Új hozzászólás Aktív témák

  • Shin Chen

    tag

    válasz Topiccsendőr #122643 üzenetére

    A Mátrában van olyan tábla, hogy "Vigyázz, nem versenypálya."
    Ilyen mintára ki lehetne tenni pár tucat helyen, hogy "Pihenő övezethez közeledsz, kapcsolj vissza kettőt és húzd neki, hogy tudja mindenki merre jársz!" ;]
    Jaj várj, nem, rosszul fogalmaztam: "Pihenő övezethez közeledsz, kérjük légy fokozottan figyelemmel mások nyugalmára!"
    Vajon lesznek rebellis egyének akik nem tudnak olvasni? Kétség sem fér hozzá. De legalább valami kint van, a táblák olvasása a KRESZ-hez tartozik, iránymutató 99.9+%-ban.
    Ez csak egy ötlet, tüneti kezelés, az (egyébként nem vitatható mértékű?) zajszennyezésre, legalább azokon a pontokon, ahol kiütközik a dolog.

    Most már egyre inkább ki van hegyezve a helyzet, egy esetleges megoldás esetén is nehezen csitulnak el a dolgok, hiszen a 'sértettek' és 'felelősök' is rá vannak feszülve a témára.
    Próbálok olyan megközelítést találni, ahol nem az jön le, hogy egyik vagy másik oldalon állok szöges ellentétben mások véleményével/igényeivel, mert egyébként mindkét nézőpontot magaménak érzem. Viszont az is igaz, hogy heves indulatok születnek bennem, ha csak arra gondolok: mások figyelmetlensége, vagy inkább kiállhatatlansága miatt engem (és barátaimat) szankcionáljanak.
    Nehéz így konszenzusra jutni, pedig nem a motorok vagy hangos dobok ellen vagyok, csak bizonyos kiemelt forgalmú helyen élő, 'velünk szemben ellenségesen fellépő' embertársunkkal szembeni toleranciára kérek bárkit, aki hajlandó a saját szórakozását pár száz méterrel arrébb folyatni.
    A munkavédelemben a rezgés, zaj és fény a három legfőbb fizikai kóroki tényező.
    A kóroki tényezőket meg kell szüntetni, vagy minimálisra csökkenteni.

    Szerk:
    Most felmerült a gondolat, ha engedünk a nyomásnak még valaki vérszemet kap, hogy ott is maradjunk csendben ahol egyébként semmi nem indokolja... Ez végső soron csak oda vezet, hogy betiltják a benzin motorokat, úgyis egy elavult technológia, a jövő az elektronyos és hidrogén autóké. ;]

    [ Szerkesztve ]

    "A tudomány az vagy hülyeség, vagy az elit trükkös módszere az egyszerű emberek átverésére."

Új hozzászólás Aktív témák