Új hozzászólás Aktív témák

  • csongi

    veterán

    válasz TommyGun #21379 üzenetére

    Igen! Sajnos erről beszélek. És ez igaz az egész alkatrész piacra is. Túlárazott minden, olyan haszon kulcsok vannak hogy el sem hinné az ember. Miközben ezekből sem fogy kevesebb mint autó alkatrészből. Lehet, hogy kevesebben motoroznak és szezonális, de az alkatrészek élet tartama sem autó szintű. Szóval hol kell egy autóba 40ezer km-ként láncot cserélni, vagy 6 ezrenkét olajat? Levegő szűrős és stb....
    Besírok azon hogy motor olaj szűrő ami szaros papír 1000Ft és afelett kapható, egy autós olajszűrő ami 3*akkora az is annyiba kerül. Szóval meg van a véleményem. Drágábbá teszik szándékosan, mondván speciális. Az autó alkatrész is speciális, a telefon alkatrész is ..stb. minden speciális:) . Azért drágább egy ruha mert van benne sárga vagy neon zöld... egy bizonyos drágulást megértek, mert mondjuk 40cm- et több varrással lehet megoldani, de ekkora túlárazást..... Nem már! Felháborító. De talán a legbosszantóbb az, hogy egy 140 000Ft-os ruha átszámolva cirka 4-5száz euró. Egy tőlünk jobban kereső országban, ez nem jelent megerőltető kiadást, de nálunk vagy keletebre.....már.. :(

    KoVee84: Nem végsebességre gondolt, ebben biztos vagyok. Koca túrázás és városi közlekedésből indult a beszélgetés. :). Erre tökéléletes egy 400-as Burgonya, vagy más ekkora méretű motor. Erőlködés nélkül, hagyja állva a kocsisort a lámpánál.

    Más: Lehet a robogókat nem motornak besorolni :). De ebben a 3-500 ezres ár kategóriában nem nagyon van más alternatíva. Egy csomó pozitív érv szól mellette. szél, esővédelem, könnyű vezetés, pakolhatóság...stb.
    sajnos a kis kerék méret, 15col-ig igaz hogy pattogósabb, máshogyan kell motorozni vele. De egy 650-as 16-os kereke és futóműve már elég komfortos. Ha kell kényelmesen tol egy 100-120-as utazót, akár két személlyel is 400-tól felfele. Igen nem váltós motor,, ez tény. De nagyon praktikus. Lehet szeretni vagy nem szeretni. Olyan ez mint az autóknál az automata váltó. Az utóbbi 1,5 évben ilyet vezetek, és nagyon szeretem. Nekem bejön, rettenetes kényelmes. Azokat a váltós élvezeteket már kiéltem magamból. :).
    Lehet korral jár :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák