-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stirbi
addikt
160 as táp biztos nem fog elvinni neked ilyen konfigot, a géped idle 85w kb és full load 220W, és kell bizonyos áramerösség a vga-nak amit az a kis táp biztossan nemtud leadni
helyedben eladnám az itx lapot, vennék egy ilyent és vmi faja mATX es házat , lapodat ha eladod abbol kijön ház is lap is , vga is simán elfér, jo szellözés lesz(vannak tényleg jol szellözö mATX házak).
[ Szerkesztve ]
-
Stirbi
addikt
jaj és ha maradsz itx nél akkor ezt ajánlom: Silverstone Sugo Sg05
bocs a sok hsz ért
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
-
Osibaa
senior tag
Az SG05-höz adnak 300W-os FSP tápot.
Más...
Nézegettem a Sapphire IPC-AM3DD785G lapot. Ahogy a nevében is benne van (eddig nem tűnt fel), ezt ipari felhasználásra szánja a gyártó, otthoni felhasználás szempontjából kicsit barátságtalan (nincs kivezetve SPDIF, BIOS-ában nincs ACC, ilyenek).
Nem vagyunk elkényeztetve AMD procikhoz való lapokkal."40 mikron? Kik gyártják ezt? Hangyák, hogy lássák?"
-
user137
őstag
juteszembe, van megint paneltáp eladóóó
-
Zefír
őstag
Sziasztok!
Hozzászólásokat várom -
őstag
Sziasztok!
Megtudnatok mondani, h milyen lenyegi kulonbseg van az Intel DH57JG es az uj Giga H55 USB3-as mobo kozott? (USB3 es tuningon kivul).
Megeri-e plusz 5K-t radobni egy uj Gigara egy alig hasznalt Intellel szemben (apron lattam)?Milyen proci hutot tudtok ajanlani a Chieftec BT-02B hazban levo i5 650-re amennyiben tenyleg nem fer el a gyari, ha benne van az odd?
Mielobbi valaszaitokat elore is koszonom!
-
toldy
őstag
Szia, más lényeges különbséget nem vélek felfedezni, így ha neked megfelel az intel lap akkor szerintem nyugodtan megveheted. Egyébként az intel lapon ugyan úgy van elhelyezve a proci foglalat mint a giga lapján így biztos hogy itt is gondok lennének hűtő+odd párossal. Olyan lapos hűtő nem jut eszembe ami befér oda ( bár biztos van).
Az élet nem habostorta.
-
toldy
őstag
Ugyebár tudjátok hogy van elfekvőben egy zotac lapom. Ma felmerült bennem hogy kiváltom a nagy gépet is ( ez csak nagy nem erős). Ami van hozzá a lap, 3,5"hdd, 256ram, fsp táp ( atx ). Melyik házzal járok jobban? a chieftec vagy a pcq07 ( mivel egy árba van). Ami kell egy proci és még ram.
Az élet nem habostorta.
-
toldy
őstag
válasz kelzsoca #3178 üzenetére
Azzal tisztában vagyok, a proci ami bele kerülne az m430/e2140/e1200/e3200 amelyiket sikerül szerezeni olcsón. Ami miatt örlődök a 2 ház köszt hogy 15e ház és egy 180w táp ami egybe van vagy 14e ház amihez kell táp, és van itthon egy nagyon jó kis fsp táp amitől nem szeretnék megválni.
[ Szerkesztve ]
Az élet nem habostorta.
-
Osibaa
senior tag
2. gen. Atom aktív hűtéssel
"40 mikron? Kik gyártják ezt? Hangyák, hogy lássák?"
-
toldy
őstag
válasz kelzsoca #3180 üzenetére
Köszönöm segítséged,
chieftec házat 15800ft a lian li pedig 14700ft tudok magamnak. Ami megint fogalkoztat hogy a chifi ház kialakítása miatt lehet fektetve is használni illetve ekkora terhelés mellett jobb hatásfokkal üzemel a táp. Egyik sem tökéletes mégi nehéz dönteni.Esetleg van még olyan ház ilyen árban amibe lehet rakni 3,5 HDDt?
kérdésemre válaszolva:
Codegen ház egész kellemes, ára is jó, táp miatt is oke csak nagy
Antler házak ( a szokásos téglatest házak sfx táp az alaplap felett)
és az Inwin házak ( csak ezek már drágábbak)Szóval még mindig q07 és ft02 közt agyalok.
[ Szerkesztve ]
Az élet nem habostorta.
-
Osibaa
senior tag
Hát a Lian Li táp nélkül annyi, mint a Chieftec. Ha nem raksz bele DVD-t, akkor a Chieftec kényelmesebb, szellősebb is.
dni:
McLaca-t várjuk, mint a messiást, hogy beszámoljon a Chieftec házzal szerzett tapasztalatairól. Ez eldöntené azt is, mekkora hűtő fér be a DVD alá, mindaddig csak becsléseink vannak (kb. 60 mm).
Zefír:
Sejtettem, hogy ez lesz a vége, mert nagyon nem találtunk Neked alkalmas mITX házat.
kelzsoca
Ahogy caniball is írta, a többi gyártó megoldotta egy nagyobb passzív bordával ezek hűtését; az Asrock mindig különc volt, de ez most nem szimpi
-
HookR
addikt
Hosszas töprengés és a legkülönbözőbb variációk próbálgatása után talán végre sikerült megtalálni az egyensúlyt méret, bővíthetőség, variálhatóság, szellőzés és az egyszerűségre törekvő konstrukció között. Éppen ezért eljött az idő, hogy ismét elraboljam picit a figyelmetek és szondáztassam a közvéleményt az alábbi tervvel kapcsolatban, munkanevén egyszerűen csak a 'lehetőségek kicsiny tárháza' .
Számtalan kombináció után arra jutottam, hogy képtelen vagyok eldönteni mire helyezzem a hangsúlyt, minden esetben kellett valami kompromisszumot kötni, s egyikkel sem voltam maradéktalanul elégedett. De talán pont ez a lényeg, hogy mindenki maga döntse el mi fontosabb, a ház pedig eredendően erre biztosítson lehetőséget.
Külső:
Alul, felül és oldalt is található szellőzőrács (porszűrő szövet mindenhol), a levegő útja alul és oldalt be, fent ki. Ha találok eloxálásra lehetőséget, akkor szálcsiszolt, feketére eloxált lesz az előlap. Ha nem, akkor mattra színterezett, mint a ház többi része.Variálhatóság:
- A felső részben elfér 2db 140x140x25mm-es venti, vagy 1db 180x180x32mm-es venti + 1db HDD.
- A ház elejében 1db ATX táp, vagy 1db SFX táp + 2db HDD helyezhető el.
- A CPU hűtő méretétől függően a hátlapon 0-2db SSD.Specifikáció:
- 305x184x265 mm (H x Sz x M) (14,9 liter) Viszonyításképp az SG07 350x222x190 mm (14,8 liter)
- mini-ITX / mini-DTX alaplap
- SFX / ATX táp (Max. 150mm hossz)
- Max. 128mm magas CPU hűtő, akár 140mm-es ventilátorral.
- 2 slotos VGA (Max. 290mm nyákhossz) (A képen 270mm-es van)
- 2db 140x140x25 mm-es / 1db 180x180x32 mm-es ventilátor
- 4db 3.5"-es HDD (ATX táppal max. 2db)
- 4db 2.5"-es SSD
- 1db slim ODDRészletmegoldások:
A modell néhány részlete még finomításra szorul, de eredendően már mindent átgondoltam.
- A 140mm-es ventiket egyszerűen csak műanyag távtartókra kell felülről ráhúzni, így könnyen eltávolíthatók a jobb hozzáférhetőség érdekében.
- Lényegében majd minden alkatrész rögzítése távtartók és L-Profilok kombinációjával lesz megoldva, így házi barkácsolás keretében is könnyen kivitelezhetők.
- Előlapi I/O portokat már beszereztem korábban, de nem biztos, hogy nekiállok vesződni a nyáklapra forrasztásukkal, ti. PC bontóban láttam kábellel, burkolattal készre szereltet (2x USB, 1x audio in, 1x mic in), amit csak simán rögzíteni kell. Több tucat van belőle, ezért az utánpótlás is biztosított. A modellen szereplővel ellentétben ezek egy vonalban vannak, tehát a VGA nyákja fölé kerülnének vízszintesen. Az előlapon a jobb alsó rész így megmaradna kizárólag Power és Reset gomb, illetve 2db LED számára.Kérdések:
1.) Kell-e egyáltalán reset gomb és PowerON LED, gyári házakon sem feltétlenül van.
2.) Érdemes-e megnövelni 10mm-rel a ház magasságát, hogy 160mm hosszú ATX tápok (140mm-es ventivel) is beférjenek?
3.) Van-e értelme a 2db 140x140x25mm-es ventis variációnak, ha elfér 1db 180x180x32mm-es venti is?VGA:
Végeztem egy kis kutatást nyákhossz ügyben, hogy lássam mire érdemes méretezni és arra jutottam, hogy a realitás talaján maradva tökéletesen elegendő a 270mm-es nyákhossznak helyet biztosítani. A HD5970 310mm-e már az ágyúval verébre kategória.GeForce GTS 250 230 mm F (9"/229mm)
GeForce GTX 260 267 mm F
GeForce GTX 275 267 mm F
GeForce GTX 285 267 mm F
GeForce GTX 295 267 mm F (10.5"/267mm)
GeForce GTX 465 250 mm (9.5"/241mm)
GeForce GTX 470 240 mm F (9.5"/241mm)
GeForce GTX 480 270 mm F (10.5"/267mm)
Radeon HD4670 180 mm -
Radeon HD4770 207 mm H
Radeon HD4850 230 mm H
Radeon HD4870 240 mm H (220-242 mm)
Radeon HD4890 244 mm H
Radeon HD4870X2 270 mm O
Radeon HD5670 190 mm -
Radeon HD5750 185 mm H
Radeon HD5770 205 mm H
Radeon HD5850 240 mm H
Radeon HD5870 270 mm F
Radeon HD5970 310 mm FVárom az észrevételeket.
[ Szerkesztve ]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
toldy
őstag
Szia
Az elgondolás jó csak van pár dolog, dekezdem elöbb a válaszaimmal.
1,reset gomb szerintem nem de power led igen
2, szerintem nem, elegendő ez a magasság. Mivel a kártya hossz max 29 centi egy nem nagyon van szükség nagyobb tápra ( 120mm ventis tápok is van 600w az meg mindnere elegendő)
3,szerintema 2db venti jobb mert így jobban kitölltik illetve a táp levegőét is egybül küldi ki.Előlapi csatlakozókból szerintem a 2db usb verzió elegendő ( vannak olyan hátlapi usb kivezetések amik alaplapra köthetőek). Valamint szükség van odd-re? És végül: ezt a házat magadnak csinálod vagy ilyen kis szériásnak? Mert kicsit túl rugalmas és ez szerintem sok.
Az élet nem habostorta.
-
HookR
addikt
A 180x180x32mm-es venti is előre kerülne, tehát a táp szellőztetésébe az is besegítene.
Mármint, hogy az ilyen hátlapi USB kivezetést szedjem le a fémlemezről és rögzítsem a ház elejébe? Jó ötlet.
Azért talán egy slim ODD férőhely nem árt, ha már a bővíthetőséget is 'kitűztem a zászlóra'. Na meg nem utolsó sorban a ház szélességét amúgy is az alaplap mögött elhelyezett HDD és a 270mm-nél rövidebb VGA-kon oldalra néző tápcsatlakozó szabta meg, illetve időközben már a 180x180x32mm-es venti elhelyezhetősége is. Ha elveszem az ODD-t, a helyére olyan vastagságban csak SSD fér, azt meg majd minden HDD helyére lehetne tenni 4db-ot... ...feleslegesen.
Magamnak és néhány darabot eladásra, hogy visszajöjjön a sajátom ára.
Hogy érted azt, hogy túl rugalmas? Milyen paraméter rovására?
-
toldy
őstag
A túl rugalmast úgy értem hogy van lehetőség 2,5 és 3,5 hddre, sfx vagy atx táp, ekkora és akkora venti. Ha leadnád a voksod bizonyos méretkre akkor szereintem lehetne faragni a méreten,anyag mennyíségen,szerkezet lehet egyszerűsíteni hasonlók. Nem érzem az egységet a házban, bár élőben látva lehet nem ezt gondolnám. Remélem sikerült jól megfogalmaznom hogy mire akarok rávílágítani.
[ Szerkesztve ]
Az élet nem habostorta.
-
HookR
addikt
Szó szerint több, mint egy tucat variáción rágtam át magam. Minden méretében kisebben; hosszabb, de keskenyebben; a már korábban vázolt egészen lapos fektetetten; flexibilis riser card-dal VGA-t a lap alá helyezősön (003, 004), de mindegyik esetén volt valami komoly kompromisszum. Vagy a ház szerkezete lett bonyolult, vagy nem fért el benne kellő számú HDD, vagy a szellőzés nem volt kielégítő... stb. (Vagy ezek kombinációja)
Persze, lehet kisebb házat készíteni, de nem mindegy, hogy milyen áron. Eredendően azon múlik, hogy mekkora VGA-nak és tápnak kell helyet biztosítani, minden más majdhogynem tetszőlegesen variálható. Minél kisebb az alkatrész (pl. SSD), annál könnyebb számára alternatív helyet találni és/vagy a számát növelni."lehetne faragni"... ..."anyag mennyíségen,szerkezet lehet egyszerűsíteni hasonlók."
Hát, kíváncsivá tettél.
A ház fő szerkezete 1db előlapból, 1db hátlapból és 4db négyzetrúdból áll. Ezen kívül burkolati elem (U lemez, szellőzőrácsok), vagy az alkatrészek rögzítési pontja (alaplapi tálca, L-profilok, távtartók) és nélkülözhetetlen kiegészítők (talpak, gombok, LED-ek, I/O portok, porszűrő szövetek) alkotják."Nem érzem az egységet a házban"
Ha arra célzol, hogy a megszokottnál variábilisabb, az elvileg az egyik fő erényének lett szánva.▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
zodo
nagyúr
Gratula a tervezéshez és a megjelenítéshez.
Viszont, ha már kérdezted akkor nekem nem tetszik valamiért.
Kicsit "túl tervezettnek" tűnik.Csak pár gondolat, hirtelen:
Nem értem minek a 2 db 14-es venti felülre. => Ok. akkor inkább hdd-t oda.
Inkább fektetném a házat, mondjuk a jobbra. => Vga szellőzése szerintem fojtva lesz, ha így marad.
Kábelezés.Na, szóval csak annyi lenne a lényege, hogy pl. az Antec NSK 1380 kockája sem nagyobb annyival és ha az odd+ hdd keretet megdolgozod* kicsit akkor kb. ugyan itt vagy.
* slim odd felülre alá pedig 2 db 3,5" hdd vagy 4 db sdd vagy ezek kombinációja
Esetleg az én SG05-et is el lehet így képzelni, ha átdolgoznám a te kb. terved alapján.
pl.
Kicsit szélesítek, hosszítok rajta.
Tápot előre teszem.
Alaplapot kicsit megemelem, hogy alá férjen egy slim odd.
Ház, jobb oldalára a beállítom egymás mellé a 2 db 3,5-ös hdd-t vagy 4 db sdd-t.
Ventik a ház tetejére és kész.Szvsz.
Amúgy, tényleg örülők, hogy nekiállsz és csinálod a saját elképzelésednek, igényeidnek megfelelő házat!
-
HookR
addikt
válasz canniball #3192 üzenetére
A Silverstone 180mm-esei tűnnek megfelelőnek. Pl. amilyeneket az SG07-be is raknak.
-
toldy
őstag
Ezzen a képen lévőkre gondoltam hogy lehet egyszerűsíteni. Azt a hosszanti távtartó/merevítő, a táp tartóját -amire függesztve van- illetve a venti tartó füleket pl kilehetne maratani -én a helyedben minden elemet cnc-vel vágatnék- egy anyagból ( pl 4-5mm alu) ezzel nyerve pár mm-t illetve kellő merevség megmarad és kevesebb elemből épül fel.
szerk: Itt vannak olyan ventik.
[ Szerkesztve ]
Az élet nem habostorta.
-
canniball
nagyúr
Le vagyok maradva egy körrel...
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
-
Osibaa
senior tag
OFF:
ATX táp, 2 slotos 27 centi hosszú vidikártya, több darab 3,5" HDD... nem egyszerűbb ezt egy mATX házba berakni? Egy 17x17 cm-es lap tényleg annyivel csábítóbb egy 24,5x24,5 cm-es lapnál, hogy emiatt zéróról építs fel neki egy házat? Értem én, hogy kihívás és hasonlók... jól van, befogom, nem vagyunk egyformák.
ON:
Alapvetően tetszik a koncepció. Ha jól értem, akkor 2 hőzóna van benne, az egyik a vidikártya, ami a ház alsó részében elintézi magának a hűtést (alul beszív, hátul kifúj), illetve van a ház + táp, ahol a tápot is az alaplap hűtésére használod, és az egész felső zónából kiszippantja a meleget a két felső brutál venti. Egy dolgot érzek úgy, hogy gondolkodni kellene rajta, a merevlemezek elhelyezését. Értem én, hogy az ATX táp miatt nem fér sehova, de a ház oldalára "akasztást" nem tartom jó megoldásnak. Egyrészt így növeli az egész ház méreteit, másrészt ilyen közel az oldallaphoz szerintem felerősödik a zörgése, harmadrészt a hűtés szempontjából sem tűnik optimálisnak. Ezeknek kellene még valami jó kis helyet találni a ház belsejében, lehet az általad is írt SFX táp a jó megoldás erre, nem tudom. Van esetleg olyan rajzod, ahol SFX táp van bent (és mondjuk nem függ a ház oldalán a két lemez)? Mekkora lenne úgy a ház teljes mérete?
Új hozzászólás Aktív témák
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- ITX félgép - Aorus B550i Pro AX - Ryzen 7 5700x - 32GB G.Skill 3600 - Samsung 500GB 980 Pro - ELADÓ!
- G.Skill Aegis DDR4 2x8GB 3000Mhz Dual Chanel ram
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest