- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Synology NAS
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
-
IT café
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
1-2TB-os TLC-s NVMe SSD-t szeretnék adattárolásra. Fontos, hogy legyen viszonylag hűvös illetve kiszámítható a sebessége, hosszabb szekvenciális írásra se lassúljon csigasebességig.
Visszaolvastam, a Kingston A2000 1TB többször is ajánlva volt illetve a megjelenéskori tesztjei is kezdvező képet mutatnak róla a kategóriáján belül.
Volt bármiféle hír gyengébbre cserélt komponensekről illetve ha megveszem, akkor arra számíthatok amit a megjelenése utáni tesztek mutatnak?
(Crucial P2 és SN550 voltak még képben, de azok be QLC-sedtek (és belassúltak))
[ Szerkesztve ]
-
Gergo28
tag
Sziasztok
Samsung pm871B 2,5 colos sata-s ssd-ről van valakinek infója, mennyire lehet megbízható pláne használtan egy ilyen?
-
PROTRON
addikt
válasz Graphics #69605 üzenetére
Na ennek örülök, egyelőre bevált a céges autocad workstationben és tervben van 3 további kis gépbe, csak nem tudom még hogy 250-es vagy 500-as változat legyen...árérzékeny projekt, no meg NAS-on van minden fájl, ugyanakkor az árazós kolléga mindent a C-re ment...
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
DeeNee
csendes tag
Sziasztok,
Helyhiány miatt szeretném leváltani a jelenlegi SSD-t (WD SN 520 128GB). Egy Lenovo Legion Y7000-be rendszer meghajtónak kellene, általános felhasználásra és játékra. 500 GB méretben gondolkodok.Eddig az alábbi modelleket nézegettem amik errefelé elérhetők (ár szerint növekvő sorrendben, úgy kb.19000 Ft-tól 22500 Ft-ig):
A-DATA Falcon (AFALCON-512G-C)
Kingston KC2500 (SKC2500M8/500G)
XPG SX8200 Pro (ASX8200PNP-512GT-C)
WD SN550 (WDS500G2B0C)
SAMSUNG 980 (MZ-V8V500BW).Sajnos a nagy favorit A2000-es jelenleg nem elérhető, ha néha van is készleten akkor is jóval drágább a felsoroltaknál.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
PROTRON
addikt
válasz #63718632 #69612 üzenetére
Májkül, elnézted a kit 2000-et...beleírta hogy 500-asok között nézelődik és egy árkategóriát.
Látom közben azért sikerült megszerkeszteni nehogy véletlenül rajtakapjanak, de azért a kolléga panasza továbbra is jogos, hogy a nagyobb boltoknál ugrott 4-6k hufot az ára, miközben a készlet infók alapján hiány van belőle, így lehet a kisebb boltok, akik beszállítói készletről dolgoznak is csak kiírják, aztán majd várhatsz hogy be is érkezzen, hisz a beszállítóra mutogatnak.[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Graphics
Jómunkásember
-
DeeNee
csendes tag
Köszönöm a segítséget mindenkinek. Egy kicsit nagyvonalúan fogalmaztam az errefelével, jelenleg Kazahsztánban vagyok, ezért nem opció Magyarországról vásárolni.
Esetleg még szóba jöhet egy Silicon Power A80 (SP512GBP34A80M28) is, most elég jó árban van. Forintban kb 20000.
[ Szerkesztve ]
-
aujjobba
addikt
-
enginev3.0
félisten
Hi
Milyen SSD-t ajánlotok rendszernek , plex mellé? Sok kis apró borító és egyéb fájl (értsd, tényleg sok)
Most egy Kingston A2000 512GB van, de ennél gyorsabbat akarokEgy év alatt került rá 40TB írás, erre megy a transcode-olás is
A méret egyébként elég, 500GB körül
Evo 980? Vagy mi lenne a legjobb választás? Max 25k körül
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Graphics
Jómunkásember
válasz enginev3.0 #69624 üzenetére
Apró fájloknál nem fogsz szerintem vadabb tempót elérni.
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Graphics
Jómunkásember
válasz enginev3.0 #69626 üzenetére
Nincs olyan, hogy 980 Evo
De nincs számottevő különbség. Ha a A2000-est és a sima 980-ast nézzük, akkor a apró fájloknál ugyanazt tudja kb.
Attól mert több pénz áll rendelkezésre nem lesz jobb SSD. Ezek ennyit tudnak, és már ez is elég gyors.
PCIe Gen4 meg gondolom nem opció
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Tothgera30
Ármester
Sziasztok.
Adott egy Dell Optiplex 9020 Micro gépecske, mely laptop mellett, asztali számítógép szerepét tölti be (net/film/régi játékok/munka. Szeretném M.2 SSD-vel bővíteni. Specifikáció alapján minden méretet megeszik, csak az NVMe nem támogatott. 256Gb körüli példányra lenne szükség. Csak Win10 és pár program kerülne rá, minden másra ott a 2,5"-os HDD. Mi lenne az ajánlott darab? Több éve Kingston HyperX és Samsung Pro SSD-ket használok notebookokban, azokkal nagyon meg vagyok elégedve, tehát előnyt élveznek.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
HARDVERAPRÓD
válasz Tothgera30 #69629 üzenetére
Szia. Akkor én ezt bátran ajánlom most.
De vehető a wd blue 3d m.2 sata is. -
HARDVERAPRÓD
válasz Tothgera30 #69631 üzenetére
Ha megbízható a forrás, akkor persze, de azt nézd meg itt a HA-n. Igazából az ilyen brand gépekből kivetteket szokták árulni, amivel igaz általában nincs semmi baj, csak picit a támogatottságuk másabb, nehezebb pl a fw update, meg ugye azokra nem nagyon lesz gar, mert kisker forgalomban nem kaphatóak.
-
őstag
Sziasztok!
Találtam egy pofátlanul olcsó m2 pcie bővítőkártyát. Ha ezt berakom az Asus A88X Plus lapomba egy m2 ssd-vel, akkor tudna róla bootolni a windows ?
A leírásában ez van:
Bootolhatóság: UEFI 2.3.1 verziótól
Az msinfo szerint a lapom SMBIOS verziója 2.7, uefi bios verziója 3003 2016.03.10
Van esély a bootolhatóságra egy tetszőleges m2 ssd-vel és e kártyával ?
A kártya gyári oldala itt van[ Szerkesztve ]
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
achilleuss
tag
Sziasztok! Tervezek majd venni egy ssd-t jó minőségű filmek tárolásához. Egy ilyet néztem ki. [link] Kérdésem lenne, hogy van e valakinek ezzel tapasztalata, van e ilyen árban pl jobb, vagy ez megfelelő. a hdd-től érdemesebb e ilyet venni.
-
nagyúr
válasz achilleuss #69637 üzenetére
Tárolásra kb gyors számításom alapján 60x jobb a HDD és ebből az összegből jóval nagyobb tárhelyű, de jó minőségű merevlemez jön ki!
Egyszóval tárolásra merevlemez, bármi futtatására, ez lehet akár qrvák futtatása is, kizárólag SSD!
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
válasz achilleuss #69641 üzenetére
Igazán nincs mit! Ha elég sok futtatandó példányod van, célszerszámként egy 4+1 vezérlős RAID SSD-t is javallok hozzá! Szinte ilyen célokra fejlesztették. [link]
Sokan a WD RED HDD-t preferálják tárolásra, de elég az 5400-as RPM is, nekem is van kettő NAS-ba, vannak jóval olcsóbbak, de ugye valamit valamiért. Ja és az újabbaknál kiküszöböltek valamit és már ugyanolyan jó, mint régen, de azt hiszem ez a változtatás is inkább a RAID-ben futó példányokat érintette. (most ha agyoncsapnak se ugrik be a szakszerűbb megfogalmazása a dolognak)
(#69643) Pyttawrx
Ööö bocsi, ez az én hibám volt, a kollégáknak csak tetszett a példám. utazási fáradtságnak tudom be, hogy ilyent írtam
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
HARDVERAPRÓD
Skacok kerüljük az ilyen hszeket. Eddig nem volt itt jellemző, ne most kezdjük. Köszönöm..
-
achilleuss
tag
válasz ubyegon2 #69642 üzenetére
Ennél többet nem költenék rá, és ezt néztem ki [link] , mert még venni kell egy jó médialejátszót is, ami lejátszaná a filmeket a HDD-ről. és az se mindegy, hogy milyen lejátszóról játszom a filmet, mert pl a Popcorn A-210-es nem birkózik meg egy 4 terrás vinyóval. A Zidoo Z9X megfelelő a 4 terrához?
-
HARDVERAPRÓD
válasz achilleuss #69644 üzenetére
Szia. megfelelő topikban érdeklődj külső HDD iránt: [link] Köszönöm
-
King Unique
titán
válasz achilleuss #69637 üzenetére
Van, amolyan 1-nek akár ez is elmegy az olcsóbbak közül alapon a 240 GB-os modellel, ami a célnak végül is megfelel, működik az UNMAP (TRIM) is, de nem a leggyorsabb USB 3.X külső SSD és főleg fájlmásolásnál (írásnál) hajlamos a túlzott melegedésre.
Ha más gyártók termékei is érdekelnek, akkor lásd itt a topikban mások eseteit, az ott linkelt külső SSD-ket: [link], [link], [link].
Hosszabb idejű adattárolásra inkább HDD-alapú megoldás való, meg pl. az ilyen esetek miatt is, bár az utóbbi egy szélsőséges példa, normál esetben azért nem feltétlen fognak 3 hét állás után teljesen eltűnni a fájlok egy normális külső SSD-ről, a nálam lévő SD600Q modellnél sem történt egyelőre még ilyen.
+ Ugye külső SSD-t akkor érdemes venni, ha fontos a minél nagyobb adatátviteli sebesség - mármint USB 3.X porton PC-n, nem is a szutyok médialejátszó USB 2.0 portján - , kisebb fizikai méret és tömeg, kisebb energiaigény USB-s tápellátásnál ami a tévé, médialejátszó és társaik készülékeknél lehet téma, stb. Ellenkező esetben viszont kevésné van értelme és amennyibe egy ilyen 1 TB-os külső SSD kerül, annyi pénzért már akár 4-5 TB 2,5"-os külső HDD-t lehet venni."A Zidoo Z9X megfelelő a 4 terrához?"
Ezt nem világos miért itt kérdezed, amikor van ZIDOO médialejátszók topik és eleve annak a témája, ahogyan a külső merevlemezeknek szintén van külön topikja, stb...
[ Szerkesztve ]
-
stewe2
aktív tag
Üdv
Patriot Brust Elite
Patriot P210
Ajánlott, vagy kerülendő? OS alá, teljesen átlagos felhasználásra (120-250GB).
Illetve mi lenne még ebben a kategóriában?
Apacer AS350x-ről olbastam itt pl, hogy nagyon kerülendő (pedig tetszett).Thx stewe
Nincs igazság... Csak erőviszonyok... Lehet nicket kellene váltanom: stewe71...
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Realme GT Neo2 - ők már nem zöldfülűek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos autók - motorok
- Apple notebookok
- Viccrovat
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest