-
IT café
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyaki22
csendes tag
Szevasztok azt kérdezem tőletek A dunaweb netet bridge nélkül kezeli a wrt54g?
Milyen firmware kell hozzá ? Légyszi segítsetek. Előre is köszönöm.
-
procax
csendes tag
Sziasztok! Az lenne a gondom hogy mióta feltettem a dd-wrt vpn firmware-t azóta a hálózat iszonyatosan lassú. Tehát ha másolok 2 gép közt akkor a sebbeség 900kb/s és akadozik. A két gép vezetékkel csatlakozik a routerhez. Dhcp által kiosztott ip cimmel. Mit kellene állítani hogy jó legyen?
-
hzcs
senior tag
Van valakinek HGA7T antennája a routerén?
-
rik76
csendes tag
Sziasztok. Most vettem egy ilyen routert (fw v7.00.1), csak arra, hogy megosszam itthon a netet és csak WIFI-n. Megy is minden remekül, DE max 120Kb körül tudok letölteni, pedig a net többet tud bőven (ha közvetlenül a gépbe dugom megy ahogy kell). Mit állítsak át mesterek? Ezer köszönet. Rik
"Na most már örökre jó lesz egy darabig!"
-
yaksi
aktív tag
Segítségeteket szeretném kérni.
Eddig egy ADSL szolgáltatóval használtam a Linksys WRT54 GL készülékemet, és semmi gondom nem volt. Most szolgáltatót váltottunk, és a helyi kábeltévés netet kellene megosztanom a routerrel de nem megy. Egyáltalán melyik beállítást kellene megváltoztatnom és mire?Előre is köszönöm a válaszokat!
yaksi
-
rik76
csendes tag
Ja egy WRT54 G-m van...
-
Tonyk
veterán
Nem akarok beleugatni, de hülyeséget ne írjunk már!!!
3 hete hoztam haza az enyémet, zsírosvatta újan és biza van benne fhnév/jelsz páros: Admin / Root.
Még jó hogy elptte láttam valahol, mert asszem kereshettem volna egy darabig...
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
-
addikt
Mekora a távolság a gép és a router között?
Akkor is ennyi ha csak 1 gép használja a netet?
Melyik csatortát használod?
Milyen tereptárgyak vannak a router és a gép között?
Ha gépről-gépre másolsz mekkora az átviteli sebesség?Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
rik76
csendes tag
Nincs távolság, sem semmi tárgy, odaraktam a gépet a router mellé.
Akkor is ennyi, ha 1 gép (ha 2 gép, akkor mindkettő 120 k-val megy... és tök más wifi kártyával megy a 2 gép)
Gépről gépre nem tudom pontosan, majd este megnézem, de sokkal gyorsabb az tuti.
A csatornát átállítottam, mert az alapból beállítottat használja a szomszéd is, asszem 6-osra, de este megnézem, ez okozhat problémát? Melyiket kell használni?Köszi
-
Tocso
tag
Hali!
Ha azt szeretném, hogy a router automatikusan érzékelje hogy van net és tárcsázzon (ADSL) akkor a Keep Alive, vagy a Connect on Demand-ot válasszam? Azért kérdem, mert a modemet ki szoktam kapcsolni, ha nem használom a gépet, de a routert nem, és egy ideje mikor bekapcsolom a modemet nem tárcsáz a router, holott eddig működött. Miért nem érzékelheti, hogy van modem kapcsolat? Ált. ha manuálisan connectálok elöször, akkor utána megy a kapcsolatkeresés, de ha egy nap pihi után kapcsolom be a modemet nem OK. Gyári firmware és L-es router.
Köszi!
Már csak az a kérdés, ''hány forint a brekeke''
-
addikt
2 csatorna között minimum 3 csati legyen a távolság, akkor nincs átfedés a csatornák között.
Ha a 2 gép között nagyobb a másolási sebesség akkor nem a wifi-vel lesz a gond.Tocso #4215: szerintem a Connect on demand-ot állítsd be. Így ha jól tudom akkor fog tárcsázni, ha valami program imternet elérést keres.
[ Szerkesztve ]
Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
Tonyk
veterán
Keep Alive a te bartátod!, Amennyiben Connect On Demandra teszed , attól még nem lesz neted hogy bekapcsolod a modemet. Csak akkor ha valami ki is akar menni. Keep Alive esetében amint tud csatlakozni már van is net rajta. (a te esetedben amint bekapcsolod a modemet)
-
Tonyk
veterán
Jó, akkor én meg hazudok! De ettől még egy orginal csomag WRT54GL nem engedett be üres/admin párossal csak az admin/root-al....
Sajna a manualt meg nagyívből lesz@rom, mert nem egy routerrel jártam már úgy hogy köze nem volt az abban leírtaknak a valós név/jelszó pároshoz. De legyen igazad, elvileg jobban tudod, mint én aki előtte ül...[ Szerkesztve ]
-
Tocso
tag
Én is így gondoltam, és működött is, de néhány napja mire bebootol a gép és indítanám a Mozillát csak vár. Na innen tudom, hogy szart csatlakozni. Belépek a routerbe és látom, hogy disconnected. Eddig mire bejött az oprendszer már a router is tárcsázott és ment minden. De valamiért ezt mostanában elfelejti, pedig nem állítottam el semmit. Ha manuálisan connectálok és ki/bekapcsolom a modemet tárcsáz automatikusan az adott idő után, de ha egy napra kikapcsolom a modemet valamiért nem akarja az igazságot. Lehet, hogy kicsit több idő kell neki mire "meglátja" a modemet? Este kiprószálom!
Már csak az a kérdés, ''hány forint a brekeke''
-
rosinante
csendes tag
Hahó emberek kéne egy kis help:
Tehát van egy ilyen ruterem Linksys (WRT54G/GL). A probléma a követkető. Port Forwardolni szeretnék, (Utorrent haszálat végett), és itt a gond. Ruterbe belép, portforward beállít, enegdélyez, save stb. A Utorrent pedig továbbra is jelzi, h gond van a NAT-tal. (Utotrrent port tesztje is errort mond) Ennek ellenére az torrent tracker szerint Aktív vagyok, ami ugye azt jelenti, hogy az adott port átjárható.Jelenleg tomato 1.11 Fw van, de a gyári Fw sem engedte, Tűzfal nincs a gépen.
Költözés végett szolgálaltóváltás történt, (mondanom sem kell, korábban T-onlineal, Pantellel nem volt semi gond) timenet-re(helyi kábeles cucc), akik azt hiszem, hogy a TvNetWork- hálózatát használják, legalább is a trace-ből ez derül ki. Elképzelhető, hogy a szolgáltató blokkol porokat? Iyenkor mi a teendő?
Kösz ha tud valaki segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
nyaki22
csendes tag
Rádiós internetem van, ezt szeretném megosztani. Egy Wlan kártyába jön be a házba a net.
Bedughatom-e ennek a router antennája helyére a bejövő kábelt, s ezt tovább tudom-e
osztani a lan porton keresztül? -
Aly3n
csendes tag
Én is két hete izzítottam be a WRt54GL-t és engem sem enged be egyik változattal sem.
Ha a felhasználói nevet szabadon hagyom, akkor írhatok bármit jelszónak és ersze naphosszat nyomhatom az ok-ot nem történik semmi. Próbáltam én is különböző variációkkal, de nem enged be. A leírást én is néztem, de azzal amit ott írtak nem működik.Amúgy a hálót sikerült összehozni. Mindent hagytunk automatán és működött, egyedül a sima wifi antennával volt gond. Rossz volt a konfigja
Most a szomszédom is szertne csatlakozni 3.-nak, de sajnos kívül esik a hatótávból. Szerintetek milyen lehetőségekkel lehetne ezt áthidalni? ehet valahogy a jelet fejjeb tolni, vagy egyszerűbb ha még egy rootert veszünk? De ha jól értettem, ahhoz hekkelnem kellene a cuccost, mivel így simán nem kommunikálna a két rooter. Vagy esetleg a jelenlegi extrém átalakítása, de ez milyen módon? Esetleg nagyobb jelerősség, vagy/és antenna csere?
Szerintetek hogyan lehetne ezt megvalósítani?Köszönöm a helpet!!
-
hzcs
senior tag
válasz nyaki22 #2427 üzenetére
ez routerfüggő...
alap fw-vel semmiképpen, ugyanis a routert kliens módba kell konfigurálni. Ehhez azonban frissítened kell a firmware-t, többféle lehetőséged van: DD-WRT, Tomato, stb...
Ezek képesek arra, hogy tovább tudd osztani a netet a lan portokra, valamint a wlan mac címet is tudják klónozni, ha jól tudom, ez is szükséges. -
hzcs
senior tag
Próba: nyomd hosszan a reset gombot, ezzel alapállapotba hozod a routert. Gyári fw van rajta?
Mennyire esik kívül? Ha nem sokkal, akkor segíthet rajta egy nagyobb antenna (van olyan amit csak rátekersz a régi helyére, és olyan is, amit a ház oldalára raksz, pl yagi vagy grid). Az is fontos, hogy a harmadik személynek milyen cucca és antennája van, lehet elég lenne csak neki egy normálisabb cucc beszerzése.
Nagyobb jelerősséget is lehet kicsiholni, módosított fw-vel.
Másik routerrel is megoldható, de oda is kell jobb antenna. -
horusz-
tag
Van 1 olyan problémám,hogy most fizettem elő a tvnetwork-hoz 8096/1024kb/s sávszélességre.Viszont ha letöltök mondjuk torrentet akkor a nem igazán lehet böngészni,letöltés alatt,és teljesen mind 1 hogy mekkora a feltöltésem vagy a letöltésem.
Ha nincs bekapcsolva az utorrent,akkor a sávszélességem még az 1mb-ot is eléri de mihejt bekapcsolom és letöltök (korlátözött le,feltöltéssel 100kb/s-10kb/s) már nem megy a böngészés,ill.nagyon lassan,vagy meg se nyitja a lapokat.Az a baj hogy a sávszélesség megvan (ha nincs letöltés)és igy nem lehet reklamálni.
Linksys wrt54gl-de routerem van (sajnos,mert német!)
Valaki segitsen!!!Krisztus meghalt bűneinkért,hát ne okozzunk neki csalódást!
-
xabolcs
őstag
válasz horusz- #2437 üzenetére
helo,
ez a jelenseg a wrt54g-k egy "betegsege": a torrent nagyon sok kapcsolatot nyit meg,
ami mellett eltorpul a nehany szalan futo bongeszes ....utorrent faq: [link]
a megoldas: egy nagyon jo qos a routerbe + nagyon jo qos beallitas
o pont ilyen: [tomato fw]
o is, de gyengebb qos-sel: [dd-wrt fw]egyeb fw-k az [elso] hozzaszolasban
frissites elott olvass sok manualt, telepitesi utmutatot, satobbit
sok sikert[ Szerkesztve ]
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
mz_
csendes tag
hello kerdesem lenne sok ma szervaltam egy ilyen cuccot, dd-wrt.v23_generic.bin ez a rom van rajta mostmar van a hatotavolsagomban egy kb 10/10mbites free hotspot, ezt szeretnem elerni vele step by step leirast kernek mert ilyet meg sosem csinaltam
masodik kerdes, ha az elso teljesul es megvan az ap, akkor ugye wifin nem tudom tovabb kuldeni a netet a lakasban de van egy masik wifi routerem is az megoldhato hogy lanon tovabb megy a 2es szamu routerre a net es onan wifin az eterbe?
-
DieHard
senior tag
sziasztok. egy kis help kéne ismét. linksys wrt54gl routeremen tomato firmware figyel. utorrentet használok, és különböző torrent oldalaknál passzív vagyok. hogy lehet ezt aktívvá tenni? ha kérhetem amatőr szinten leírni ha megoldható. előre is köszi
-
L4mie
veterán
Elvileg tomatoban be lehet állítani a routert vevőnek is (nem tudom hogyan..régebbi hozzászólásokban olvastam) DD nél nemtudom meg lehet-e oldani, de valószínűnek tartom.
Jól látod, fogadni és küldeni ezzel enm tudsz 1xre, viszont SZERINTEM (szintén nem csináltam még ilyent) megoldható, hogy LAN on ráküld a másikra a netet.Valaki aki nálam gyakorlottabb ilyenben, biztos szívesen leírja majd hogy csináld. (vagy kijavít)
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
horusz-
tag
válasz xabolcs #2440 üzenetére
Nagyon nagyon köszönöm hogy válaszoltál !Az a baj hogy mág a magyart is csak töröm nem hogy az angolt!Sajna nem nagyon értek hozzá,de ha válalnád és pest környéki vagy az lennél elvinném és beállítanád?Természetesen fizetnék érte!
Krisztus meghalt bűneinkért,hát ne okozzunk neki csalódást!
-
h_143570
addikt
válasz DieHard #2442 üzenetére
A routeren a Port forwarding / basic reszebe hoz letre egy szabalyt a kovetekzo keppen:
On = bejeolve
Proto = Both
Ext Ports = az utorentben megadott port
Int Address = a geped belso halos ip cime
Description = tetszes szerintMajd nyomd meg az Add gombot es a lap aljan levo Savegombal mentsd el.
Ennek meg kellene oldania a problemat, felteve ha a szolgaltatod nem rakot be egy NAT moge.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest