Új hozzászólás Aktív témák

  • Topiccsendőr

    addikt

    válasz Teasüti #63796 üzenetére

    na igen... megint eljutottunk oda, hogy tapasztalattal tudja az ember megkulonboztetni a nuansznyi eltereseket hiba es hiba kozott.
    es tenyleg erdekes egy checklist, amit minden motoros online Magazin, minden evben osszeszed, csakhogy honnan tudja az ember, hogy mi cicereg. mi az a cicerges. vagyis mi az amikor fottog. :D
    mennyi az annyi, mennyire szabad elternunk a gyari allapottol. ezek mind tipustol fuggenek, egyedi dolgok. epp ezert nem lehet egy mindenre rahuzhato, mindenki altal hasznalhato checklistet kesziteni.

    a cb lehet nyakcsapagyas Volt, akkor tud csapkodni. de lehet a gumija Volt olcso, amit nem nagyon lehet kisulyozni, csak bizonyos hatarokon belul. megoldas: nem kell elengedni a kormanyt :D tudod, amit az elobb beszeltunk, ha valahol szar valami, akkor nem ugy kell hasznalni. :D
    de tipikusan nyakcsapagy baj, ha ledontesnel kezd el szitalni, vagy sokat varosozott motornal egyenes allasbol nehezebb kimozditani. illetve nagy sebessegnel szitalas ugyancsak laza nyakcsapagyat feltetelez. vagy nem. lehet gumi is :D
    a kerekparokon konuszos szokott lenni, a motorokon csak a robogokon olyan. amugy hengergorgos vagy golyos csapagyazas, vagy a ketto egyszerre.

    alapvetoen az a baj ezzel a szakmaval, hogy mindent tudomanyos megkozelitessel kell vizsgalnunk, kulonben nagy meglepetesekben lesz reszunk. tehat mindent merni kell, hogy tudjuk, milyen allapota van egy motornak. addig lutri. meg egy hetprobas szakember is elbassza, ha csak fulel, meg cicergeseket keres egy motorban.
    ha nagyon alaposak akarnank lenni akkor meg kene merni a kompotot. ra kene dugni egy sagem piezo vakuumteszterre, ami megmutatja a szelepek allapotat. es akkor is johet meglepi, pl azt nem tudhatod, hogy a szapadonfuto mikor fog szetesni, es rendet rakni. azt Sem tudhatod, hogy a fesszabalyzod vagy a Generator alloreszed epp nem a hetfoi szeriaban keszult. es millio dolgot sorolhatnek, amit sehogy nem tudsz kiszurni. mikor engedi el magat egy be nem ragasztott csavar, mikor fog egy bepuhult szeleprugo miatt beesni a szeleped, mikor fog a vezlancfeszitod nem atugrani a kovetkezo fokozatba, es ezaltal a vezerlesed elugrani. a legjellemzobb, minden markara, MINDEN markara jellemzo hibakat soroltam most fel. minden nemzetbol.
    szoval nagyon bonyolult a kerdes, es minel jobban beleasod magad, annal inkabb latod, hogy mennyire nem latsz bele.
    szoval javaslom, ha gazdag a tulaj, szep rendezett a kertje, es szervizfuzet is van, vedd meg. :D

    Nem menekülsz a csendőrség elől.

Új hozzászólás Aktív témák