Új hozzászólás Aktív témák

  • tikshow

    addikt

    válasz Gubek-Einste #98463 üzenetére

    Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
    Wifi valoszinuleg nem lesz hasznalva, arra marad a mostani 3db szintenkent 1db Deco M4. Az uj router kb 20m hosszu CAT6 kabellel lesz osszekotve a 2 szinttel lentebb levo modemmel. A routerbe lesz bekotve az egy szinttel lentebb levo bazis Deco M4 egy kb 10m hosszu CAT6 kabellel ami megcsinalja a WiFi Mesht az egesz hazba, igy a router WiFi ki is lesz kapcsolva. Szinten kozvetlenul a routerbe 1 NAS, 1 PC es egy jelenleg hasznalaton kivuli fali ethernet csati lesz.
    Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
    Deco M4 Wifin: 1 tv, 1 mi box, 1 laptop, 3 tablet, 3 mobil, 1 nyomtato, 1 Nintendo Switch kesobb ezek noni fognak ahogy nonek a gyerekek. Plusz egy Fronius napelem inverter.
    Kabelen: Modem (Wan porton), M4 bazis, PC, NAS, hasznalaton kivuli fali csati, plusz 1 ures port nem artana a jovore nezve.
    Lehetseges, hogy a nyomtatot csak ugy fogom latni PC-rol, ha a router wifijere rakom, mert jelenleg, ha a PC a Switchen van akkor nem nyomtat PC-rol, de ha a Deco M4-en Wifin vagy kabelen akkor igen.
    Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
    Vodafone 500/22 Mbit
    Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?
    Most elsorban az MS Teams audio gondjaimat akarom megoldani. A Microsoft Network Assessment Tool-al a jitterem 20-35 kozott ingadozik ami kicsit sok, kozvetlenul modembe 10-20 korul van (ez se biztos, hogy eleg jo) es egy jo QoS talan megoldana. Az M4-be van, viszont egysegenkent csak 2 kabelt tudok belerakni es a PC-t nem tudom kozvetlenul a bazisra kotni, mert nem fer el meg egy kabel a falba odaig.

Új hozzászólás Aktív témák