Új hozzászólás Aktív témák
-
SQX_Barto
addikt
Sziasztok! Adva van egy elölapi audio/usb panel, ami az alaplapi tüskékre megy. Van nekem egy màsik, aminek 3,5 ös jack dugós a vége. Össze lehet hozni a kettöt? Tehàt a tüskére menö csatlakozó helyett a jack dugósat? (usb-s hangkàrtyàt akarok hasznàlni és elöre kivezetni). A panelcsere nem jàtszik, mert màs az elrendezés. Egyébként alaplapi usb-t meg lehet duplàzni? 2 van a lapon, de egy harmadikra ràköthetném a hangkarit. Segítséget, ötletet, leoltàst elöre is köszönöm.
If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters
-
Jembumbi
csendes tag
Sziasztok, nagyon kezdő vagyok a témában, és tökjól elképzeltem, hogy mit csinálnék a gépemmel! Csak hogy hogy álljak neki ugye... Először is. Oldalpanel kivágásához mit használjak? Ránéztem az itthoni flexre... és hát nemtom mennyire tudnék azzal szép munkát végezni. A gépet úgy tervezem, hogy fekete, fehér cuccok, pl mint az AC ventik.
Oldalra 1 plexi és fehér fény belül,d e takarásba, hogy ne világítson ki mint az atom.
A házam sajna nemtom milyen típusú, van 1 előlapi panelje is, az majd az átalakítások után veszem kezelésbe, fogalmam nincs mit lehetne csinálni vele, lehet kiszedem 1 az 1ben, most /pill csak arra jó, hogy számolja mikor kapcsolt be a gép (óra lenne, csak mindig 0-z) stb... egyelőre nem jöttem rá mit kell vele ügyeskedniSzóval összességében
1: Jó a flex az oldalpanelek kivágásához, vagy be kell ruháznom valami Khm.. precízebb szerszámba?
2, van az ODDhely, és ugye ahelyett 1 műanyag lap van, ahol nincs semmi. Ha abba beleeszkábálok kapcsolót, akkor arra a túloldalt szépen rákötöm sorosan mondjuk a fénycsövet amit veszek, akkor az úgy menni fog és kapcsolni fogja? (nem tudok kapcsolót linkelni, mert olyan lenne mint pl a filmekben a repülőkön, de csak fali kapcsolót találok )
3, Ha pl 1 ilyet [link] rákötök a molex 12vjára, meg ugye a másik kábelét a jó szinűre(XD) akkor menni fog? Esetleg mit kell bekötni vele, hogy zenére villogjon? XDJaj és bocsi a hülye kérdésekért, meg köszi a helpet
[ Szerkesztve ]
-
zsolthee
senior tag
válasz Jembumbi #11955 üzenetére
Nem vagyok egy nagy modder, de az oldallapnak azért nem ugranék neki flex-szel.
Bár mondjuk a nagyját ki lehet vele csapatni , a precíz vágásokhoz inkább valami ilyesmit kellene használni.
A BauHaus-ba most láttam hasonló kis gépet tizenegynéhány ezerért. Kezdésnek az is jó lehet, korongokat meg csiszolófejeket is adnak hozzá -
zsolthee
senior tag
Szakik, help!
Extrém ház építése pattant ki minap a fejemből, és nagy megtetszett a saját ötletem. Egyenlőre a tervezés fázisában tart a dolog, viszont annyi biztos, hogy cseppet sem fog hasonlítani egy klasszikus értelembe vett PC-kuckóra. Van egy (nem tudom mennyire) ritka elképzelésem a hűtését illetően:
a kültéri levegőt használnám fel a gép hűvösen tartására. Nyilván ez csak a hideg szezonban lesz kivitelezhető, nyáron más lenne az elképzelés. Szóval mennyire rizikós illetve mire kell figyelni egy ilyen jellegű hűtést illetően? Van esetleg valakinek ilyen tapasztalata vagy volt már valakinek hasonló ötlete? -
Vaktera
csendes tag
Üdv lenne 1oan kèrdèsem hogy biztositèkot cserèlek 1 tápba amibe most jelenleg egy 1.6 A-s van de èn erösebbet teszek pl 2-set akk kèsöbbiekben mi törtènhet??
A jővő nem végleges csak ha magad is bevégzed!!!
-
Lompos48
nagyúr
válasz Vaktera #11959 üzenetére
Ha véletlenül valami okból a táp 1.7A-t kezd szívni, akkor a biztosíték nem ég ki, hagyja, hogy főjön a levében az, ami a túláramot okozza, amíg elromlik. Ez ellenben nagyon kis valószínűséggel történhet meg. Általában zárlatok verik ki a biztosítékot, azok pedig nagyobb áramokkal járnak. Tehát most nem fog történni semmi, de amikor tudsz szerezz be egyet, ami oda jár. Nem hiába tesznek olyat, ami ott van, ki van az számolva.
-
Jembumbi
csendes tag
[link]
Egy ilyen gép megfelel a célra? Ha mondjuk veszek/kapok hozzá korong fejet?( meg aztán ezzel a géppel még elvileg tudok gravírozni is, igaz? XD) Sajna 10k fölött tuti nincs 1 ilyen masinára :S -
Vaktera
csendes tag
-
TaaT
veterán
Estét!
Ha egy 0.6W 0.05A 12V-os ventinek csökkentem a feszültségét, akkor nem vesz fel 0.6W-ot igaz?
Give them hell Ukraine!
-
TaaT
veterán
válasz moha21 #11973 üzenetére
Köszi
még egy kérdés, ez a szabályzó elméletben 12W-al tud megbirkózni, gondolom 9db 0.6W-os venti meg sem kottyan neki
Give them hell Ukraine!
-
sampe
aktív tag
Sziasztok!
Az asszony a következő feladat elé állított: Világítsam be a laptopjának billentyűzetét, valami hasonlóra gondolt. Ki lehet ezt valahogy vitelezni? Vagy lehet vásárolni külön laptopbillentyűt ami világít is? Packard Bell EN TJ 65-el rendelkezik. Olyasmire is gondoltam hogy esetleg néhány karakterenként beleteszek egy ledet, de nem tudom hogy tudnám ezt kivitelezni.
Tudnátok szolgálni valami frappáns megoldással? Köszönöm!
"A bosszú a legédesebb gyönyör a dugás mellett" 2Pac // Ha elfelejtenék PÜ-re válaszolni, írj emlékeztetőt nyugodtan, ember vagyok én is.
-
Lompos48
nagyúr
Lehet kötni a laptophoz külső USB billentyűzetet és ha olyat teszel, ami világít, akkor meg van oldva. A beépítettel nem fog menni, mert az eredeti billentyűkön a karakterek nem átlátszóak. Arról nem is beszélve, hogy a LEDek beépítése és kábelezése is egy külön "kihívás" lenne, amit kétlem, hogy meg tudnál oldani.
-
zsolthee
senior tag
Se billentyűk alá se mellé nem tudnál LED-eket rakni, nincs elég hely. Ha mégis valahogy sikerülne, akkor nem tudná lenyomni a billentyűket. Van egy másik lehetőség, de az
szinte lehetetlensem kis feladat: utólag beépíteni a kijelzőbe egy lámpát ami megvilágítja a billentyűzetet. Gondolom éjszakai gépezéshez kellene...
Vagy marad az USB-s külső klaviatúra -
biacsia
tag
Sziasztok!
Tudnátok valami ötlettel ellátni, hogy hol szerezhető be a házon található üres 5.25"-os slotokat takaró "teli" lemez/műanyag/ helyére, olyan, ami átengedi a levegőt? Tehát fémrácsos.
Van valakinek esetleg feleslegesben?"...a béke az, amikor nagyobb botod van, mint a többieknek..."
-
Wind-Storm
őstag
válasz Kvazár #11979 üzenetére
Ez [link] érdekesen néz ki, UV-s netán?
(#11980) biacsia
A házad típusát megemlíthetted volna... ha nem pont a házadhoz valót kapsz (már ha létezik egyáltalán hozzá) akkor be kell majd csavaroznod és valószínűleg mögé már nehezen tudsz majd betenni merevlemezt, ha netán végig 5,25" méretűek lennének ezek a helyek a házadban.
-
biacsia
tag
válasz Wind-Storm #11981 üzenetére
Igazad van!
[Erről] lenne szó."...a béke az, amikor nagyobb botod van, mint a többieknek..."
-
Bari
Modder
Szia
Ahogy a képen van nem nagyon fogod tudni megcsinálni, de van megoldás házilagos elkészítésre.
Valamilyen UV reaktív festékkel (a legtöbb szövegkiemelő ilyen) feliratozod a bill-t, majd megvilágítod UV led-el, amit usb portról meg tudsz táplálni.
Fogsz egy USB kábelt, a megfelelő hosszúságban levágod a végét, veszel 5mm-es UV ledet, és 5V-oz áramkorlátozó ellenállást (az ellenállás kiszámításához itt találsz segítséget). A ledet az ellenállással a piros és a fekete vezetékre forrasztod ( a pirosra megy a ellenállás, majd a led anódja, a feketére a katód), nézel egy erősebb merev drótot, és a USB vezeték mellé téve ráhúzol egy zsugorcsövet, majd rámelegíted. Ezek után bedugva a gépbe beállítod a megfelelő szögben. Elképzelhető, hogy mind két oldalról kell egy ilyen megvilágítás, ha kevés lenne egy UV led.A ledet a legtöbb elektronikai boltban az ellenállás együtt meg tudod venni, USB kábelnek a leggagyibb gazdaságos is megteszi, úgy is csak a táp részét használod.
Üdv: Bari
-
Bari
Modder
válasz biacsia #11980 üzenetére
Szia
Kerítesz egy döglött mikrót, az ajtajából ki tudod termelni a lukacsos rácsot, méretre vágod, behajtod a két végét max megrögzíted meleg-ragasztóval, előtte persze színre fújod. Ha találsz alapból fekete rácsos mikró ajtót akkor még festeni sem kell, csak a hajtás előtt ragaszd le a lemezt maszkoló szalaggal, hogy ne sérüljön, és kész is vagy.
Másik lehetőség hogy számtech szervizben kuncsorogsz ilyen lukacsos lőlapot, hátha van méretben olyan nekik mint ami pont kellene.Üdv: Bari
-
Kvazár
őstag
válasz Wind-Storm #11981 üzenetére
Elméletileg nem. Sima fehér ledes. De, sokféle létezik ezekből. Szerintem nem éri meg bajlódni mindenféle festegetésekkel, meg matricázgatásokkal, ha lámpát meg 1e Ft alatt tudsz hozzá venni...
Vagy: [link]
biacsia: Esetleg egy ilyen: [link]?
Eladó cuccaim: -
-
Wind-Storm
őstag
Sata és Sata III kábel között van lényegi/anyagi különbség?
Hogy ez utóbbi esetleg magasabb frekvenciát bír a megnövekedett sebesség miatt? (bár elég rövid a táv..)Illetve okozhat Ultra ATA CRC hibát Sata III-as eszköznél SATA kábel használata, vagy ez a „Sata III" jelölés mánia csak szimplán marketing?
-
Lompos48
nagyúr
válasz Wind-Storm #11989 üzenetére
Itt tárgyalgatnak róla.
-
Doki16
addikt
Sziasztok!
Van olyan filc vagy más amivel tudnék javítani hajszálrepedéseket egy billentyűzet fóliáján?
A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
Bari
Modder
válasz Doki16 #11993 üzenetére
Szia
Filc nincs de festék van, a conrad árul ilyet, igaz elég drága de sokáig elég, én még 2004 környékén vásároltam szintén billentyűzet fólia javításra.
-
Lompos48
nagyúr
válasz Wind-Storm #11995 üzenetére
Nem, mert az nem köt meg és itt az a lényeg (és tényleg ezüstöt tartalmaz, ezért drága), míg az hűtőpaszta esetén pont ellenkezőleg.
[ Szerkesztve ]
-
Lompos48
nagyúr
válasz Wind-Storm #11997 üzenetére
Az ellenkezőleg kizárólag a paszta megkötésére vonatkozott. Bocs', ha nem voltam elég szabatos...
-
moha21
addikt
válasz Wind-Storm #11997 üzenetére
Elég sok ilyennel pasztával találkoztam, nem kifejezetten áram vezetésére használják. :-] Szerintem ezüstöt ez is csak távolról látott.
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
Bari
Modder
válasz Wind-Storm #11995 üzenetére
Ahogy Lompos48 írta a hővezető paszta nem jó megoldás erre, egyrészt jóval nagyobb az ellenállása a hordozó anyagok miatt, másrészt nem 'köt' meg teljesen, idővel persze kiszárad, de a festékkel ellentétben sosem lesz olyan masszív, kézzel simán eldörzsölhető, míg a festék nem. Tényleg nem olcsó, de amit annak idején vettem még mindig használható, egy kis hígítás ráférne már (hígító is kapható hozzá), de még mindig kenhető, és amúgy is minimális mennyiség kell belőle.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen