Új hozzászólás Aktív témák

  • dkess

    őstag

    válasz enginev3.0 #85222 üzenetére

    A Telekomos 2/1 Gbps nethez felejtsd el a AC65P, AC57u, AX58U, de még a AX92U -t is (max. AP -nek ...) ...

    Amit érdemes nem figyelmen kívül hagyni - gigabit -es RJ45 portokat használva egyik szóba jöhető ONT -al sincs link aggregation. Semmilyen.

    Továbbá mivel feltételezem nem failover -t szeretnél - így értelmes módon load balance -ot is tudó router az nem ez a kategória lesz és valószínűsíthetően nem azt fogod kapni amire számítasz.

    Viszont. A T díjmentesen ad a gigabites és a 2 gigabit -es internetje mellé (csere is megy) ilyen ONT -ot: Sagemcom F@st 5670 (magyar használati: [link] ). Dual-Band AX -es WiFi, 1 db 2.5 Gbps LAN port és 4 db Gigabit LAN port. Persze utána is lehet kötni routert AP módban, hogy WiFi szélesebb körben elérhető legyen. A kérdés, hogy a felületéhez mennyire adnak hozzáférést (ha már a használatit is közzéteszik) illetve ennek funkcionalitása mennyire felel meg Neked. A 2.5 Gbps portra köthetsz 2.5 GBps -t tudó switch -et amire mehet PC -k, NAS - de persze a lassú gigabit -es eszközök is.

    Amennyiben mindenképpen szeretnéd bridge -be kérni és saját routert használni, akkor érdemes lehetne 2.5 Gbps -es WAN -t is tudó routerek közül nézelődni. Igen - nem olcsók. Például:

    TP-Link Archer AX6000 (2.5 Gbps csak WAN port és 8 db Gigabit LAN port)
    TP-Link Archer AX11000 (2.5 Gbps csak WAN port és 8 db Gigabit LAN port)
    Asus RT-AX86U AX5700 (2.5 Gbps WAN/LAN port és 5 db Gigabit port)

    Ezt lehet érdemes lesz megvárni: QHora-301W - 2 db 2.5/5/10 Gbps WAN/LAN port és 4 db Gigabit WAN/LAN port (pH hír: [link] )

    itt hagyok még kettő példát - "csak úgy":

    ASUS ZenWiFi AX XT8 Mesh Wi-Fi
    NETGEAR Nighthawk AX12 RAX120

    A "B terv" valami minimál PC két multigigabit -et tudó NIC -el és pfSense -el ... Aztán mehet a fentebb is emlegetett 2.5 Gbps -es switch ...

    Jöhetnek majd az élménybeszámolók ... :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák