Új hozzászólás Aktív témák

  • zseko

    veterán

    válasz Varshi #12986 üzenetére

    Tegnap már megírtam a választ, de egy véletlen F5 miatt elszállt az egész, és akkor nem volt kedvem újraírni.

    Megpróbálom érthetőbben megfogalmazni pár részét, kezdjük talán a wifis résszel.

    "Persze, értem én, de azt nem értem, miért akarnám BÁRHOVÁ máshová tenni, mint a gép mellé."

    Talán mert NEM FÉRT MELLÉ az akkori bútorozás miatt. De mondok egy sokkal egyszerűbb dolgot. Pl. tesómék is szeretnének nyomtatni. Nem tudom te hogy vagy vele, én például nagyon nem szeretem, ha bármikor arra kell ébrednem, hogy valaki a szobámban járkál, pakolászik, pláne mikor zörög a nyomtató. Azt pedig végképp rosszul tolerálom, ha valaki a gépem használja (keltem már arra, hogy a gépemen játszottak, ráadásul hanggal!, mert 'nálunk még alszik a gyerek'), ezért jelszavas (kicsit háklis vagyok arra ha más úgy használja a cuccaimat mintha a sajátja lenne). Kábellel viszont csak az én gépemről menne a nyomtatás. Oda-vissza cipelni pedig, épp kinek van rá szüksége, kissé nonszensz szerintem. :) 20-30 méter usb-hosszabbítót meg hagy ne vegyek már, átdugdosni ha épp nyomtatni akar más ;) Ha kint van a folyosón ott senkit nem zavar, úgy nyomtat mindenki ahogy akar.

    Mobilos nyomtatás pedig pl. azért jó néha (szerintem), mert nem kell pl. adott esetben hót' mocskosan keresztülmenni a szobán, bekapcsolni a gépet, megkeresni/áttölteni ami kell, és úgy nyomtatni. Pdf-nek, doc-nak meg nem mindegy honnan indul el? Szkennelés szintúgy, ha nem vagyok a gép mellett/nincs bekapcsolva, sokkal egyszerűbb mobilról indítani ha olyan, mint a fenti folyamatot végigcsinálni. Mindennapos? Nem. De baromi kényelmes, és egyszerű(bb).

    Garancia és a tinta ára a legfőbb. A havi/éves nyomtatási számot perpill nem tudom mennyi lenne, mivel a mostani azért nincs nagyon használva, mert egyrészt ha szóba kerül hogy venni kéne akkor 'baromi drága', másrészt 100-150 lapért nem áldozok bele magam közel 10e-t, mert én veszek bele akkor persze örömmel használnák mindenre. Ezért inkább az üzemeltetési költség (tinta) legyen olcsóbb, mint a nyomtató, az ár/érték arányt még így is át kell vernem rajtuk, hogy megértsék.

    Az ár, hát valahol kellett húzni egy ésszerű határt, elvégre itthonra lesz, de nem akartam, hogy emiatt kiessen potenciális nyomtató, ezért lett a 100e :) A 75e-es árra nem azt mondtam, hogy sokallom, hanem hogy szimpibb lenne olcsóbban. Régen néztem már nyomtatót, főleg nagytartályosat, és hát 40-50e-ek rémlettek, ezért meglepett az ár. Egyébként 3 évre leosztva ~2e/hó-ra jön ki, szerintem vállalható. "Nem a legolcsóbb kell, inkább jobb minőségű legyen, de azért ne legyen elszállt ára sem." Elszállt ár > 100+ezer. Át van gondolva.
    Az 1 év (eddig ennyit találtam) garancián jobban ráncolom a szemöldököm, mint az árán :)

    Tuti kihagytam még valamit ami benne volt és írni akartam, de így is hosszú :)

    [ Szerkesztve ]

    HR24.hu

Új hozzászólás Aktív témák