Új hozzászólás Aktív témák

  • raycoon

    tag

    Sziasztok!

    A korábbiak szerint ugyan még nem dőlt el, de befutó lehet egy AX73. Emellett szólt (már mint a Tp-link mellett), hogy van egy RE305v3 itthon, ami egy kényszer megoldás miatt került hozzám, de ha már itt van, akkor ki szerettem volna használni, hogy elvileg mindkettő OneMesh eszköz. Azért elvileg, mert a honlap szerint az RE305 nem az, de szoftverében be lehetne állítani.) A leírások szerint nem tud vezetékes backhaul-t. Viszont ez nem csak extender módban tud működni, hanem AP-ként is. Próbáltam utána nézni, de elvesztettem a fonalat. :) Valószínű sem a fogalmakat, sem a technológiát nem értem mögötte.

    Ha jól értem a Mesh hálózatok lényege a roaming. Az ehhez tartozó kommunikáció a mesh eszközök között egy külön csatornán folyik. Ha ebben az esetben a OneMesh nem tud vezetékes backhaul-t, akkor ez egyben azt is jelenti, hogy nem csak a roaming-oláshoz szükséges kommunikáció folyik a WiFi-n, hanem az adat kommunikációnak is ott kell folynia? Vagy, ha minden Mesh eszközöm AP módban lenne, akkor az adatkommunikáció az adott eszközre való váltás után már LAN-on menne? Vagy gyakorlatilag ez a vezetékes backhaul?

    A tervek szerint az ONT bridge módban lesz, mögötte egy "sima" router lesz, ahonnan csillag topológiában lesz a net tovább osztva. Ezeknek a végén lesz egy-két fix eszköz és lenne két AP, ami jó lenne, ha roaming-olna. És persze jó lenne, ha a RE305 nem extender-ként menne.

    rc

    Nos, egy részére találtam választ. A OneMesh-hez kell egy OneMesh router, így nem lehet AP-ben mindkettő.. Viszont ez talán meg is "oldja" a fenti problémát, mert ehhez a router-hez már csak egy külön switch-csel tudnák csatlakozni, ami meg gondolom borít(hat)ja az összes többit (pl külön alhálózat, stb).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák