- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
- Az NVIDIA miatt kerültek lejtőre a kvantumszámítógépet fejlesztő cégek
- AI fejleszti az elhízás elleni csodagyógyszert
- Beköltözhet az eBay a Facebook Marketplace-re
- Zuckerberg Trumppal együtt szorítja vissza a cenzúrát, válaszolt az EU
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az NVIDIA miatt kerültek lejtőre a kvantumszámítógépet fejlesztő cégek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Windows 10
- Synology NAS
- Sweet.tv - internetes TV
- Hálózati / IP kamera
- Microsoft Excel topic
- Amazon Prime Video
-
IT café
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
félisten
A TSE a Qiho vírusirtóját jelenti? Akkor azt töröld. helyette, ha Windows 10-et használsz akkor a lehetőségeid:
- használd a beépített Defender-t vagy Kaspersky Security Cloud Free-t
- ne legyen a gépben HDD azt tedd át pl. egy NAS-ba költséges befektetés de megériPersze a szokásos kiegészítésekkel: naprakész rendszer, és programok, pótolhatatlan vagy nehezen pótolható adatokról mentés, esetleg a rendszerről is.
A böngészőben - ami szintén valami mainstream böngésző - legyen tartalomblokkoló, pl. Ublock Origin vagy AdGuard.Windows 10 a legkevesebb beavatkozást igénylő rendszer, elég ha a GÉPHÁZ minden részén végigmész és ami van letiltod, ennyi elég a Feladatkezelőt, , a keresőt nem érdemes letiltani zargatni stb. a gyorsítótárat módosítani áthelyezni sem szabad, szükségtelen.
A Windows 10-et nem kell zargatni szépen megy magától. -
mezis
félisten
"a 80-as években arról szólt minden, hogy az ezredfordulóra el lehet majd felejteni a nyelvtanulást, mert real-time fordítók lesznek."
Az építő iparban meg az automatizált műszaki tervezésről. Nálunk. Mert kellett valami nagyobbat mondani a sokkal fejlettebbek CAD-jára (számítógéppel támogatott műszaki tervezés). Minden kornak meg vannak az álmodozói, nagyot ígérői.mezis
-
Az a baj, hogy manapság minden algoritmust AI-nak hívnak, ami képes egy kicsit is tanulni. Igazi AI-tól valszeg még minimum évtizedekre vagyunk. Én nehezen tudom elképzelni, hogy létezni fog olyan szoftver, ami úgy gondolkodik, mint egy ember. Tehát lesz öntudata, önálló, racionális döntései, és cselekedetei (utóbbit, ha hagyjuk). Vagyis akkor AI egy annak mondott szoftver, ha a gondolkodásmódját, viselkedését nem tudnád megkülönböztetni egy emberétől, van jelleme is, és fejlődik, mint egy ember az élete során.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
törölt tag
Semmi komoly effekt nem lenne. Soksávos eq, echo, low-pass, high-pass. Szóval semmi megterhelő. És csak 44.1-48kHz 2 channels. Csak annyi kellene, hogy az anyag végighallgatása közben tudjam folyamatában kalibrálni és mihamarabb visszahalljam. 1-2mp belefér. Aztán, ha összeállt a kép az egész anyagra végrehajtom a beállításokat.
SunMount3r: Ránézek.
-
Amur
addikt
Az, így egy nap használat után, ez az amit kerestem!
A szint kibontásával olyan részletességű adatokat mutat hogy csak néztem!
pl. chrome böngésző kibontva mutatja melyik oldalon hány percet töltöttél, hányszor scrolloztál stb..
komoly cucc, ajánlom aki hasonlót keres!Youtube csatornám: youtube.com/c/AmurRajadasha =**=Minecraft és android gameplay=**=Az avatart Stonefortressdragon készítette https://www.deviantart.com/stonefortressdragon
-
King Unique
titán
Te most mégis miről beszélsz?
Veled ellentétben én adtam a kérdezőnek érdemi választ, hogy milyen lehetőségei vannak helyi szinten a gépházban, ha szüneteltetni, ideiglenesen tiltani akarja a frissítést, + a GPO stb. módszer is linkelve volt, nem volt abban semmi leoltás. Meg az volt a lényege, hogy helyileg is sok minden beállítható, nem feltétlen kell egyből GPO, registry, .bat fájl stb., bár azokat is lehet használni, nem is volt cáfolva. Meg ugye ha a WU eleve csak opcionálisan, választhatóként ajánlja fel az új funkciófrissítést akkor minek is kellene külön tiltani. Ellenben te érdemben abszolút nem tudtál hozzászólni a témához, mert vsz egyszerűen nem értesz hozzá olyan szinten, nincs vele akkora tapasztalatod, sőt lehet Windows 10-et sem nagyon használsz... Menj aztán használd inkább a hetest, meg amíg még van rá fizetős extended support, mármint szervezeteknek, nem home usereknek.
A "kémkedős" mantrát meg hagyjad, jellemzően újfent nem tudtál semmit bizonyítani az ügyben, meg ami fel volt vetve, max. a szokásos módon trollkodni. Illetve ha már érdemben nem tudsz hozzászólni az adott témához, konkrétan válaszolni a fórumtag kérdésére, akkor nem kellenek a mellékes "okos" megjegyzéseid, ez az nem a topik...[ Szerkesztve ]
-
Kempetlen
tag
-
Cs1csó
félisten
Előbb utóbb nem csak a szoftverek hanem az egyre újabb hardverek sem fogják támogatni a Windows 7-et tehát ez a ragaszkodás egyszerűen okafogyottá fog válni mert kénytelen leszel váltani, pl. 5-10 év múlva építesz egy teljesen friss konfigot amire már nem lehet majd telepíteni a Windows 7-et.
-
King Unique
titán
1. De, kell hogy többet tudjon és vannak ahol és akik számára előnyösek, szükségesek az újítások. Hú, nem mondod, nálam meg W10 stabil, sőt van olyan telepítésem, ami 1507-ről lett végigupgrade-elve gond nélkül 1909-ig és majd hamarosan 2004-es verzióra lesz. Ja, és a hardverváltozást is van amikor jobban kezeli a 10-es, a licencelése meg egyértelműen rugalmasabb, lásd digitális licenc, ami Microsoft-fiókhoz is kapcsolható, stb.
2. Mese, egyik okoskodó, meg okoskodó szakportál sem tudott eddig ilyen téren semmilyen konkrétumot felmutatni, meg hogy mégis milyen személyes adatokat gyűjtenek és ebből eddig pontosan kinek és milyen hátránya származott, szóval ennyit erről... W7-ből ki lehet irtani, húha, ja akik nem értenek ahhoz sem ezt a mesét terjesztik, meg ugye mióta ott is összesítő frissítések vannak, tényleg úgy megy, hogy csak úgy kigyomlálunk akármit...
3. Az, hogy nálad gondod okozott egy adott frissítés, nyilván nem jelenti azt, hogy mindenki másnál is. Nálam meg speciel nem okozott gondot, meg ugye vannak szükség esetére olyan dolgok is mint pl. adott frissítés eltávolítása Windows alól / WinRE környezetben, rendszer-visszaállítás, rendszermentés stb. Vagyis aki konyít hozzá valamit, az használja az utóbbiakat és nem úgy megy, hogy csak úgy elszáll a rendszer, aztán utána semerre... A személyeskedő butaságod engem sem érdekel, amit ráadásul te kezdtél... Meg az ilyenekkel úgyis felesleges, mert láthatóan nem vagy olyan szinten otthon a Windows témában és nem értesz a Windows 10-hez, max. vsz gúgli szinten, szóval nem világos mégis mire fel a nagy "szakértés", amivel amúgy már maga a Microsoft sem ért egyet..
[ Szerkesztve ]
-
Kempetlen
tag
A Win 10 minden tekintetben stabilabb, mint a Windows 7 volt. Ez tény, igencsak nagy mintavéletezés alapján. Én eléggé gyaláztam a rendszereket, és míg a Win 7 nálam 2 évet kibírt, addig a 10-nél azután sincs semmiféle lassulás meg egyéb baj. Sokaktól azért nem hallod a napi problémákat, mert nincs. ha egyszer stimmel a hardware és normális szoftvereket alkalmaznak, akkor azt az embert onnantól fogva nem találod meg mindenféle fórumokon panaszkodni - és megsúgom, ebből van a legtöbb.
A Creators Update totál régi, az arra való átállásnál valóban volt gond. De az már egy 2 éves történet! Azóta 4 nagy verzió jött ki, és egyikkel se volt baj.
Azok még sosem jöttek vissza hozzám gépet szereltetni, akinél lecseréltem a meghajtót SSD-re és Win 10 került fel hozzájuk. Itt, a topikban is többször meséltünk már arról, hogy a Win 10 reinstall eddig is gyakorlatilag megszokásból, vagy nagy mértékű hardware-cserék után történtek, nem pedig muszájból.
Mondd már meg, hogy mennyit számít a használhatóságban vagy stabilitásban bármiféle telemetria? Egyrészt kezelhető megfelelő HOSTS fájl szűréssel és egyéb trükkökkel, másfelől meg gondolom akkor se Microsoft, sem pedig Google élőformákat nem alkalmazol, kizárólag Brave browserben böngészel a pure Linux kerneled alól.
Az, hogy neked mi vágta annak idején haza a géped, semmiféle érvnek nem számít. Elmagyaráztam, hogy az 1803 óta nincs ilyen probléma, de hajrá, használd nyugodtan az elavult Win 7-ed, engem érdekel legkevésbé - csak közös fórumba nem kéne hülyeségeket írkálni. Engem csak ez zavar.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
1. De, jobb, sokkal modernebb, sokkal többet tud, sokkal fejlettebb, mint a 10+ éves legacy, muzeális, már (részben) EOL W7...
2. Azt telemetriának hívják, ami a W7,8.1 rendszerekben is van, + amúgy a gépházban testreszabható. Nem, beállítható a manuális frissítés is, léteznek választható frissítések is, de egy idő után nyilván kell frissíteni, ha nem akar a user lyukas, nem támogatott OS-t használni. Nem, nem nézi annak, bár akik annyira nem értenek hozzá és úgy általában az egész informatikához sem, azoknál úgyis mindegy.
3. Az ESU csak és kizárólag szervezetnek elérhető fizetős formában, nem home usereknek, meg csak biztonsági frissítések, semmilyen érdemleges újítás és fejlesztés... Az otthoni tákolás meg illegális, warez és kétes kimenetelű, szóval arra aztán nem érdemes alapozni.
[ Szerkesztve ]
-
-
Wolfskin
őstag
ezt egyszer egy régi verzióhoz kipróbáltam, de sosem ment rendesen. már nem emlékszem miért, de abba is hagytam a bütykölését
de most rákeresek az újabb verziókra, amiket mondtatok. bár alapból nem szeretem a változást, néha muszáj frissíteni.
@ (#47544) AtHoS: megnéztem, az én verziómban nincs audio time schift
[ Szerkesztve ]
''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
félisten
Ja, meg a sima/mezei PrintScreen gomb is megfelelhet (képernyő tartalmát a vágólapra teszi, csak be kell illesztened egy mezei képszerkesztőbe, pl az MSPaint-be (Windows része))
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
How to Take Screenshots of PC Games [6 Methods]
Valamelyik módszer csak jó lesz...Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Kempetlen
tag
Korrekt eljárás. Most hasonlítsuk össze ezt azzal, ha valami szimplán LastPass-t használ.
Erre jó egyébként egy régi telefon is egy jelszókezelővel, amit nem engedünk ki a wifire, és ha nem para az otthonról történő eltulajdonítás (meg ha nem számít, hogy állandóan kézzel kell bepötyögni a dolgokat).
[ Szerkesztve ]
-
iceQ!
addikt
Pl Sound Blaster X-fi kártyámnál Display Driver Uninstallert kellett használni driver törlés miatt csökkentett módban,mivel a Windows Updater automatikusan telepítette a saját driverét amivel persze nem működött jól. Ezért gondoltam hogy van ilyen szoftver ami esetleg a többi drivert tudja törölni hasonló eljárással.
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
-
Kempetlen
tag
Lődd ki azokat a processzeket (exclude), pl. eleve a PM-et, hogy jobban lásd a listát!
-
dqdb
nagyúr
A sima törlése nem elég, hiszen akkor az adatokkal nem történik semmi sem, kizárólag a clusterek kerülnek felszabadításra a fájlrendszer számára, így a teljes lemezterület végigolvasásakor a korábbi fájlok részletei olvashatóak maradnak. Ha a törlés során megfelelően megvalósított felülírás történik egy körben, akkor ezeket a részleteket sem lehet visszanyerni. A megfelelő megvalósítás alatt azt kell érteni, hogy az adott fájlrendszer és az operációs rendszer működéséhez igazodó módon történik meg a felülírás (lásd a How SDelete works fejezetet a linkelt SDelete-nél), nem pedig a naiv módon, ami megnyitja a fájlt és beleír sokszor.
Régebben ez még nem volt elég, mert a HDD fejét nem tudták eléggé pontosan pozícionálni íráskor, a sáv szélesebb volt, mint amennyit a fej lefedett, így sima egykörös felülírás közben elképzelhető volt, hogy a sáv szélén megmaradt az eredeti adatból valamennyi, ekkor születtek a sok körös törlési megoldások, mert megfelelő környezetben a sávok széleiről ki lehetett nyerni az adatot. Manapság ez már nem igaz, mert a sávok összementek és két szomszédos sáv átlapolja egymást a széleknél.
Ettől függetlenül persze lehet használni sokszoros felülírást, mert 3-7 felülírási kör is gyorsan megvan, de az emlegetett 39 körös teljesen felesleges.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
HDD-n elegendő egy körös sima felülírás is a manapság, a rengeteg körös felülírással csak időt vesztegetsz. Placebóként persze lehet ilyet használni, csak felesleges, az SDelete nyújtotta hét kör is hattal több a szükségesnél.
SSD-n pedig a wear leveling miatt nem igazán működik az ilyesmi, mert minden egyes "felülírás" valójában teljesen már flash területre történik meg, egy körös felülírással itt azt tudod elérni, hogy logikailag ne látszódjon ott az adat, de a flash chipben ott lesz valahol. Kizárólag az SSD gyári szoftverrel lehet ténylegesen tisztára gyalulni a teljes SSD-t.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Cs1csó
félisten
A CCleaner tud hasonlót:
Az a 35 menetes jónak tűnik, ha nem vagy a Kürt Zrt. akkor nemigen fogod visszaállítani, de ezt már lehet ők sem.
(amúgy ez lehet hogy pontosan az amit keresel a "Guttman Method" ami 35x-ös felülírást jelent: [link] [link] )Sőt az utolsó linkről, aminek az alján található:
Software That Uses the Gutmann Method
DBAN, CBL Data Shredder, and Disk Wipe support the Gutmann method for overwriting all the files on an entire drive. Some of these programs run from a disc while others are used from within the operating system, so you should choose the right type of program if you need to delete the main hard drive (e.g. the C drive) versus a removable one. These three are free.
File-shredder programs that can use the Gutmann method to erase specific files instead of whole storage devices include Eraser, Securely File Shredder, Secure Eraser, and WipeFile.programs for other erase methods too.
There are also some programs that can wipe the free space of the hard drive using the Gutmann method. This just means that the areas of the hard drive where there isn't any data can have the 35 passes applied so as to prevent file recovery programs from "undeleting" the information. CCleaner is one example.[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
Köszi! Most úgy néz ki, ha nincs ezeknél jobb, akkor maradok a beépítettnél. Kicsit átnéztem a bővebb beállításait. Van egy ilyen opció Az egérmutató megtartása alatt, hogy A képernyő közepén. Ezzel és a Ctrl+Alt+görgetővel elég smooth a dolog és hasonlít a Mac-es megoldásra. Ha át lehetne állítani a Ctrl+Alt kombinációt, tökéletes lenne. De majd megszokom! Köszi még egyszer azért az ajánlásokat!
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
félisten
Paragon Backup & Recovery 17 CE (Free)
Tud titkosítan illetve több metódust is ismer.
Remélem ez jó lesz.Ezen felül -ha valamiért- nem jönne be a progi, akkor javaslom kukkants bele ebbe a régi tesztembe: Windows 7 költöztetése HDD-ről SSD-re - Klónozó alkalmazások tesztje
A 2 táblázatot sasold meg (persze ha érdekel, át is olvashatod...), egyrészt azért, mert ott vannak ingyenes progik is, másrészt meg azért (és ez a fontosabb), mert már akkor is voltak olyan progik, amik csúnyán elvéreztek, pedig az a régi teszt még Legacy BIOS beállításokkal (MBR partícióstílus) volt elvégezve, leheteséges, hogy UEFI (GPT partícióstílus) esetén még rosszabb lenne a helyzet. Sajnos ez utóbbit nem tudom, mert nem ismerem a régebbi tesztben felsorolt progik legújabb változatait (Macrium-t, Acronis-t igen, mert ezeket gyakran használom)
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Cs1csó
félisten
A titkosítás részéhez nem értek de a Macrium Reflect Free INGYENES vonalon az egyik legjobb. A Windows 10 topikban van pár GURUJA aki segít a használatában. Esetleg a CloneZilla.
A fizetősöket kevésbé ismerem. pl. Norton Ghost stb.A legfontosabb, hogy olyat válassz amit NAPI SZINTEN FEJLESZTENEK mert ha pl. a 1909-es build a rendszered egy régebbi nem fejlesztett mentést készítő programmal lehetnek problémák.
[ Szerkesztve ]
-
togvau
senior tag
Nem nyert Már találtam többet tudót: minden mást.
Ez a kupac képtelen a HEVC videok beolvasására is. 2020-ban, ez egy "profi" cucc
A hardveres kódolás tényleg hatalmas falat az ilyen "profi" cuccoknak, végül is csak minden opensource free videolejátszó tudja már 10-15 éve, és csak az ffmpeg, avidemux, obs, handbrake, stb tud hardveres enkódolást, használni pl az nvenc-et...Maga a cég, ez a blackmagic design is egy legalja retek
hitler, sztálin, micro usb
-
Wolfskin
őstag
az a cikk, amit linkeltem, hét abban nem voltak elragadtatva a verától. érdemes elolvasni
és amennyire én tudom, a truenak az lett a halála, hogy a fejlesztők nem adták meg magukat és nem tettek bele kiskaput, inkább abbahagyták. nem voltak olyan izmosak, mint az apple az iphone-nal. és akkor jön valaki, és felvette a fonalat és tovább gombolyította...szóval nekem ezek több mint gyanús körülmények.
és egyébként miben számít? a true crypttel generált konténereket csináljam újra? vagy verával nyissam ki?
amúgy szerintem rosszul teszed, hogy jpg , mp3 stb fileokat használsz kulcsnak, mert ha ezekben csak egy bit megváltozik, onnantól kuka. márpedig, az ördög nem alszik.
''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
sztanozs
veterán
Word Makróval meg tudod tenni - persze, ha a felhasználó engedélyezi a makró megnyitását. Megoldható más trükközéssel is - file property/alternate_stream + rendszeren futó szolgáltatás segítségével.
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
sfdrakex
nagyúr
Persze a Mission Impossible-ben mindig így kapták a feladatokat
[ Szerkesztve ]
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
mezis
félisten
És ha még AD hozzá egy szuperszámítógépet ?
"Adott egy laptop es egy asztaligep"mezis
-
SunMount3r
nagyúr
Az full-os Iris elég jól paraméterezhető, most az is fent van, még nem tudom melyik legyen. A Sleep-re meg lehet adni a kezdési és a befejezési időpontot. De ott sehogy sem sikerül átállítanom a színeket, huzigálom fel/le de mikor bekapcsolom ugyan az a sötét vörös kép lesz, mint eredetileg. A Screen Temperature-val és a Custom profillal tudtam olyat csinálni, ami nekem jó, de ezt meg nem lehet időzíteni. Az Iris Mini-ben meg csak egy fix mód van Ki/Be kapcsolható, ami csak simán leveszi a fényerőt.
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
-
nagyúr
Kipróbálom még ezt a kettőt, kösz!
Nemrég vadásztam videóvágókat, kipróbáltam jó párat, de ezek nem voltak köztük. Találtam egy számomra (majdnem) mindenben megfelelőt, sajnos az nem ingyenes. Feltétel volt a lehető legegyszerűbb kezelés, a lehető legtöbb fájlformátum kezelése, és az eredetivel megegyező minőségű exportálás. (Az effektek, áttűnések, szűrők gigantikus mennyisége nem érdekel, egy ideig elbohóckodik velük az ember, aztán évek alatt rájön, hogy ebben is a legegyszerűbb megoldások a nyerők, és nem lesz attól jobb a filmed, ha teletűzdeled effektekkel, sőt, gagyibb lesz, és elvonja a figyelmet a lényegről. )A store-ban lévő "videószerkesztőket" csak heccből próbáltam ki, biztos voltam benne, hogy gagyi és átb@szós. És meglepődtem, mert tényleg.........
Szerintem.
-
pc360
addikt
-
pc360
addikt
Esetleg ez: Easy File Locker
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Külpolitika
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ukrajnai háború
- Fotók, videók mobillal
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- Politikai mémek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- EREDETI JÁTÉK KULCSOK - STEAM, EA, UBISOFT, EPIC GAMES - LEGJOBB ÁRON
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Újévi kedvező ár!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest