-
IT café
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
rii
nagyúr
hát ... gyermekeim az úrban
4ik resetlés után, ahogy instzallánám ujra az egészet ... kér egy jelszót megint a 7. lépésnél.. beadom neki, rá se kótyomfitty, next gombra nyomva ujra checking PC
de legalább most már van PC-s NET
megy a PS3 is OnLine
meg be tudok lépni a 192.168.1.1-n az általunk megadott user-nameval meg passwd-vel... de mivel még közels sem volt succefully az install, mert EXITtel ki kellett lépnem, ezért ujra lesz szerintem egy RESETpiros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
hzcs
senior tag
minimum wpa, wepet hamar ki lehet szedni a forgalom alapján. Hatótáv: ez ugye függ, hogy a figyelőhely és a router között mik vannak. Beltérben kb 30 méter a táv, de ha pl ablak mellett van a router, akkor kifelé lehet 100-150 méter is.
router reset: röviden nyomva: újraindul a masina
hosszan nyomva: factory default, vagyis ahogy kihoztad boltból[ Szerkesztve ]
-
gonger
senior tag
Sziasztok!
asztali gép mellé vásároltam egy notit. ezért szükséges most választanom egy wifi routert is. átböngésztem a fórumokat és a legtöbb helyen (itt is) javasoljátok a Linksys wrt54 -es sorozatot.
a közelemben (mistral) wrt54g-s modell elérhető 12.100 FT-ért, valamint wrt54gc-s modell 10.000 Ft-ért. azt gondolom, mindkét készülék megfelelő hétköznapi használatra, azonban (többek között)a torrentezés miatt szeretnék rá más (nem gyári) fw-t tenni. épp ezért (és a Ti javaslataitokra) keresek wrt54GL modell,t azonban a Mistral-os fiúk azt mondják, hogy már azokból is a második generáció fut, és már arra sem mennek fel, csak linksys-es gyári fw-ek. valaki tegye tisztába nekem ezt a dolgot legyen szives! ez igaz? mert ha igen, akkor nincs értelme tovább kutakodnom, jó lehet nekem bármelyik a fent írt 2 modell közül.valakinek tapasztalata? aki esetleg a közelmúltban vásárolt ilyen készüléket?
segítségeteket előre is köszönöm!
G
-
hgabor1
csendes tag
Sziasztok!
(elnézést, ha ez a kérdés már volt valahol korábban, én nem találtam…)
Access Restriction a témakör.
WRT54GL routerem van, Firmware Version: v4.30.7 .
Röviden összefoglalva:
4 db gép van rákötve, fix IP címmel, az egyiken (pl: a 103as IP-jűn) szeretném letiltani az SMTP portot, de minden mást engedélyezni. A többi gépen minden engedélyezve legyen.Próbáltam 2 szabály kombinációját alkalmazni, de úgy tűnik, ha van szabály beállítva, csak az első szabályon megadott beállításokat figyeli, a többivel nem foglalkozik.
Garanciális a cucc, nem akarok egyenlőre „a firmware frissítés sose árt neki”-t csinálni, mert az ettől újabb firmware nem foglalkozik az Access Restriction-al, moddoltat meg nem merek rátenni a garancia miatt.
Bővebb lére eresztve.
(Csak zárójelben, korábban egy (állítólag ettől gyengébb) SMC Routeren csont nélkül be tudtam állítani az SMTP tiltását… Azért van erre szükség, mert a gyermetegem gépe vírusos, állandóan levelet küldözget, emiatt a Chellonál felkerültünk az RBL listára is ('551 Mail from your IP address is currently blocked based on RBL listing', Port: 25,), de játszani tud rajta és nincs fél napom, hogy reinstalljam. Vírusírtó (NOD32) sem segített.)Amiket már kipróbáltam. (Van képernyőkép is a beállításokról, a szabályokról, csak nem akartam ide bevágni… de ha segít, bemásolom...)
I. lépés:
1. szabály: három gépen engedélyeztem mindent.
2. szabály: a 103-as IP-jű gépen engedélyeztem az Internetet, de letiltottam az SMTP-t
Eredmény:
Sem SMTP, sem Internet a 103-as gépen, pedig Internetnek legalább kellene lennie…II. lépés
Felcseréltem az előzőt, azaz
1. szabály: a 103-as IP-jű gépen engedélyeztem az Internetet, de letiltottam az SMTP-t
2. szabály: a többi három gépen engedélyeztem mindent.
Eredmény:
A 103-as gép úgy működik, ahogy kellene (nincs SMTP, van Net), de a többi gépen sem Net, sem SMTP…III. lépés
1, szabály: engedélyeztem mindegyik gépen mindent.
2. szabály: a 103-as IP-jű gépen engedélyeztem az Internetet, de letiltottam az SMTP-t
Eredmény:
A 103-as gép úgy működik, ahogy a többi, tojik a 2. szabályra, megy az SMTP port is…Hát, ennyi variációt próbáltam eddig ki... IP cím helyett MAC address szerinti szabályalkotással nem próbálkoztam, egyrészt a MAC address k. hosszú, meg nehogy már ne tudja IP alapján… Ha egyszer fix az ip.
Amúgy az RBL listáról le lehet kerülni új IP címmel (már ha a Chello egyszercsak ad újat), vagy pár napig „jól kell viselkedni”, azaz nem küldözgetni spammet, vagy fizetni pár eurot az RBL-t felügyelő cégnek és akkor törlnek, mint Maci a halállistáról…
Jelenleg ott tartok, hogy 1 db. szabály van, SMTP tiltva minden gépen és csak akkor oldom fel, ha a gyerek gépe ki van kapcsolva és emailt akarok küldeni.
Nade ez akkor sem megoldás, és mi az, hogy egy „vacak” SMC (na jó, ez csak vicc, egész klassz kis router volt az, csak újra kellett néha indítgatni) csípőből tudja, ez a hiperűrszuper Linux-based Cisco-fialás meg belebukik egy ilyen egyszerű dologba…?(És abba már bele sem merek gondolni, hogy mondjuk mindemellett a NET-et bizonyos gépeken időkorlát közé szorítsam, ami egy aggódó szülőnek azért eszébe juthat néha…)
Van valakinek használható ötlete? (És persze tudom, hogy ennyi idő alatt, amíg ezzel görcsöltem, már ezerszer újrainstallhattam volna a vírusos gépet, de már egyszerűen idegesít, mert számomra ez így azt jelenti, hogy a router nem jó, azaz, nem tudja, amit ígér – vagy csak én nem tudom, hogy kell beállítani….)
Előre is köszi, ha valaki reagál rá!
Üdv.Gábor
Gábor
-
And
veterán
"Mistral-os fiúk azt mondják, hogy már azokból is a második generáció fut, és már arra sem mennek fel, csak linksys-es gyári fw-ek."
Szerintem rosszul tudják, vagy keverik a típusokat. A Wikipedia összefoglaló oldalán (link az #1-es hozzászólásban) mindenesetre nem tudnak ilyenről. A WRT54GL-nek különben nem is volna nagyon más értelme, hiszen önmagában nem nyújt többet, mint a sima WRT54G (pontosabban a v5.0-ás 54G-sorozatok óta igen, ha a GL-hardverek duplaakkora memóriáját és flash-tárát tekintjük). Tehát elvileg kétféle (v1.0 és v1.1) GL-hardver van / volt idáig forgalomban, ha a speciális hw-kiadást nem tekintjük, és mindegyik kompatibilis a 3rd party oprendszerekkel. Azonosításukat szintén lásd a Wikipedián.[ Szerkesztve ]
-
And
veterán
Ha más firmware-t tervezel feltolni rá, akkor mindenképp. Az mostani sima 54G-hardverekre körülményesen vagy egyáltalán nem tudsz ilyesmiket tenni, és mint azon az összefoglaló oldalon is látszik, a G-verziók eléggé ki vannak herélve a GL-ekhez képest.
A hardverek verziója különben a készüléken lévő címkéből ill. a gyári szám első 4 karakteréből is megtudható. -
And
veterán
Nézd csak meg a flash-tárak méreteit is , és gondold el, hogy szinte biztosan csak az utolsó hw-verziók valamelyikét kapnád. A másik többlet amit a GS nyújtana, az a speedbooster, az pedig tisztán szoftveres megoldás, és szinte mindegyik külső fw támogatja bármely más hardveren, legfeljebb más néven. DD-WRT-nél pl. Afterburner a neve.
-
mangusztaa
csendes tag
Sziasztok! Nem világos tisztán mit jelent az, hogy a router Voip képes. Tehát ha én a routeremre Voip-s firmware-t teszek, akkor így a router mire lesz képes??? Erről a voip- témáról valaki írhatna pár szót, a témát egyáltalán nem vágom. Ja és UPC-s telefonunk van, ami elvileg Voip,nemde??? Akkor elvileg van a telefonnak is egy ip cime, amit esetleg a UPC-s modemhelyett (amin van analóg telefon csatlakozás is- így tudom használni a régi telefonunkat), át tudnák irányítani a routerre, amihez egy wi-fi-s telefon kapcsolodhatnék??? Jo a gondolatmenet???
-
mangusztaa
csendes tag
Még egy kérdés. Valahogy a skype-ot nem lehet a routerre varázsolni, azért pl. hogy egy Voip-s ATA adapterrel a rendes telefonon (analog) lehessen skype beszélgetéseket fogadni és inditani?
[ Szerkesztve ]
-
zseko
veterán
Sziasztok!
Routert szeretnék majd váltani, és ezt a modellt ajánlották. A topik nagy részét átolvastam, de régebben, így most nem emlékszem egy dologra: ezzel a routerrel meg lehet oldani, hogy egy adott ip címről, vagy hogy egy adott porton csak xx sebességgel menjen a net? Ez lenne a legfontosabb dolog, hogy (leginkább) az ftp és torrent sebességét pl. 80KB-ra lekorlátozzam.HR24.hu
-
TeeJay
félisten
én már tavaj is a lordban vettem WRT54GL routert és 1.1-es verzió volt már az is azt hiszem
most 14ezerért adják annyi hogy alapban német nyelvű de feltolod rá a legújabb FW-t meg nyomsz egy masszív reset-et és angol lesz
semmi pénzért nem vennék más routert csak WRT4GLMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
én most notiról nyomom egy WRT54GL routerre csatlakozva ami rokonéknál van én meg attól 4 emelettel lentebb és úgy 30méterre vagyok a szomszédos épületben
mivel én csináltam nekik a hálózatot tudom a WPA kódját szal tudok rá csatlakozni
de esténként itt IX. kerületben nálunk 13-15másik wifi hálózatot is mutat a progi néha már elég instabil ilyen távolságból
amúgy 18-24megabitre szokott csatlakozni legjobb esetben
de esténként lemegy 11-re és akkor már érezhetően lassabb meg bizonytalanabbha levenném a kódolást teljesen és csak simán MAC szűrést tennék be akkor javulna a jel felém? most WPA AES van
persze ha nem javul akkor hagyom így mert ígyis tökéletesen tudom használni csak este lesz bizonytalanabb a kapcsolat
bár ilyen távolságból még az is csoda hogy ilyen szépen megy
nagyon profi ez a Linksys routerMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
And
veterán
"ha levenném a kódolást teljesen és csak simán MAC szűrést tennék be akkor javulna a jel felém?"
Szerintem ne tedd, semmit sem nyernél vele, a MAC-szűrés önmagában meg igencsak gyenge védelem. Nem lesz gyorsabb, vagy csak olyan kis mértékben, hogy nem is veszed észre. A bizonytalankodást okozhatja pl. a sok közeli állomás, amelyeket csak estefelé használnak. Probálkozz olyan rádiócsatornát beállítani a routeren, amelyen senki más nincs. -
TeeJay
félisten
na igen ezzel szoktam játszani
itt a környéken mindenki 6-os csatornán van
vagy meg 10-11 körül szal azokra nem szoktam állítani
bár van mikor meg a 6-os csatornán a legjobb a jel szóval mindegy akkor
marad a WPA AES meg a jel/zaj nézegetés aztán így elnetezgetek én rajta
végülis jobb mint a semmi mert 4megás DSL-re van a router kötve és azért 300-400KB csak átjön ilyen gyenge jel mellett isMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
DieHard
senior tag
hi! hide ip-t akarom alkalmazni, futik is rendesen, de amikor az egyik ipnéző oldalt megnyitom a routerem ipjét adja, meg lehet oldani hogy a hide ip által kiírt ip működjön? és hogy ha igen. köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
makso
tag
Én a húgomnak akarok venni egy olyan wifiroutert ami nagyon stabil és jó jelerősége van. Semmi torrent igény nincs, szal tök alap netezésre kellene neki...
A kérdés az,h GL vagy sima G??? Jelige: STABILITÁS (nem akarom telefonon magyarázni,h akkor most nyomjon egy resetet... majd állítsa be etc.)
Várom a javaslatokat! -
somax71
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy ilyen típusú WRT54G v2 eszköz, amely egy UPC-s hálózati hiba (kábelszakítás az utcában) óta nem lehet elérni a webfelületről. Próbáltam telnettel és ssh-val is, de azokra sem válaszol. Pingelni sem lehet. Ha bekötöm (no DHCP, meg egyebek), a számítógép hálókártyája pedig megkapja a saját fix nem intranetes IP-jét és a többi hálózati beállítást, akkor az eszköz minden porton átengedi a forgalmat a külső hálózat felé. A reset-et nyomtam röviden és hosszan is. Vmi tipp? (Kuka?) Megköszönném!
smx
-
And
veterán
válasz somax71 #2627 üzenetére
Reset gombot hosszan addig nyomtad, amíg a power-led villogni nem kezdett? Egyáltalán, indulás után folyamatosan világít ez a led, vagy állandóan villog? Ha csak szoftveres problémája van, az jtag segítségével mindenképp orvosolható. Ha pedig a hardver sérült, akkor úgyis mindegy. Kukázhatod is, de akkor ne titkold el a kuka helyét .
-
nyaki22
csendes tag
Hali már egy firmwaret feltettem másikat szeretnék hogyan kell leszedni vagy gyári beállítást vissza állítani?
-
quby
őstag
-
nyaki22
csendes tag
mi az ip 192 168 1 100..?
-
subb
csendes tag
sziasztok! egy kis technikai segítségre lenne szükségem. előre is köszi mindenkinek.
szóval van két Linksys WRT54GL routerünk, az egyiken eredeti gyári firmware van, a másikon DD WRT.
eddig a gyárit használtuk chelloval, internet simán működik vele.
most próbáltuk lecseréli a DD WRT-sre, de nem működik a net.
hogy kell beállítani a DD WRT-t, hogy menjen a net chellóval?
köszi!
subb
-
h_143570
addikt
-
subb
csendes tag
válasz h_143570 #2636 üzenetére
hmm, lehet, hogy félreértettük egymást... nem egy routerről van szó, amit most upgradeltünk, hanem két linksysről, amiből az egyik már dd wrt-s (ezzel nem lehet internetezni), a másik meg gyári (ez működik).
mit kell pontosan beállítani DD-sen, hogy működjön? ezt a MAC címes dolgot nem nagyon kenem, el tudnád egy kicsit egyszerűbben magyarázni.
azt tudom, hogy scientific atlanta UPC modemem van, aminek van 2 MAC cím az alján, MTA MAC és CM MAC.
aztán ha azt a routert használom, amelyikkel megy az internet, a "status"-ban ez is mutat egy MAC címet, de ez egy harmadik.
illetve a DD-s routeren is ír egyet, de ez megint más...
[ Szerkesztve ]
-
quby
őstag
A dd-s routerben a basic setup-ba az internet connection legyen automatic (DHCP) aztán probáld meg a prov.chello.hu-ra menni. ha ez bejön akkor a MAC volt a ludas.itt login (chellos szerzöséshez tartozo emil +pass) aztán végig csinálod amit ir és kész. De ezután viszont már csak ezt a routert fogod tudni használni. Ha mindkettöt szeretnég használni akkor megg kell tudd azt a MAC-et ami be van regelve a chellonál. Ez alapbol azé a hálokártyáé amivel elöször használtad a szolgáltatást, (vagy a gyári fw-routeré) a MAC CLONE fülnél van beirva MAC. Ezt kell a ddwrt-s router setup/MAC adress clone (enable)-jáb beirnod!
Hát ezt visszaolvasva télleg eccerübben leirtam de remélem sikerül!A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
melaak
csendes tag
Linksys Wrt 54gl V1.1 routerem van, és ha áramszünet, vagy áram ingadozás van, utána dobja a beállításokat, és újra kell telepíteni, beállítani . Mi lehet a bibi?W Aki tud segítsen, én elég amatőr vagyok sajnos!
-
subb
csendes tag
köszönöm quby-nak és h_143570-nak is a segítséget! sikerült!
a mac-et kellett a chello weboldalán regisztrálni, most már viszi minda rámát!
még egy tanácsot kérnék! az (adó) jelet hol és mekkorára érdemes/ideális beállítani. ha jól sejtem, akkor ez az Xmit Power érték lesz, és éne most 80-ra toltam fel az alapértelmezett 28-ról. remélem nem csináltam hülyeséget.
[ Szerkesztve ]
-
makro
senior tag
sziasztok
lenne egy kérdésem:
van 2 ember aki az én wlan hálózatomra akar csatlakozni.2 közül csak az egyik lát engem.
ha a 2. emberkéhez beteszek egy AP-t, akkor a 3. ember rá tud arra csatlakozni?
ah igen, mi legyen beállítva?( AP/client/brigde(point-to-pont,point-to-multipont)/repaeter ) -
lukrisz
csendes tag
válasz lukrisz #2381 üzenetére
Nemrég írtam a wrt54gl router problémámól. Azóta sajnos semmi sem változott. Sőt néhány újabb megfigyelést tettem. A legfurább az, hogy ha bedugom a netkábelt és a laptop éppen erősítőre van dugva, akkor elkezd búgni, mintha az erősítőbe menő kábellel lenne ond, vagy a jack dugóval. Amint kihúzom a netkábelt, megszűnik a búgás/zúgás. És ezt másik 2 laptoppal is kipróbáltam.
A legfurább, hogy néha tökéletesen működik a wifi, aztán egyszer csak megszűnik, majd visszajön, hogy aztán másfél perc múlva megint megszűnjön. Amikor megszűnik, még az SSID-t sem találja, aztán fokozatosan visszajön az SSID, de nem lehet csatlakozni hozza. 1 perc múlva már keresi a hálózati címet, csatlakozik, de fél percen belül megszakad a kapcsolat. ÉS ez így ismétlődik, újra és újra. Nagyon fura. Már mindenféle beállítással próbálkoztam, a lakás 3 laptopjával ugyanezt csinálja.
Már arra is gondoltam, hogy valaki megpróbálja hekkelni a wifi-m. És szándékosan bontja a kapcsolatot, hogy a visszacsatlakozáskor generált jeleket elkapja. Nem értem, mi lehet... Már a 2. router viselkedik így! Lehet, hogy valami más zavarja a jelet? Mi lehet???
-
hzcs
senior tag
válasz lukrisz #2646 üzenetére
ezt wepnél meg lehet csinálni, de ha jól tudom, akkor wpa, wpa2-nél nem. ha elrejted az ssid-t, akkor még nehezebb dolga van a hackernek.
Vagy: kiteszed nyíltra, és ha felcsatlakozik, akkor látod hogy valaki lopózik.szerk: a búgás meg áramfolyás miatt lehetséges, nálam is van ilyen, de nem routerrel, hanem pc hangszóróvál, ha a laptop is meg az asztali gép rá van dugva.
[ Szerkesztve ]
-
Batman
őstag
Hello!
Kezd bosszantani a dolog, szal valami megoldást kellen találni.
Van egy WRT54G v5-ös routerem rajta egy dd-wrt firmware , a legújabb.A jelenség az ,hogy szinte mindig csontra fagy. Vagyis a net megy a funkcióját ellátja port forwarding stb.., de a kezelő felületét nem lehet elérni. Ezt midnen probléma nélkül tudom reprodukálni, hard resetelem a routert majd beállítom a legalapabb dolgokat net és dhcp kiosztás, admin jelszó , és miután ujra indul a router többet nem érhető el. Nem válaszol! Ekkor megint jöhet a reset, ha ugyes vagy midnent beállitasz rajta majd a végén ujraindítás után ugyan a routert nem éred el de működni fog. Ez akkor ciki ha valamit változtatni akarok mert akkor hard reset kell......
Valakinek ötlete, tapasztalata?
üdv
A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest