Új hozzászólás Aktív témák

  • Zwiebi

    tag

    válasz Andralin #55581 üzenetére

    Szia! Eloszor is nem artana megvalaszolni a kerdeseket amik (#55585) dugo_ hozzaszolasaban vannak.

    850 Pro-t nem erdemes venni, van mar 860 Pro is. A 850 Pro az mar csak dragan kiarusitott regi keszlet. Ennek ellenere a 860 Pro-t sem erdemes megvenni, hacsak nincs valami nagyon komoly indokod.

    A premium jelzo elegge megteveszto, a 860 EVO es a Pro ugyanazt a Samsung MJX vezerlot hasznalja, ugyanakkora meretu DRAM cache van rajtuk es ugyanazokat a 64 retegu V-NAND cellakat hasznalja. A sebesseguk is megegyezik. A Pro-ban 2 bites modban futnak a cellak, mig az EVO-ban 3 bitesben, ebbol tenyszeruen a 2 bites jobb (hivatalosan 2x annyi irast bir el), de meg eros felhasznalas eseten sem fogod egyik limitet sem elerni. Raadasul a 256-os 860 Pro 25k, mig az 500-as EVO ugyszinten 25k, szoval irasterhelhetosegre is ugyanott vagy csak az utobbi ketszer akkora. Ez a szam raadasul nem is azt jelenti, hogy tenylegesen ennyit fog birni, hanem, hogy a gyarto X ev vagy Y mennyisegu irasig garantalja a termeket.

    Masodik SSD-t pedig semmikeppen ne vegyel. Sokakat zavar, hogy az SSD-n latni a degradalodast, mig a HDD-k csak veletlenszeruen meghalnak (ezt mondjuk SSD-k is tudjak), de ezt nagysagrendben ahhoz lehetne hasonlitani, mintha az autodra rairnak, hogy max 2 millio kilometer. Ettol gondolom nem ulnel gyakrabban buszra, hogy kimeld az autot.

    Szerk: sokaig irtam, kozben valaszoltal, de ez nem valtoztat azon amit irtam. Normal felhasznalas mellett egy 500-as 860EVO tokeletesen megfelelne neked. Figyeljel oda, hogy nem minden boltban adjak meg az 5 ev garanciat!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák