Új hozzászólás Aktív témák

  • Aftershock11

    csendes tag

    Sziasztok!

    Nézegettem a korábbi hozzászólásokat és a kiemelt posztot is felül - és szeretnék némi megerősítést kérni.

    Nemrég váltottunk Digi 500/200-as csomagra, és a mostani v1-es WR1043ND-m kábelen is csak 110mbitet hoz.
    A lakás alapvetően nincs bekábelezve (panel, 60nm), N-es WiFi-t használunk mindenhez lassan egy éve. Ilyen szempontból rendben volt a router, 80-90mbitet hozott stabilan szinte mindenhol a csatorna rendes beállítása után, 2.4GHz-n. Viszont ha 5-nél több eszköz volt rajta, már dobálta.

    A lakás bekábelezésén erősen gondolkozom, DE nem tudom valóban szükséges volna-e. Mivel a legtöbb eszközöm tud AC WiFi-t, ezért felmerült bennem hogy kábelezés nélkül is meg tudnám oldalni a problémát.

    Jelenleg a legnagyobb kihívást az jelenti, hogy szeretnék in-home streamelni, vezeték nélkül. PC > Steam Link - viszont a kapcsolat meglehetősen döcögős vezeték nélkül (vezetéken simán megy, a Link-en 100mbites port van).

    Ezzel a routerrel szemezgetek: TP-LINK Archer C7 AC1750

    A kérdés az volna, hogy tudja-e hozni a router az 500mbitet (vagy egy ahhoz közeli értéket) ac/5GHz tartományban és hogy a Steam-es streamelés menne-e vezeték nélkül rendesen (lévén hogy dual band)?

    Az eszközök 10méteren belül vannak, a legrosszabban szituált eszköz 2 fal mögött van, de nem teljes fedésben.

    Ha esetleg van más router amit ebben a kategóriában tudtok ajánlani (a MI router 3G-t bár meg tudnám csinálni, nem vágyom a mókolásra), kérlek ne kíméljetek.

    Előre is köszönöm!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák