Új hozzászólás Aktív témák

  • Spec

    őstag

    Csak egy elméleti, elvi kérdésem lenne... Olvasom többeteknél, mint vezér probléma, hogy egy nagyobb lakás, családiház esetében a jobb lefedettség érdekében wifi mesh rendszerben gondolkodtok, és ehhez akár 2-3 mesh router beszerzését és beépítését is tervezitek.
    A legtöbb esetben arról van szó, hogy van már eleve egy router, ami mondjuk a ház 80%-át lefedi, de a teraszon, a kertben, a garázsban, a gyerek emeleti szobájában már nincs kielégító jel.
    A kérdésem, hogy csak én érzem felesleges túlzásnak erre még 1-2 db 40-70e Ft-os router beszerzését, kikábelezését, és beüzemelését? Az ilyen "black spot"-ok lefedésére 4-5e Ft-os repeater/extender elhelyezése a megfelelő helyen is tökéletesen kielégítő lehet.
    Persze azt megértem, hogy aki full sebességen akar a garázsban wifin Warzoneozni, annak indokolt lehet, de ez egy elég szűk célszegmens lehet szerintem.
    Szóval a kérdésem, hogy ez a megoldás legtöbbször miért nem merül fel opcióként? No offense, csak tényleg érdekelne a dolog, mert sok esetben szeritnem tök feleslegesen áldoznak egyesek vagyonokat egy mesh rendszerre, azért hogy a sufniban is legyen full jelerősség wifin. Ár/érték arányban - szerintem - nem ad annyi pluszt, mint azt sokan gondolják.

    "They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine

Új hozzászólás Aktív témák