Új hozzászólás Aktív témák

  • zgospel

    őstag

    válasz -Mike- #90280 üzenetére

    Tegnap este vettem észre hogy nem ég az első lámpatestben semmi. A világítás biztije kiégett, a helyzetjelzőm meg már ettől függetlenül korábban ki volt égve csak az nem tűnt fel. :D
    A lényeg hogy a "nagy szakszervíz" miatt kb délután 3, fél 4 körül értem a Mátrába, de ami ott ment, te jó ég...

    - Egyrészt millió turista kocsival, többnyire a tötymörgő hétvégisofőr fajtából, de persze volt bőven "apa meghajtja az egyterűt" fajta is, aki persze ha már racsingol akkor levágja a kanyart és felhordja a murvát az aszfaltra. Gondolom az asszony mondta neki hogy "ötven jobbkettő levág" ő meg levágta.
    - Motorosból nem is tudom hány volt aki a kanyar közepén már kerékkel a felezővonalon is túl jött velem szembe. Szerencséjük hogy én voltam ott és nem egy kocsi vagy egy busz.
    - Volt olyan is aki nem belátható kanyarban vakon elfordult a szembesávban egy kocsi mellett. Nem csak úgy éppen átlógva, hanem frankón ívet vett rajta. Nem szokásom álszentkedni de ez nekem sok.
    - Kb fél órán belül ketten is estek egy kisebbet, az esést nem láttam, már csak a nyomokat meg hogy állnak a korlát mellett és várják a trélert. Szerencsére bajuk nem lett.
    - Valamilyen csopperes fickó nagyon lapon vette a kanyarokat előttem, nem is erőltettem hogy megelőzzem, mondom pont jó tempót halad, beállok mögé. Erre az egyik lassú visszafordító kanyarban már nem tudta tovább dönteni, sodródott át a szembesávba, kb 2 centire sikerült elkerülnie a szembejövő kocsit.
    - BMW E60ban a brazil tezsvír gyerek folyton levágta a kanyarokat, átlógva a szembesávba, persze közben végig telefonnal a fülén. Amikor mutattam neki hogy üdvözlöm az édesanyját akkor meg persze nem értette.
    - Ez már nem a Mátrában, hanem hazafeleúton a 21-esen kaptam két adag ablakmosót az előttem haladótól. Amikor mellémentem szintén édesanyukája hogyléte felől érdeklődni akkor még ő volt meglepődve. Azért azt nehezen hiszem el, hogy az előtte lévő egy-másfél percben se nem hallotta se nem látta hogy mögötte vagyok. :(((

    Úgyhogy hagytam is a Mátrát, elmentem inkább északnak Cered környékére, ott többnyire jó az út (igaz nem olyan széles) és tizedakkora forgalom sincs.
    Meg találtam egy szakaszt Terpes és Pétervására között ahol hibátlan az út, és a kanyarok sem rosszak. Csak nem túl hosszú.

    Ja és a legjobb, hogy becsomagoltam a goprot a combtáskába, de csak szétcsavarozva fér bele, a csavarokat meg persze itthon felejtettem, úgyhogy semmi sincs meg videón :O :D

    https://www.flickr.com/photos/zpapa/

Új hozzászólás Aktív témák