Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz general #54941 üzenetére

    Igen, körülményes. Nem használok LR-t, de tudom, hogy az isten hardvere sem elég neki, meg hogy a RAM drive-ot körülményes mindig beállítgatni, mivel kikapcsoláskor, meg rebootkor elveszik a tartalma.

    Nyilván a LR-ot RAM drive-ba tenni csak tesztképpen érdemes. Gyorsítani nem fog, csak arra az esetre írtam, ha meg akarnál róla győződni. Az átmeneti fájlokat viszont lehet RAM drive-on tartani, a RAM drive szoftverét beteszed automatikus indulásba, az LR-nek meg megadod, hogy az átmeneti fájlokat arra a meghajtóra tegye. Ha meg kész vagy egy kép szerkesztésével, akkor az eredményt NVMe-re mented, az nem lesz nagy wasistdas, mert 20-50 megás fájlokról van szó, ahogy írtad, azok még SATA SSD-ra is gyorsan ráíródnak. Az átmeneti fájlok meg nyugodtan elveszhetnek, azért átmenetiek.

    A sok RAM nem is az LR-nek kell, hanem a RAM drive-nak. Mac-et nem tudom, azt sose nem használtam, hogy azon minek mennyi RAM kell. Egy biztos, Apple platformmal csak a szívás van, főleg, ha nem elég a default megoldásuk, jobbat szeretnél. Szóval gyorsítani eleve csak úgy tudsz akármilyen megoldással is, ha Windowson LR-zol.

    16 GB RAM nekem is bőségesen elég, de Linuxot használok, meg nem LR-zok, innentől fogva az én tapasztalataim neked nem lesznek használhatóak. Azt leszámítva, hogy a háttértár sebességénél bottleneck ténye jelentkezik, annál teljesen mindegy, hogy milyen OS-t használsz, vagy NVMe-t vagy RAM drive-ot szeretnél.

    A RAM freki nem sokat számít, de itt abból az elméleti esetből indultunk ki, hogy a leggyorsabb megoldást szeretnél (ami eleve inkább csak papíron lesz gyorsabb, a bottleneck miatt a gyakorlatban nem), és a RAM-ban elérhető sebességet a freki is befolyásolja.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák