Aktív témák
-
-
kovyhun
tag
Tényleg mennyivel egyszerűbb lenne ha még mindig vehetne az ember boltban kártyát ugyanúgy mint egy sim kártyákat. Kipróbálja, ha beválik bármikor átválthatja havidíjasra is ha akarja, ha nem elégedett vele, mehet a kukába. Sőt aktiválás után az első hét ingyenes még fel sem kell tölteni rá a fél vagy egy évet a kipróbáláshoz.
(Nekem szerencsém volt, nem frissült egy kártyám, írtam nekik másnap hozta a gls a cserekártyát -2022 szeptember)
Ha nem zavar hogy dobozt kell használnod és stabil a neted keress "alternatív" megoldást akár mindig-re akár másra -
Sword
őstag
Na, most lett elegem ebből az inkompetens bandából.
Ma betelefonáltam, hogy mikor jön már a futár? Válasz: Semmikor!
Odaírták a megjegyzésbe, idézem: "tájékoztatni az ügyfelet, hogy elállás legyen a szerződéstől, új szerződés a box-ra és adja le a CI+ modult".
Természetesen nem tájékoztattak, nem hívtak, nem írtak, semmi, ha nem telefonálok be, hogy mi van már, sosem tudom meg....
És mindjárt lejár a 14 napos elállás, egyszerűen nonszensz bagázs.
Mondtam, hogy nézze meg, hogy mikor lett aktiválva a szolgáltatás, mert onnantól kéne ketyegjen a 14 nap. Nem tudja megnézniŐ azt látja, hogy 4-n átvettem és kifizettem a csomagot a futártól (5-n telefonáltam be a ragszámért és valójában 8-n vettem át a csomagot
).
Szóval befejeztem, elegem lett (hű, de jó, hogy nem vettem meg a CI+ modult). Megyek vissza a homályos Yettel Tv-hez
The lesbians next door bought me a Rolex for my birthday. I think they misunderstood when I said I wanna watch...
-
SztiviVander
őstag
Nekem pl AB cryptobox 752hd van (lehet dokynak is), az olvas ci kartyat is meg van beepitett kartyaolvaso modulja is. Eros kozepkategorias cucc. Nekem is meg regi sima kartyam van, a boxot akkor vettem mikor jott a t2 atallas es a regi tv-m azt mar nem tudta. Mondjuk akkor meg 20 korul volt, jol felment az ara azota. A szolgaltatos fostalicska dobozt (amit keres nelkul kikuldtek) meg egy het utan visszakuldtem annyira vallalhatatlan volt
[ Szerkesztve ]
-
Az ő boxuk hetente lefagyott, ki kellett húzni (mert még kikapcsoló gombja sem volt), csatornák sorrendje nem volt megváltoztatható, számozás nem volt megváltoztatható, kedvencek nem voltak, érzékenysége (jelszint) alulmúlhatatlan volt. Kockásodott. Ennyi nekem már elég volt.
Saját boxom szolgáltatófüggetlen, mindhárom szabványt támogatja (T2/S2/C), kártyát és CI modult is fogad, szuperérzékeny stb.
[ Szerkesztve ]
-
garga01
őstag
Egy saját box _bármelyik_ szolga eszköztől jobb. Nincs az, hogy ráküldenek egy frissítést, amivel funkciók tűnnek el, csatorna lista keveredik össze stb. Saját boxon akár felvenni is tudsz pendrivera/hdd-re, szolga eszközön meg dísznek van csak az USB. De lehetne sorolni...
Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
-
garga01
őstag
Egy boxot kapsz belső "integrált kártyával", alaplapon van egy egyedi azonosítójú chip. Nem tudod átrakni, csak azt a boxot fogod tudni használni...
Régen volt külön kártya amit abban használtad amiben akartad, akinek volt ilyen nem vették el de kérni nem lerht már kb. 2 éve.
Nem értem ezt a modulos mizériát amúgy, jól dugtad be a másik tv-be amiben nem műxik? Pont azért találták ki a CI szabványt, hogy tv/box márkától függetlenül működjön. Már arra is tippelek, h vmi szoftveres bug van ezekben amit Mindigtv ad, ha tényleg ilyen sokszor nem megy bizonyos tvkkel.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
Sword
őstag
Atyám miket irkáltam mobilon
De talán érthető volt...A legmeglepőbb az LG TV volt, csak leraktam az antennát, nagyjából a másik szoba felé bambult, amerre a Száva u. lehet, se extra jelszűrő, se pontos méricskélés és mindez a lakás közepén...
@Doky írtad, hogy saját boxod van. Ők küldenek boxot + kártyát?
És a kártyát átdughatod másik egységbe, esetleg van jobb minőségű box amire érdemes váltani, ha bejön a rendszer?Szerk: mindig tv videóján látom, hogy már nincs kártya, integrálva van a dekóderbe... Akkor, hogy lehet másikat használni?
[ Szerkesztve ]
The lesbians next door bought me a Rolex for my birthday. I think they misunderstood when I said I wanna watch...
-
Tudtommal mindig 1 hónappal hosszabbítanak azon info kerül be a CI modulba a tv hálózaton keresztül, de valószínű visszavonni is ugyanígy tudnak. Nálam is volt hogy nem vette az engedélyt, ahogy nálad is kényszerített frissítést futtattak és akkor bevette. (Elvileg ha hónapokig nem használod akkor is pár óra után magáratalál) Szerencsére egy firmware frissítés ezt nálam megjavította. (ámbár megjegyzem én még a mai napig kártyát használok saját box-al, mert a tvm nem alkalmas t2/hevc-re)
-
-
garga01
őstag
-
garga01
őstag
Nem, azzal úgy komplett a felépítésével gond, amit már többször leírtam. Nem jó szűrő van benne, és a sok zavart is szépen felerősíti a beépített erősítő.
Pont hogy Yagi és logper antennák irányítottak, jó irányba kell állítani és akkor oldalról/hátulról kevesebb zajt / visszaverődött jelet szed be.
Egyébként ez a legkisebb logper, ez 44 centis elvileg.[ Szerkesztve ]
-
garga01
őstag
Nézőpont kérdése. Lépcsőházban is megoldható a kábel levezetése, de kihívsz egy szerelőt azt pár perc alatt átfúrja és beállítja az antennát. Hidd el, akinek egy logper/yagi/stb tetőantennája van a teraszon, padláson (vagy tetőn kint), nem szaladgál nem hogy hetente, évente sem fel beállítani
Egyszer kell jól, tisztességesen megcsinálni, aztán 10-20 évig nem kell hozzányúlni.
-
garga01
őstag
Sajnos az időjárás (köd, pára, stb..) nagyon befolyásolja és ez belvárosban visszavert jelnél meg mindenfele zavarral felerősödik. Padlástér távol van tőled, esetleg oda felrakni antennát?
Még mindig az lenne esetleg járható út akkor, hogy vmi erősítő nélküli antenna, amire direktbe kötöd a szűrőt és úgy a tv (és ha kell esetleg erősítő).Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
garga01
őstag
Neked van a technisat antennád nem? Sajnos amit írtam korábban, 800 Mhz-nél vágó 5G szűrő (ami nem jó) és az erősítő kombó nem szerencsés... Van iránytűs app én azzal állítottam eddig mindig és jól ment vele. Majd megkeresem mi volt az app, de a hsz-eimet ha visszanézet vmikor itt is linkeltem.
De még mindig egy rendes antenna a legjobb, az erősítős vackok helyett. Erkélyre amúgy van erkély konzol / tartó, antennás botokban kapható ha rákeresel rendelni is lehet, van sokféle méretben.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
-
-
-
látom 52000 ft utánvét ...
Postpaid a szerződés
Pedig az árlistájuk alapján pont ennyire jön ki a prepaid két ci modulal.
Megvásárolt ci modulal 1évet előre kifizetve. De ha két kártyát kértél az egy szerződéshez tartozik, másnak nem átadható mert mindenképp te fizeted.[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
garga01
őstag
Lényeg a lényeg, a 4K egyszerűen nem éri meg a sportcsatornáknak, amennyire én tudom.
Nincs Eurosport 4K sem, csak addig volt/van, amíg van olyan adás amit 4K-ban tolnak. Nekem van az Astrán lévő német HD+ -ra előfizum, van 3 db 4K adó, de nincs mindig műsor rajtuk. Annyiból jó, hogy mivel kevés sportot adnak 4K-ban, így amit lehet az adja az UHD1 by Astra csatorna (pl. átveszi az Eurosportot is)
De nemrégiben láttam egy jó videót erről a 4K és sport témáról, akit érdekel és tud angolul javaslom nézze meg: [link]
Na de nem offolok tovább[ Szerkesztve ]
-
garga01
őstag
"Szégyen, hogy az összes streaming röccenésmentesen jön 4k-ban több tv-n is a háztartásban és itt kinlódunk 25 fps-es meccsnézésen."
Ennek több oka is van, de a streaming oldalakkal nem érdemes az élő tv-t összehasonlítani. A streaminghez a videófájlokat offline, idő és cpu igényes kodekkel, hatékonyan tömörítik, amit nem tudsz élő adásnál megtenni vagy jelenleg csak nagyon drágán (plusz a keverőpultok, mixerek, stb... 4K-hoz mind túl drágák még). A másik persze az igénytelen szolgáltatók és tv-k, nem különösebben törődnek azzal milyen a minőség. (Lásd nemrég indult RTL-es mozicsatorna SD-ben, sztereóban, jó vicc
Ha nézek egy filmet Netflixen, minimum full HD-ben és Dolby hanggal...ugyanígy szedem le a virágboltból)
Egyébként műholdon lehet még mindig a legjobb minőségben venni a legtöbb sportot, persze van egy része ami itt szürke zóna (a legtöbb élő eseményről műholdon megy az átjátszás, ami nem mindig kódolt...).
-
Drizzt
nagyúr
Valoszinuleg jo, annyi erdekelt, hogy sport nezesre esetleg van-e ettol olcsobb, vagy jobb minosegu csomag, kifejezetten a sport csatornakra fokuszalva. Hatha van ahol nem a legdragabb caomagban van csak a legtobb sport csatorna. Mert mast meg egyaltalan nem tervezek nezni.
I am having fun staying poor.
-
garga01
őstag
Így már értem, de gyakorlatilag akkor egy rendes antennát (nem szoba vagy ilyen dizájnos formájú izét) nem tudsz sajnos kirakni.
Az összes szobaantennával meg ilyen erősítővel egybeépítettel az a baj, hogy az erősítőt nem tudod kiiktatni. Ha kiiktatod az erősítő tápellátását (kihúzod az adatpert, letiltod a tv/box menüjében), semmi jelet nem kapsz, de nem azért mert ilyen rossz lenne az antenna, csak szimplán így működik az erősítő áramkör (nem enged át).
És a fentiből jön a gond, ne haragudj h ezt nem írtam előtte. Mag az antenna begyűjti szépen a hasznos és zavarjeleket, jól fel is erősíti és ezt kapod meg a kimenetén. Utána hiába vágod már le a zavaró jeleket, már az antennában bent leromlik a jelminőség.
(Az erősítő mindent erősít-> ha zavar van azt is)
A megoldás egy nem erősítős antenna, aminek a kimenetén egyből a 700 MHz-nél vágó szűrő van (egyből amit lehet zavart kizárni) és ezután van értelme erősíteni (ha szükséges). Igaz én Szegeden lakok, de a közelben itt van Telekom tornya amerre pont néz az antennám (kis logper), de az antenna kimenetén egyből egy 700 MHz-es szűrő van, utána megy az osztóba és a tv-k felé (erősítőm nincs is).Esetleg ha neten vetted, próbáld meg visszaküldeni az antennát, h nem lett jó és egy nem erősítőset venni, vagy olyat amiben 700 MHz-s a szűrő.
-
Audience
aktív tag
Én egy ilyen Philips Antennát kétoldalas ragasztóval az ablakra ragasztottam. Tökéletesen működik és nem annyira irányérzékeny. Az ablak kb. az adó felé néz de nincs rálátás.
A legjobb jelszintnél is időnként gond van egy-egy csatornával amit a csatornaváltás megold. Szerintem elég szutyok az a cucc amit az AH ad mostanában.
-
SztiviVander
őstag
Egyreszt probald ki a szuro nelkul. Masreszt probald meg balra jobbra forgatni az antennat, 10-15 fokokkal es figyeld valahol nem javul-e. Az enyem se kozvetlen a szava torony fele nez, mert a viaszeverodott jel kb 15 fokkal jobbra allitva a legerosebb/legtisztabb. Direktbe rairanyitani akkor lenne jo ha tiszta ralatas van a toronyra, amire belvarosban kb zero esely.
[ Szerkesztve ]
-
SztiviVander
őstag
Mert gyanitom kint rengeteg zajt osszeszed ez a fajta antenna es nem a jelerosseg romlik hanem a jelminoseg. Sajna a lowband lte csak egy a sok zajforras kozul. Nekem egy ilyesmi van 13-bol szava fele, hazak mindenfele, hibatlan a kep barmilyen idoben minden csatornan, ugy hogy meg szet is van osztva egy egyszeru splitterrel. De nyilvan sokkal rondabb is.
[ Szerkesztve ]
-
garga01
őstag
-
garga01
őstag
Ha ilyen bizonytalan, készülj fel hogy párás, ködös időben lehet gond. Ha már kintre rakod (gondolom fali/erkély tartóra), akkor később le tudod cseréni egy jobbra, ha nem lesz elég.
-
garga01
őstag
Rosszul gondolod, nincs egy frekvenciára korlátozva az 5G, akár mehet 700 MHz-en is, valamelyik szolgáltató ad is nálunk ezen.
A legtöbb szűrős antenna még az előtt készült, hogy az 5G megjelent volna, vagy egyszerűen nem foglalkoznak a gyártók és 800 MHz-nél vágnak a szűrőik, sőt több bolti szűrő is! Ne azt nézd a szűrőn/antennán, hogy 4 vagy 5G-s-e, hanem a frekvenciát, hol vág!
Pl. én ebből vettem többet is, ez 700 előtt vág kicsivel, garantáltan jó. Ez nem vmi gagyi cucc, van a mérésről is kép ott is szépen látszik.
Viszont a lapos antenna helyett jobban járnál egy rendes kültéri irányított antennával (Yagi vagy Logper).
Ablakban a szúnyogháló akkor zavar ha fémből van.
X adó jön/nem: Nézd meg melyik frekvenciákat fogod, melyikkel van a baj. Több adó is van a közeledben? Érdemes megnézni mit mond a mindigtv oldala (ez egy korábbi hsz-em, üsd át a címed a linken), merre forgassad illetve itt is tudsz nézelődni. Frekvenciát vagy csatornát (nem a sorszám a listában!) ki kell írja valahol a tv-d/boxod. Az A és B mux az ingyenes, a többi a fizetős.
A fizetősök T2 és HEVC kódolással jönnek, be kellene jönnie egy HEVC teszt adásnak. Ha azon van képed és hangod is, akkor elő tudsz később fizetni és nem kell külön box, elég a CI+ modul.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest