagy file-ban ilyen 1-2 módosítást csinálsz), de ez elkerülhetetlen. -
Sipi
addikt
Uff, ennyire már nem ismerem a dolgot, de egy biztos: az a pici rész elég sok is lehet (mondjuk a pici résztől a film végéig..::)), mert azon a picin alapul a következő, azon még egy, egészen a következő full frame-ig. Csakhogy ez nem ilyen egyszerű! Nem csak I-frame-ek vannak az MPEG-ben, ráadásul a frame rate-et is meg kell tartanod, ügyelned kell a képkockák és a hang szinkronjára, néhol egy-egy full frame átlagát is számolgatja. Csak úgy beleizélni nem jó dolog.
Amikor módosítasz egy köztes frame-et, lehet, hogy olyan nagyságú lesz a módosulás, ami a kodek számára már túl nagy, másfajta fram-et akarna használni. Csakhogy minden MPEG-ben rögzítve van, hogy aktuálisan milyen frame melyik után jön, hány darab van, stb. Pl. ez volt: F-I-I-B, és ismétlődik. Módosítod az első I-t, de annyira, hogy az már az előző F-hez képest inkább B kellene, hogy legyen. Akkor pedig az összes utána jövőt is át kell írni.
Lásd VideoCD. Nekem mind karcos már. Elvileg az is MPEG, ha valahol megsérül, pár másodperc múlva ki kellene javítania magát. De nagyobb hibáknál, főleg, ha a frame-ekbe kódolt idő is elromlik, szétesik szinte a teljes video.
Sipi -
Sipi
addikt
Igen, de ezzel, amit csinálsz, lényegében dekódolod az MPEG-folyamot, mert elrontod a frame-ek egymáshoz viszonyított állapotát! Ha el akarod menteni, helyre kell állítanod, vagyis újragenerálni az állóképek és I-, B-frame-ek közti viszonyt, vagyis megint MPEG-be kell kódolnod. Ergo: egyre romlik a minősége.
Egyébként pár videoszerkesztő hajlandó MPEG-et is szerkeszteni, ugyanúgy, mint SF MP3-at, de ugyanígy működik. Egyre tovább rontja.
Sipi -
KovacsUr
addikt
*OFF* De ha már ilyen okosak vagytok, nem néznétek be ide?
[L]http://prohardver.hu/rios2_uzenetek.php?from=8370[/L] -
Sipi
addikt
Az MP3-ban is vannak ''elmozdulások'' kódolva. Itt is van olyan frame, ami az előzőek átlaga, eltérése, stb.
Delta-frame szerkesztése...:)) :)) :))
Csak úgy tudod, ha felépíted az előző frame-ből a kész második képet - vagyis dekódolod az MPEG-et. Ráadásul az MPEG4 ennél sokkal bonyolultabb (három-négyféle frametípus, motion vector detection, objektumokat kezel külön a frame-ben).
Sipi -
KovacsUr
addikt
Mellesleg mp3gain sem nyúl a frame-ekhez, hanem az elejére betesz 8 byte-ot, hogy szerinte milyen gain-en kell nyomni a fájlt
-
Sipi
addikt
Az, hogy egy tipikus frame az előző teljes frame-hez képesti módosulást tartalmazza, nem magát az egész képet. Te pedig csak képkockát tudsz szerkeszteni, de abból egy átlagos MPEG-folyamban másodpercenként csak egy pár van. Bár, ha valakinek jó szeme van, lehet, hogy elmozdulás-vektorokat is tud szerkeszteni...:)))
Sipi -
Sipi
addikt
Elvi okokból. A hangerő változtatása nem nagy kunszt, hozzáadsz még 10-et a digitális értékhez:)), de ha a hang burkológörbéjét akarod változtatni, az más. Mivel be van tömörítve egyfajta eljárással, az eredeti görbéhez vissza kell kódolnod. De akkor meg már nem MP3 formában van.
Sipi -
WN31RD
addikt
Hogy mi tekinthető ''javításnak'', az nézőpont kérdése. Pl. egy nagyon halk mp3 rendbehozása mp3gain-nel szerintem nyugodtan nevezhető javításnak, elvégre volt egy hibája, ti. halk volt, ami megszűnt. (Nyelvészkedés rulez! :DD)
Abban igazad van, hogyha szűrni akarod, akkor tényleg dekódolni kell (legalábbis a ma elérhető programokkal). -
WN31RD
addikt
Nemcsak vágni meg összefűzni lehet, hanem például a hangerőt változtatni is.
A zajcsökkentéshez tudtommal tényleg mindenképpen dekódolni kell, de nem vagyok benne biztos, hogy elvi okokból van-e így, vagy pedig csak (még) nem léteznek olyan progik, amelyek megcsinálnák (legalább korlátozott mértékben) dekódolás nélkül is.
Az biztos, hogy a legtöbb bonyolult művelethez tényleg dekódolni kell. -
rvs
aktív tag
szerintem jó minőségű hordozóról kell grabbelni, nagy bitratebe.
persze ha ''csak'' kapod az mp3at, akkor ezt nem lehet megoldani.
mintha úgy emlékeznék, hogy a Neroban is van néhány beállítható filter audiora való íráskor, nem? -
Sipi
addikt
-
Jazzy
tag
Mp3-ra alakított progok tényleg nincsenek, de a sound forge-al lehet zajt szűrni bármilyen audio kiterjesztést, igaz kicsit körülményes, de működik :))
-
Edgeri
senior tag
Sziasztok!
Vannak olyan programok, amikkel minimálisan is, de azért mondjuk lehet mp3 minőséget javítani? Zajcsökkentés meg ilyenek. Szóval azért hallhatóan eltérő különbséget kreálni az eredetihez képest.
Köszi.
Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ) dokkoló
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest