Új hozzászólás Aktív témák

  • Fire/SOUL/CD

    félisten

    válasz Kloden #1039 üzenetére

    1. Nem a 4K, hanem a 4KQD32 szegmens. Ennek az az oka, hogy a SATA AHCI üzemmód egyik szolgáltatása az NCQ. Az NCQ kompatibilis meghajtók a hozzájuk érkező kérelmeket egy "listában" rangsorolják, aszerint, hogy minél gyorsabban tudják kiszolgálni az összes kérelmet. Ennek a "listának" az elemszáma(mélysége=Queue Depth) max 32 lehet. Innen a 4KQD32 elnevezés és méréstechnika. (Itt jegyezném meg, hogy a 4K-64Thrd technika nem ugyanaz, mint a 4KQD32 mérés, ennek ellenére hasonló eredményeknek kell születni.)

    2. SATA IDE üzemmódban nincs NCQ szolgáltatás, így a 4K és 4KQD32 szegmensben mért eredmények közel azonosak. Pl Samsung 470 64G - IDE üzemmódban

    3. Ha egy meghajtó pl 100MB/s-el olvas/ír a 4KQD32-ben, az már egy akkora sebesség, amit az OS egyszerűen képtelen kihasználni, több mint elegendő. Ezért ha egy másik meghajtó 200MB/s-el olvas/ír a 4KQD32-ben, nem fogsz tapasztalni semmi változást a korábbi 100MB-s-es meghajtóhoz képest.

    Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Új hozzászólás Aktív témák