Új hozzászólás Aktív témák
-
shteer
titán
válasz kmisi99 #9118 üzenetére
szépre elég nehéz legjobban akkor jársz, ha fújatod egy hozzáértővel (aki rendelkezik megfelelő szaktudással, felszereléssel és tudja hogy milyen festékkel érdemes)
a házilag fújható flakonos festékek pedig kisebb fizikai behatástól is leperegnek
javaslom a szinterezést (porfestés) - ezt csak spec helyeken csinálják, de atombiztos a felület
szerintem jónak tűnik..
-
szakalistvan
senior tag
válasz kmisi99 #9180 üzenetére
Üdv!
Először próbálj kontakt spray-t használni,ha nincs kéznél akkor wd40 is megteszi,próbálj meg a gomb mellett befújni egy keveset.Ha ez nem oldja meg a problémát szervizt javaslok -
PHM
addikt
válasz kmisi99 #9199 üzenetére
Tisztítsd meg a nyákot. Ha az érintkezők fémesek, akkor akár alkohollal,
ha fekete szitanyomásúak, akkor nedves szappanos ronggyal.
Nézd meg, nem szakadt-e valahol a közelben a vezető fólia.
Ha minden rendben, akkor mehet a nem működő gombok aljára az alufólia.
A pillanatragasztóval bánj takarékosan.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
Kvazár
őstag
válasz kmisi99 #10180 üzenetére
Hali!
Az 5 V meg azért nem jó, mert azon nem fog elindulni a venti.
Ha az adatlapodon lévő géphez szeretnéd, akkor meg értelme sincsen az egész farigcsálásnak, mert az a lap tudja szabályozni a ventik fordulatszámát. Akár 3 tűs a venti, akár PWM-es. Így csak dugd rá a lapodra, tedd fel a Fan Xpert-tet (Asus oldalán van fent) és máris olyan fordulatra állítod be amit szeretnél. Sőt, ha nem vezérelni, hanem szabályozni szeretnéd, akkor annak a karakterisztikáját és beállíthatod magadnak. (Vagy használhatod az előre beállítottakat.)Eladó cuccaim: -
-
bandiras2
senior tag
válasz kmisi99 #10270 üzenetére
Mármint PC gazdaságos hangfalpárt?
Annak legalább 9 volt kell, de azt bele is építheted a kishangfal dobozába. Valahol a logouton volt is erről építési leírás.szerk: felépítéstől függ. Táppal adták, vagy 220 csatival? van rá esély hogy kis beéri, rá lesz írva(talán).[lásd itt]
Ha 12V-t eszik, akkor 9V-ról simán elindul.
[ Szerkesztve ]
A társadalom amely az egyenlőséget a személyes szabadság elé helyezi, egyiket se fogja elérni. A társadalom amely a személyes szabadságot az egyenlőség elé helyezi, mindegyikből bőségesen részesedik. Milton Friedman
-
moha21
veterán
Egy hangszóró nem tud sztereó lenni. -:]
6V-ról menjen? Gondolom az erősítő része. AC/DC?
Illetve most mennyirős megy és mennyi áramot vesz fel?[ Szerkesztve ]
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
mr_ricsi
veterán
"Egy sima kis egyszerű 1000 forintos sztereo hangszórót át lehet valahogy alakítani egyszerűen úgy hogy egy kis 6 voltos aksiról menjen?"
A benne lévő IC-t nézd meg, simán lehet, hogy mindenféle átalakítás nélkül menni fog.
(Csak a kivehető teljesítmény csökken le.)Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
intercooler
őstag
válasz kmisi99 #11050 üzenetére
itt vettem 1 méter bőven elég. Amit nálam látsz az kb 70 cm fényereje szóval elég erős. Méterenként 60 ledel, és 5cm /3ledenként vágható.
30 ledes már van 1000ft körül, de az lehet kevés nem akartam kisérletezni.
Meg lehet hogy van olcsóbban is máshol[ Szerkesztve ]
-
intercooler
őstag
válasz kmisi99 #11053 üzenetére
Festék nem sok 1000-1500ft csak kérdés megtudod-e csinálni szépre az megfojhat stb
Van itt forumon aki foglakozik ilyenekkel és nagyon szépen golgozik
vagy ha te fujod akkor a festég rétegre kellene felvinni valami vékony lakk réteget, mert könyen kopik. Legalábbis a mi nekem volt. Bár lehet hogy azért mert tesco-s festék
De vannak itt hozzáértőbbek is majd megmondják a tutit
-
intercooler
őstag
válasz kmisi99 #11053 üzenetére
ő lenne az ha profi festést szeretnélnekem az oldallapot csinálta amit a képen láttál
-
Petzval
senior tag
válasz kmisi99 #11074 üzenetére
Pld van nekem egy csomó elkóm, az egyiken rajta van hogy 100uF és megmérve 46uF, ami abnormális érték.Az elektronikai berendezéseknél vannak helyek ahol 20% eltérésű alkatrészt is be lehet tenni de van ahol súlyos problémát jelent. És pld a mérésekhez használt multiméter se mindegy melyik pontossági osztályba való, 2% pontosságú melegen ajánlott.10 ezer alatt már lehet Maxwellt venni ami nagyon jó.
-
moha21
veterán
válasz kmisi99 #11070 üzenetére
Az összes elkót cseréled, nem kell méricskélni. Polaritásra figyelni, meg a primer puffereket kisütni előtte.
(#11072) Kvazár : Miért ne lehetne akár olyan trafót is készíteni? Mgg ellenállásból, diódából is építhető, kérdés mire kell 220 V.
(#11078) Petzval : Nem abnormális vagy méréshiba, vagy szar ( öreg ) a kondi.
[ Szerkesztve ]
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
dudika10
veterán
válasz kmisi99 #11515 üzenetére
Cink és réz lapot szúrsz a citromba, akkor nagyjából 1V-os feszültséget kapsz.
Ha LED nem is világít (az sem mindegy, hogy milyen), de a feszültségmérő gond nélkül mutatja.(#11514) Petzval: mi baj történik, ha tovább világít a vaku? Több fényt kap a fényképezett tárgy, de mivel a tükör már lecsapódott, ez a CCD-nek lényegtelen.
Nem szoktam fényképezni, nem értek hozzá, csak elvi szinten amatőrként, de nem látom, hog ymi baj történne, ha tovább világítana a vaku (és így nem tudom elképzelni, hogy miért ne használhatnák asszinkronként).Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Wind-Storm
őstag
válasz kmisi99 #11515 üzenetére
Először is szerintem nagyobb átmérőjű rézzel és vas vagy aluval kéne a citromba szúrva próbálkozni.
Az oxidálódást elkerülendő csiszold meg mielőtt beleszúrnád a citromba.Én pont most játszottam átlátszó ledekkel amelyek türkiz és mélyzöld színnel bírtak.
A rajtam keresztül haladó áramnál már világítottak, tehát először is szerezz be ilyeneket mert minimális áramerősségnél is képesek világítani.A második a feszültség:
A ledeknek van egy nyitófeszültsége ami alatt abszolút nem működnek.
Jelen esetben amiket említettem már 3 Volton bőven világítottak, de vannak bizonyos színűek is amik már 1-2 Voltnál is világításra bírhatóak.Először is fogj egy multimétert és mérd meg, hogy hány voltot ad le a citrom a két beleszúrt fém között, valószínűleg sorba kellene kötni jópár citromot míg nem keletkezik akkora feszültség amely már túllépné a led nyitófeszültségét.
Mindenképp olyan ledet vegyél amelynek nagyon alacsony a nyitófeszültsége és minél kisebb árammal világít.
-
dudika10
veterán
válasz kmisi99 #11517 üzenetére
Hát persze, hogy világít, mert sorba köt 3 darabot így már 3V-os feszültség lesz.
Ha a LED nyitófeszültségét nem éred el, akkor nem fog világítani. Amivel próbálkozol, az valószínűleg egy magasabb nyitófeszültségű LED.Nem mindegy, milyen anyagból van a szeg és az érme. És érdemes olyannal próbálkozni, ami nincs oxidálódva.
Feltételezem, hogy most tanuljátok a galvánelem működését és ezért lehet ilyet készíteni. Olvasgass utána picit, hogy mi alapján működik a galvánelem. Kémiaórán is elvileg tanulnotok kellett.
(#11519) Petzval: ne légy értetlen. A tárgy több fényt kap, de a CCD-re nem verődik ez vissza, mert már letelt a záridő. Mintha egy lámpával világítanád meg a tárgyat úgy, hogy fenn van a fényképezőgépen a sapka. Nem lesz semmi baja a vázának vagy akárminek, ha világítod. Szóval az, hogy a vaku a záridőnél hosszabb ideig világít, nem árt senkinek és semminek.
[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz kmisi99 #11522 üzenetére
Csupasz alu és réz drót? Mert akkor Csavard ki a citromot egy tálkába, majd csavard fel mind a két drótot és mártsd bele. Ez annyiban különbözik csak a citromelemtől, hogy a citromba nehéz belecsavarni a két drótot.
A citromlevet pótolhatod ecettel, és akkor nem kell csavargatni.Viszont ha LED-et akarsz villogtatni vele, akkor mint a videón is, több ilyet sorba kell kötnöd.
szerk. sokadik: a folyadék kevergetésével meg elkerülheted, hogy a kiváló hidrogéngáz befedje az elektródot és így gátolja a reakciót.[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz kmisi99 #11524 üzenetére
Azt kell bemutatni, hogy működik, vagy azt, hogy világít a LED?
Fogsz egy műanyag dobozt (fagyisdoboz, bármi hasonló) viszel egy üdítősüvegben ecetet, felcsévélt rézdrótot és alu drótot és kérsz a tanártól egy feszültségmérőt.
Ennél egyszerűbb nincs. A rendelkezésedre álló felszereléssel körülményes világítani azt a LED-et ami nálad van.
A kísérlet nem lehetetlen, működik, de nem lehet tetszés szerint mindent variálni benne.
Megfelelő led kell, megfelelő anyagok, és megfelelő mennyiségű citrom.
1 citrommal, random pénzérmével és szöggel, nem fog világítani az a LED ami nálad van akárhogy is szépítjük.(#11526) Wind-Storm: infrához elég egy mobiltelefon, mert a kamerájában remekül látszik, hogy világít a led.
Mint azt fentebb írtam, annyi a probléma, hogy a kezébe kerülő dolgokkal akarja megcsinálni.
Mintha a híd acélszerkezetét ólommal akarnám helyettesíteni, mert az van kéznél...[ Szerkesztve ]
-
mr_ricsi
veterán
válasz kmisi99 #11522 üzenetére
"Tudnál tippelni hogy akkor mit dugjak bele milyen pénzt? Van réz kábelem meg alu drótom meg apróm ezekből elvileg össze lehet hozni nem?"
Az aludrót kizárva, mert a felületén gyenge savak hatására tömör oxidréteg keletkezik, ami szigetelő. (Nagyjából így működik az elektrolit kondi, és a seregben is szabad volt citromos teát tölteni az alu kulacsba, nem marta szét, ugyebár.)A vas és a réz között úgy 0,7V lehet, ebből kettő kell sorba kötve, hogy a piros LED haloványan világítson, és 3 db a sárga vagy a zöld LEDhez. A kékhez és a fehérhez pedig 4 db.
Az elektródákat egymáshoz minél közelebb kell a citromba szúrni, de össze ne érjenek. És esetleg kipróbálnék egy almát is.
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
-
PHM
addikt
válasz kmisi99 #11749 üzenetére
Az egyébként bikaerős 12 V-os és a manapság jóval kevésbé kihasznált
5 V-os ág közé kötöd a ventit.
Aztán valamilyen okból jön egy rövidzárlat.
A többit a képzeletedre bízom...
Kismillió, sokkal veszélytelenebb megoldás van a problémára.
Itt is ki lett párszor vesézve, de segítek, ha megmondod a venti teljesítményét.[ Szerkesztve ]
Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
oroszbence
tag
válasz kmisi99 #12425 üzenetére
Heló
Menyi a ledek kezdőfeszültésge?
Melyik táp leagázásrol akarod hajtani?
az ellenelást itt tudod kiszámolni
Ez pedig az én általam készitett led sor. olvasd el sztem segit.
Ja de te komentelted is ezt. bocs nem baj szolj ha bármiben tudok segiteni[ Szerkesztve ]
-
Bari
Modder
válasz kmisi99 #12433 üzenetére
Így ebben a formában nem az igazi, hosszabb távon a ledek kis különbségei miatt amelyik ledre több áram jut hamarabb tönkremegy utána meg a megnövekedett áram miatt a többi is kimúlik, ha párhuzamosan kötöd a ledeket, mind elé kell ellenállás, ha csak 1 ellenállást szeretnél led csoportonként, a ledeket sorba kell kötni. A he-n van egy segédlet az ellenállás értékének meghatározásához, szükséges a tápfeszültség , a led nyitófeszültsége és a led áramának ismerete, és hogy hány ledet szeretnél üzemeltetni, a piros ledeknek átlag 1,8-2V a nyitófeszültsége, nyugodtan számolhatsz 2V-al, az átlag ledeket 20mA-es áramról lehet üzemeltetni. Ellenállást mindenképp sorba kell kötni a ledekkel, mert az korlátozza a rajtuk kialakuló áramot, a ledek ellenállása a hőmérséklet emelkedésével csökken így nő az áramuk, ami áramkorlátozó ellenállás hiányában azt fogja eredményezni hogy tönkremennek.
[ Szerkesztve ]
Üdv: Bari
-
-
-
moha21
veterán
válasz kmisi99 #12456 üzenetére
Ha esetleg nincs a boltban olyan, akkor is tudsz még sorba és/vagy párhuzamosan kötni őket, persze kényelmetlenebb, de járható út. _:> Ja és a teljesítményére is figyelj oda, nehogy elégjen.
[ Szerkesztve ]
-
intercooler
őstag
válasz kmisi99 #12442 üzenetére
Hát lehet hogy 1szerübb, és valóban nincs meg azaz öröm hogy te csináltad meg
De a végeredmény nem biztos hogy tetszeni fog neked A ledszalag erősebben világit, és már pár centiről homogén fényt ad, magyarul nincsenek azok a karikák mint a led-nél (ez engem marhán zavart) Meg ugye lesz 1 millió vezeték ellenállás stb, ezért is lenne 1szerübb a szalag. Én neon-ról váltottam erre és nem bántam meg. Az meg hogy 3x drágább hát nem tudom 1000ft-ért vettem 1m 60ledes-t így kijön hogy durván 1 led 16ft, te menyiért is vetted?De ez csak az én véleményem, ettől függetlenül sok sikert hozzá
-
-
intercooler
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Tápegység Moduláris Kábel Tápkábel Adapter Hosszabbító Csatlakozó Elosztó - Egyedi is
- Wortmann AG / Terra 375WT / ATX 350 Watt tápegység
- Lian Li O11 Dynamic EVO, Tempered Glass - fekete (O11DE)
- Garanciális ÚJSZERŰ Deepcool PX1200G 1200W 80 PLUS Gold
- Thermalright Frozen Notte 360 ARGB vízhűtés 6hó jótállással!
- Eladó használt SilentiumPC Fortis 5 Dual Fan CPU hűtő, LGA1700 és AM4 kompatibilis
- Eladó cserélhető rack hűtő ventilátor
- Eladnám hibás Cooler Master MWE Gold 650W (MPY-6501-AFAAG) tápegységem
- Eladnám hibás Cooler Master MWE Gold 550W (MPY-5501-ACAAG) tápegységem
- Thermaltake Floe RC Ultra 360 (Garanciás)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest