Új hozzászólás Aktív témák

  • .mf

    veterán

    válasz zsoltee10 #4122 üzenetére

    "Összességében nem értem, hogy miért jó bárkinek az, hogy unalom űzésből össze vereti magát. Az izületek nem arra vannak kitalálva, hogy üssék, rúgják. A túlzásba vitt sport nyilvánvalóan kinyírja az izületeket."

    Régebben én is így gondoltam, de nemrég be kellett látnom, hogy nem teljesen így van. Na persze nem a túlzásba vitt sport esetén, hanem hogy "az ilyen harcművészet / küzdősportok, benne ütések-rúgások-esések, tönkreteszik az ízületeket" dolog.
    Nemrég kezdtem judo-edzésre járni. Az edzőt először Apám-korabelinek, kb hatvanasnak néztem, de valójában -- kapaszkodj meg -- 72 éves. Mantrája, hogy a sport és a mozgás tartja kondícióban. S ám kondícióban is van, nem is akármilyenben, múltkor két másik 30-as éveiben járó kezdővel csinált egy izom- és állóképesség-erősítő gyakorlatot, harántugrást. 100-nál azt hittem, hogy abbahagyják, erre azt mondta, hogy "na most még száz!" A 200 után a két tanuló úgy omlott a földre, mint a rongybabák, és mozdulni sem tudtak. Az edző pedig, mintha mi sem történt volna, ment kilazítani az izmaikat, majd utána a többieknek mutatni a következő feladatot. Iszonyatos erőben is van, engem fél kézzel arrébbtesz (oké, engem könnyű).

    Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Új hozzászólás Aktív témák