- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
BenJoe80
senior tag
Sziasztok!
Segítségre, tippre volna szükségem. Olyan zeneszerkesztő programot keresek - Sonar - kivételével amivel MIDI-ben lehet dolgozni és a dallamot hangjegyek formájában lehet bekottázni ill. a bevitt anyagot le is játssza.
Fontos lenne továbbá, hogy a szöveget a kották alá be lehessen írni.
Ajánlották a Reapert, megnéztem az FLStudiot is és bár lehet velük MIDI-ben dolgozni - nem lehet a dallamot kotta formában bevinni.
A segítséget előre is köszönöm!
-
sunsetdave
csendes tag
hello
A weben 4, általam szerkesztett zeneszám található. Nagy rajongója vagyok a különféle elektronikus zenei stílusoknak; csak ebben tudok gondolkodni, ezért a számaim is elektronikusak. Négy, egymástól igen különböző stílusban és hangulatban megírt számot hallhattok. Szívesen fogadok bármiféle észrevételt és megjegyzést a zenékkel kapcsolatosan!
http://www.sunsetdave.atw.hu
köszönettel: sunsetdave -
Viszlát
addikt
Üdv!
Remélem nem ismétlek kérdést, átböngésztem pár topicot, de nem találtam a problémámra választ.
Szóval arról lenne szó, hogy van egy digitális zongorám, amit USB porton keresztül tudok a gépre csatlakoztatni és azután többféle módon használni a zongit. A problémám az, hogy kottát szeretnék készíteni, oly módon, hogy egy olyan program kellene, ami képes arra, hogy ''lekottázza'' azt amit játszom ééés utána szerkeszthető legyen. Próbáltam már többmindent, a legígéretesebb a Sibelius 3 volt, de sajnos rengeteg hibát vét. Ha az ember szépen elkalimpál, max 2-3 hangot egyszerre leütve akkor semmi gond, de amint egy gyorsabb számról van szó, ahol ugye az ember akár 10 billentyűt is leüt egyszerre, egyszerűen nem jeleníti meg a leütött billentyűk felét sem.
Szóval a kérdés tömören az, hogy kottázó progi kéne, ami képes hibák nélkül kotta formába önteni kalimpálásomat
Előre is köszönettel: Viszlát -
Danii
csendes tag
Sziasztok!
Egy zeneszerkesztő programot. A lényeg az az lenne benne hogy lehessen benne vágni. Egy fájlból kivágni bizonyos részeket. Utánna egy másik fájlból hozzáadni bizonyos részeket. Aki tud ilyet az írjon. Az is jó ha teljes verzió és boltból kell megvenni -
Danii
csendes tag
Sziasztok!
Egy zeneszerkesztő programot. A lényeg az az lenne benne hogy lehessen benne vágni. Egy fájlból kivágni bizonyos részeket. Utánna egy másik fájlból hozzáadni bizonyos részeket. Aki tud ilyet az írjon. Az is jó ha teljes verzió és boltból kell megvenni -
KovacsUr
addikt
Jó választás.
Bővebben: link
-
rii
nagyúr
honnan indul a
E-MU 1820M
és mit tud?
Bővebben: link -
Haok
tag
Reason 2.5 höz kellene nekem magyar leírás, (ha van egyáltalán ilyen
...., mert elég bonyolult progi...
-
virtual
tag
Természetesen a Soundstorm az NF7-s-en alaplapi integrált hangkártya, ezt írtam is. Ez azoknak jöhet jól akik éppen gépet is akarnak fejleszteni, lásd pl. a topicindító hozzászólás.
Amúgy elvileg a Soundstormot ha jól emlékszem kiadták külön PCI kártyán is, csak gondolom itthon nem lehet kapni.
Bővebben: link -
Sir Pocok
őstag
CLUB-ót hiányolom innen.....
biztos tudna jó tanácsokkal szólgálni.... -
Dave™
nagyúr
Az SS az nem hangkártya, ha ilyet ajánlasz vkinek, akkor lényegében alaplapcserét ajánlasz (hacsak nem ilyet használ most is), SS az integrált hangchip. Amúgy Audigy mellett valóban az szól LIVE! ellenében, hogy sokkal szebben szól, ergó össze lehet kötni a kellemeset a hasznossal.
-
virtual
tag
Egyébként csak azért húztam le, mert aki már pl. rendelkezik gitárral (ez volt a kiindulás) és esetleg játszani is tud rajta, nem feltétlenül ilyesmikkel akar játszani. Az EJay és az ilyen MusicmakerMagicUltraBrutalPlus prgogramok arra különben tényleg nagyon jók amire tervezték: pár perc alatt ki lehet belőlük csikarni valamit különösebb tudás nélkül, és jó szorakozást és esetleg valami sikerélményt is nyújtanak viszonylag olcsó áron. Viszont ha valaki komolyabban gondolja az egészet, természetesen nem javasolt a használatuk.
A jogtiszta progikról meg annyit, hogy az EMU-hoz adnak Cubase-t is (bár nem SX :/). Audigy2-höz max valami PowerDVD-t, esetleg csak egy driverCD-t+zacsit
Audigy2-re meg feltehető a ZS drivere, bár sokat az sem jelent, max annyit, hogy aki ZS-t vesz, zs-t bukik -
virtual
tag
Ha elolvasnátok amit korábban beírtam, látható hogy ASIO-s kártya elég olcsón szerezhető, a minőség és a tudás nem mindegy, hogy mit kapsz a kártyával.
SB Live + KX-> nagy alapzaj, csak 48kHz-en működik az ASIO, egyébként mindent meg lehet vele csinálni.
SB Audigy2 -> jobb minőségű felvétel és lejátszás, viszont szintén csak 48 kHz-en működik az ASIO.... Mondom, ez szivás.... És a jobb minőség a Live-nál jelent jobb minőséget...SOUNDSTORM integrált alaplapi hangkártya: live és audigy2 között van véleményem szerint minőségileg, VISZONT!!! tud 44,1 kHz-en ASIO-t kezelni. Szóval szerintem ez a legjobb ár/érték arányú ebben a kategóriában.
EMU 1212m és EMU 1820m -> ezek a tényleg zenére való, az árukhoz képest nagyon jó minőségű kártyák.
Persze van még terratec meg pár egyéb kártya, de szerintem vagy a Soundstorm vagy az EMU. Kettő között tapasztalatból mondom hogy nem érdemes szívni.
Ja, EMU-ról annyit, hogy az persze játékhoz meg 5.1 DVD-hez nem valami jó. Az zenére lett kitalálva.
Trackerekkel meg az a helyzet hogy régen jó volt, most viszont mindenképpen a Fruity-t javasolnám ha valaki zenélni akar tracker szinten. Én is IT-ztem meg FT2-ztem régen, de az ma már nem túl indokolt. Az E-Jay meg hasonlók meg csak erős idegzetűeknek, illetve 12 éves korig ajánlott. -
KovacsUr
addikt
Én inkább 30K-t mondanék... Persze minden attól függ, kinek milyen magasak az igényei
De mint utaltam rá, van ASIO driver SB Live!-hoz is (a Kx Project része, valaki már linkelte itt korábban).
[Szerk.]
Ja, ASIO: Audio Stream Input/Output, a Steinberg találmánya, alacsony késleltetési időt lehet elérni az ilyen driverek használatával. -
KovacsUr
addikt
Az Audacity is hangszerkesztő, csak nyílt forráskódú.
A profi progik futtatásához általában olyan hangkártya kell, amihez létezik ASIO driver. A lehetőségek kihasználásához persze jól jön egy profi hangkártya is, de nem elengedhetetlen. Akár egy SB Live!-val is el lehet indulni. -
Fercsa
senior tag
hellosztok
nem esett szo a Logic Platinumrol..
nekem nagyon bejott a kezelese es a hangzasa is
igaz kihalo felben van,de erdemes kiprobalni
udv -
KovacsUr
addikt
A Fruity nem kimondottan profi program, a Goldwave és a Sound Forge hangszerkesztő, nem ''zeneszerkesztő''. Reasont, Cubase-t, Logic Audiot keress az internetes nagyáruházban.
Jah, meg még itt is reklámozom kicsit az OriontBővebben: link. Ez is inkább fél-profi program, de egyre többet tud.
-
simonzé
addikt
Szóval
-zeneszerkesztés:
Fruity Loops (kb 800 USD), Sonic Foundry Acid Pro (kb 1000 USD),
-hangszerkesztés:
GoldWave (olcsó), Audacity (ingyenes), Sound Forge (kb 500 USD)
A hangszerkesztő programokl vagy olcsók, vagy jók, ez az általános szabály. Olcsón nem igazán tudsz jót szerezni (talán a Goldwave a legjobb vásár, olcsón jó.), drágát meg megint csak nem tudsz, csak azt más okból.
Kezdő szintű zenélgetéshez ajánlom az e-Jay sorozatot, ami különböző stílusokban ad egy rakás hangmintát, amiket egymás alá pakolva zenét kreálhatsz nevetségesen egyszerűen. Az eredmény viszont egész jó lehet, hála a jó hangmintáknak. Ez a progi stílusonként 3-4e Ft-ért elvihető például a M*diaM*rkból. -
-
Goose-T
veterán
Nem kell ahhoz Audigy, hogy ASIO kompatibilis legyen a cucc. KX driverrel a Live is az lesz. -
T_bee
aktív tag
itt van a próbaverziója a fruityloopsnak. ha tetszik akkor dobj mailt, mert...
mod.: mennyi eszem vana linket meg nem tettem ide
[Szerkesztve] -
Dave™
nagyúr
písz, én is azért indítottam a no warez-zel, hogy lássák jó szándékomat
a demo off-ban van, remélem érthető.
mod: ha nem szeretnél 100k-s hangkártyát (ami valóban nagyon cool, nem is hangk, hanem hangkeverők.) akkor legalább egy audigy-t vegyél, mert támogatja az ASIO-t. Bye!
[Szerkesztve] -
cubase
és nemtom nem kell neki vmi eget verő nagy hangkártya. simán jo sb live 5.1 digital szvsz...ha pedig profi szinten akarja csinálni akkor vegyen hangkártyát 100k felett...hirtelen nem ugrik be a neve de bratyomnak olyana van. studiokban használják...na maj még megirom mijen.. -
sky77
aktív tag
Sima tracker-nek (mint pl Fast tracker II) Windows alá a Modplug Tracker Nagyon jó, midi illetve audio sávok kezelésére pedig Cudase VST. Hirtelen ennyi. Olvass utánnuk a neten valahol, jó kis progik.
-
rii
nagyúr
a Sound Forget-t már régóta ismerem ... de az (ahogy előttem is már írták) csak editáló ....
lehet én tettem fel rosszuk a kérdést/kérést ... zeneíró program kellene.
Amúgy meg ez még nem warez, nem kértem még semmi konkrétat...
.. ahhoz, hogy kipróbáljak egy programot, had'ne vegyem már meg.
Az ismerősömet meg majd jól megrugdosom, hogyha az alkalmazotti fizetéséből nem veszi meg a 300,000-2,000,000 Ft-os programot. Jó?
Amíg a moderátorok nem dobálnak meg a warez szóval, addig Ti se tegyétek már meg, az alap szerintem.
PEACE -
virtual
tag
Am úgy gépcsere is érdemes, és a hangkártya sem mind1 hogy mit vesz. Lehet szenvedni sima 2000 Ft-os kártyával, de hamar megőszül. Cubase alatt ASIO2 kompatibilis hangkártya kell. Erre 4 megoldást van kb.:
1. Valami használt kártya (M-Audio pl.) vétele, ha esetleg talál. 40.000.-
2. Új kártya vétele: E-MU kártyák
1212m ha nem kell sok sáv, mikrofonelőerősítő meg fülhallgatókimenet
1818m ha mégiscsak kellenek.
3. Audigy 2 vétele -> már itt írom hogy ez zenére hatalmas szívás!!!
4. Meglepi és óccsó, de mikor kipróbáltam működött és az állam is leesett:
Abit NF-7s alaplapi Soundstorm kártya
Szóval, használtat szerintem nem érdemes, mivel valami használt komolyabb kártya árából már meg lehet venni az EMU 1212m-et.
Új: EMU kártyák nagyon jók, zenére legjobb most a 1818m-es. Külső dockos többsávos felvétel, minden ami kell... Amúgy én is EMU kártya mellett döntöttem.
Audigy: jó dvd-re, játékre, akármire, viszont zenére szívás. Kezdjük ott, hogy az ASIO nem megy 44,1 kHz alatt, ami a lényeg lenne. Emiatt minden mintát vagy konvertálni kell amit használsz, vagy más hangja lesz, később a szerkesztett anyagot máshova behozva gondjaid lehetnek... Amúgy van egy Audigy2-őm elfekvőben, zenélésre nem jó, fiókban pihen. Ha kell akár el is adom. COD-hoz DVD-hez mindenhez jó, zenéléshez csak erős idegzetűeknek.
Abit NF7-s alaplapi Soundstorm: szóval poénból kipróbáltam, és működött 44,1-en az ASIO. Nem egy csúcsminőség felvételre sem meg semmire, de használható, és ha házi zenélés a cél és nincsenek hatalmas elváárásaid illetve teli pénztárcád, ez jó lehet. Ha valaki gépfejlesztés előtt áll, annak külön jól jöhet ez. Egy új AMD konfig NF7-s alaplappal, 512 Mb (de jó lenne az 1 GB) memóriával és kész a zenecucc. -
virtual
tag
Mielőtt valami programot elkezd használni érdemes elgondolkodnia azon hogy milyen eszközökkel rendelkezik és milyen zenét akar csinálni.
Ha komolyabban gondolja és gitár + élő hagszer felvétellel akar dolgozni midivel meg akármivel, akkor a Cubase SX 2-őt kéne megszereznie és megtanulnia használni.
Ha hangmintákból akar zenét összepakolni egy egyszerű timeline mentén (mint valami tracker), akkor a Fruity Loops-ot célszerű használni hozzá.
Ha meg szintetizátoros hangkicsavargatás a cél (amit én a gitár alapján kétlek) akkor Reason.
Gitárhoz én minenképpen a Cubase-t ajánlanám, így még multieffekt sem kell feltétlenül ha az ember jó effekteket használ programon belül. A Fruity Loops meg behívható a Cubase egy sávjára, ha mindenképp kell valami trackerszerű is az adott dalhoz.
Szóval szerintem ezeket kéne beszerezni:
Cubase SX2
Fruity Loops 4
És pár effekt sem árt Cubase alá, pl:
TC Native Bundle
IK Multimedia Amplitube
na ezt lehetne folytatni így tovább....
A soundforge meg hasonló programok meg nagyon jó kis dolgok, de nem zeneszerkesztésre hanem hang editálásra. A kettő nem ugyanaz... -
rii
nagyúr
JAH, és hát köszönöm már a programom neveit is ....
reméelm nincs még ''nagy zenezserkesztQ program - topic'' -
rii
nagyúr
És ezeket a programokat hogy lehet megszerezni?
A melóhelyemen már nem tudok DC++ -ozni, warez oldalakat pedig nem bújkálatok mert most nagy a pörgés.
megy mindenkinek mail.... remélem a freemail el is küldi hamar ...
ha tudtok segíteni, az nagyon jó lenne .... -
Jarlaxle
senior tag
Egyik haver említett nekem egy progit: Goldwave. Nézd meg, lehet hogy jó progi.
-
T_bee
aktív tag
én régebben fruityloops-al szórakoztam. szerintem elég profi volt, de a kazdőknek is könnyű volt a használata. anno haver csinált yooó kis zenéket, nekem annyira nem ovolt hozzá fantáziám.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
A ReBirth egy analógszinti-emulátor. (Tulképp...)
Én ajánlanám ugyenttől a cégtől a Reason nevű programot. Tulképp egy virtuális ''stúdió'', keverőpulttal, effektekkel, samplerekkel, dobgépekkel, szintikkel, mindennel. Ezzel is főként elektronikus zenéket lehet csinálni, de a ReBirth-nél sokkal több mindent tud, igazi hangszerek is megszólaltathatóak vele (samplerezve).
Vas kell alá, de egy mai átlag konfigon röhögve elmegy. -
rii
nagyúr
Egy ismerősöm megkért, hogy szerezzek be neki zeneszerkesztő programot.
1.
Valami profit.
2.
Mennyire számít a MHz?
Most akarja lecserléni a 350-es gépt 2 GHz-re. Érdemes?
3.
Gitárt is lehet ilyen programokkal meszólaltani?
Van egy program, én is ismerem, a Re-Birth, (remélem jól írtam) szóval nem ilyen kellene.
Ezzel gépzenét lehet csinálni. Van benne egy dobgép, 2 szinti (talán) meg egy nem tudom micsoda.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Starcraft 2 Collector's Edition
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest