Hirdetés
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
-
IT café
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
-
Gerisz
addikt
Hordozós 14-es, irodai munkára, programozgatós, netezős gépet 200- max 250K körül milyet érdemes venni?
Hiába nézegetem én a kínálatot, minden nap másik lesz érdekes.
Új kellene, számlás.
Jó lenne világítós bill meg ujjlenyomat olvasó, de nem feltétel.
Elsősorban ne legyen hangos meg melegedős.
Cserélném benne a winyót ssd-re(ha nincs benne), és oprendszerem is van(de ha van hozzá az is jó).
HD+-os kijelző is jó lenne, meg ezer év garancia meg mindig frissülő hardware.... -
bbubby00
őstag
Segítsetek. Vettem egy Z510-es i7 Lenovot 8.1-es winfossal. Munkahelyen még eltűröm, de saját gépen csak az ablakon fogom kidobni. Próbálok bootolni vele win7et, viszont ez a kiírás fogad, bármit is próbálok bisoba beállítani:
Másrészt, Ha én legyalulok mindent 0-ra a vinyóról, akkor a 8gb-os SSD-re hogy a pitsába fogok tudni egy 20gigás wint telepíteni?
Lehet nem ide illik a téma, de aki tud, az kérem segítsen nekem privibe, mert ilyen dolgokkal még nem találkoztam a való életben
Ha minden igaz a hatezerhatszázharmincötvenedik beállítással elindította[ Szerkesztve ]
Eladó Mazda MX5 széles választékban: https://www.facebook.com/hasznaltmx5
-
félisten
válasz bbubby00 #72504 üzenetére
Kapcsold ki a secure bootot meg ezeket, sőt Win7 esetében jobban jársz ha az egész UEFI-től megszabadulsz...
A 8GB-ra te sehogy, elvben látni sem fogod, azt a rendszer (de lehet kell valamilyen Lenovo segédprogram is hozzá, ezt nem tudom) kezeli majd, ez csak cache jelleggel megy.
-
bbubby00
őstag
válasz szabonagyur #72505 üzenetére
Tudsz segíteni pivátban, h miket érdemes feltenni és letiltani hogy öröm és bódottá legyen?
Eladó Mazda MX5 széles választékban: https://www.facebook.com/hasznaltmx5
-
kisza25
félisten
válasz bbubby00 #72506 üzenetére
simán telepítsd, ezt olvasd el
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Knilee
tag
Sziasztok!
Laptopot szeretnék vásárolni nagyszülőknek csak internetezésre filmnézésre alacsony áron. Nem sikerült rábeszélnem őket használt gépre ezért 60-80.000 Ft körüli gépek közül kellene választani de én nem tudom ezek közül melyik lenne a kisebb rossz. Jelenleg a tescoban akciós Acer E1-522 vezeti a listát. Mi a véleményetek róla? 15,6" HD LED TFT, AMD Radeon HD8280 VGA, SuperMulti DL DVD-író, Wi-Fi, Bluetooth, webkamera, Boot-up Linux, AMD E2-3800 Quad-Core 1,3 GHz, 2 GB RAM, 500 GB HDD 79.990 Ft
Köszönöm
-
félisten
-
Bdanyy
addikt
válasz szabonagyur #72512 üzenetére
Nexus 7 2012 ha meg kapni teljesen jó szerintem netezni, legalább minőségi
http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt
-
félisten
-
Bdanyy
addikt
válasz szabonagyur #72514 üzenetére
Múltkor kerestem új nexust, de akkor wifi only nem volt, az pedig nem éppen fért bele
http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt
-
Khelben
nagyúr
válasz szabonagyur #72514 üzenetére
7 colos tablet nagyszülőknek netezni? Ne vicceljetek már. Minimum 11-es kellene, billentyűzettel, abból meg ennyiért max. gagyi kínai noname van.
-
félisten
-
Khelben
nagyúr
válasz albinolynx #72517 üzenetére
Mert nem arra tervezik őket. A konzumer gépek, főleg az olcsók, arra vannak kitalálva, hogy otthon 1-2 órát netezel rajtuk és 2 év múlva lecseréled. Ha ennél nagyobb igénybevételnek teszed ki, akkor jönnek a bajok, a billentyűzetből kieső betűk, a kopott sarkok, a törött zsanérok, a túlmelegedéstől meghibásodó elektronika, stb, stb.
(#72518) szabonagyur : nyilván az ő döntése, én csak igyekszem megadni minden információt, ami a jó döntéshez kell. Sokaknak pl. fogalmuk sincs, hogy lehet venni több év garanciával, áfás számlával használt fél-egy éves üzleti gépeket harmad-, negyedáron pl.
[ Szerkesztve ]
-
albinolynx
őstag
válasz Khelben #72519 üzenetére
Nyilván én sem életem végéig kívánom használni majd a leendő laptopom, de második gépként talán reális a 4-5 év. Hozzáteszem, ha tehetem külső monitort használok és szinte mindig külső beviteli egységeket. Egyedül az optikai használata "rendszeres". Rendszeres takarításra ügyelek.
Nekem ezek fényében tűnt hihetetlennek amit írsz. Már értem az álláspontod.Ingyen sajt nincsen, csak az egérfogóban.
-
Tikakukac
titán
válasz szabonagyur #72518 üzenetére
Igen ez az "ennyi van rá akkor ez van" felfogás miatt ül seggre annyi ember mikor garin kívül behal a gép vagy éppen nagyjából használhatatlan cuccot vesz. A tudatos fogyasztást kéne megtanulni, de ez álom marad még szerintem évtizedekig.
albinolynx: Abszolút nem reális. Annyi gyönyörű asztalon használt karcmentes 3-4-5-6 éves gépet bontottam el vagy adtam el ezzel foglalkozó cégnek, hogy el sem hiszed. Ami gagyin, ótvar elemekből lett felépítve az asztalon is beszarik, mert ugye azt mindenki remélem tudja, hogy a műanyag alatt van még pár alkatrész amit ha tejben-vajban fürdetnek akkor is összekakkantja magát.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
runner 125
nagyúr
Döbbenet egyébként, h a Dell a Latitude vonalon is h leadta a minőséget.
Ma találkoztam egy fél éves E7440-nel. A kijelzőkáva alul kb 10cm hosszan elállt - szimplán elengedte a ragasztó. A billentyűzetben pedig komolyabb hullám volt, mint egy consumer gépben 2 év maszív használat után. Br. 460k-s gép.
..és én még majdnem ilyet vettem."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
félisten
válasz Tikakukac #72521 üzenetére
Értem, hogy nem minőségi, de most 2 nagyszülőnek, ha ennyi pénze van és nem akar használtat akkor ha megszakadsz sem tudod nekik elmondani, hogy használttal jobban járna.
Amennyit 2 ilyen ember használná a gépet arra egy 5 éves C2D-s gép is tökéletes lenne, ne mond, hogy erre az általuk kinézett gép nem elég? Hurcolni úgysem fogja, berakja egy helyre aztán max ha takarít arrébb rakja 5 centivel. Nem fog több tabbal sem netezni, filmből sem hd filmeket fog nézni reggeltől estig.
Én is vettem nagyszülőnek gépet ilyen célra, sőt még a skype is megy, de arra, hogy hetente megy összesen mondjuk 10-20 órát arra rohadtul elég a gép és a kaszni is.60-80e Ft-ból lehet venni használt üzletit, ami minőségre biztosan jobb, de ha nincs rá garancia legalább 1-2 év és mégis megadja magát a gép nem te fogsz ott állni előttük és magyarázni meg nekik, hogy azért nem vettek új gépet mert valaki azt mondta, hogy az üzleti sokkal jobb döntés mint a tescos műanyag, de 2 év garanciával.
-
albinolynx
őstag
válasz Tikakukac #72521 üzenetére
Nincs nagy szervizes, -notis múltam. Egy régi toshiba satellite c2d, meg egy dell inspiron tartja magát több, mint 5 éve. Első tulajdonos voltam mindkét gépnél és ismerősök vásárolták meg.
Hangosan gondolkodom. Lehet csak hezitálok, vegyek-e notebookot.Ingyen sajt nincsen, csak az egérfogóban.
-
Tikakukac
titán
válasz szabyka95 #72522 üzenetére
Pedig sz@rt fog venni. Nekem is muszáj volt, mert csak az új csak a kicsi. Lám, most, hogy akkora bukó van belőle, hogy anyám majdnem fél havi fizuja kiesett csak úgy a semmibe máris jó lenne a használt.
holapito: Neked pedig boldog kőkemény szakmai hsz.eket.
runner 125: Szegény gép pedig szerettem. És akkor jön az a rész: mit vegyen az ember ha normális géept akar és mondjuk Mac kilőve? Kb semmit.
szabonagyur: Persze, hogy nem tudom, csak próbálom beverni a jónépbe, hogy ez egy qrva luxuscikk! Tehát az, hogy nekünk van annyi pénzünk ami szerintünk sok, és mondjuk éppen a jófej gyártó ad ennyiért akármit, akkor nem az a megoldás, hogy megvesszük, hanem, hogy felfogjuk nekünk nem jár ez az akármi. Ez lehet kocsi, menő bringa, nagy gép, 80k-s füles stb stb.
Én használtam, sőt vettem is (tehát rendelkezem) full fapad belépős procis géppel. És nem, a core2 innen 3 fényév. Előre. Mert 2 tabbal netezni sem lehet, kattintasz és kitéped a falból a komplett vezetékrendszert mire betölt valami, nem tudod mi miért nem megy. Ezért annyira megkímélt tesóm Acere. Mert alkalmatlan arra, amire elviekben kitalálták.
A használt gépnél valóban nem állok ott. Akkor sem amikor 3 hónapig ül a Telemaxban a gép, mert behalt. Előbbinél jön a telefon, kap 10k-ért bele bármit, utóbbi esetben pedig sem én sem senki az ismerettségi körömben nem tud segíteni, mert akkora trágya az egész.
És akkor itt jön, hogy mi a jobb. Garis használhatatlan gép, vagy használható de esetleg nem garis. Mélyvíz ez is.albinolynx: Én is voltam első tulajos noti tulaj. Egyben utolsó is. Én láttam meghalni a piacon nagyjából az összes kortársát az enyémnek és azt az ideget, mikor tudod, hogy hát igen, lehet másnapra laphalál lesz és ha BGA-zod ha nem, lapcsere. És nincs jó lap, mert arról tudnék. Ezt nyilván letojja az emberek 99%-a mert ők nem tudják, hogy egyik percről a másikra egy konzumert úgy le lehet nullázni önhibán kívül is, hogy 25k-t kap érte, kímélte ő bárhogyan is, mert alkatrész az nuku. Míg egy rendes üzletihez lesz.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
félisten
válasz Tikakukac #72527 üzenetére
Én értem, hogy luxuscikk, én sem veszek gagyit, de ahogy írtad egy 60-80e Ft az a kategória ami üzleti gépnél is már elég régi típusok tekintetében, gari meg max az van amit 1-2 oldal ad hozzá (6hónap kb). Illetve ezeknél is simán ki lehet fogni egy olyat, hogy nem 10k a javítás, de még ha annyi is lenne csak (10k), sejtésem szerint nem azért 60-80k a keret a gépre mert az illető azt teszteli mennyire tud jót kifogni, hanem mert ekkora a pénztárca.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz szabonagyur #72528 üzenetére
Nyócvanbú olyan 8440p-t hozok neked, leteszed a hajadat.
Vagy T500-at mellé meg még 1 majdnem komplett T500-at alkatrésznek.
[ Szerkesztve ]
-
Kali4
tag
Sziasztok!
Iponról történő rendelésnél nem lehet valahogy kiküszöbölni a pixelhibát? Nem szeretném ha a laptop pixelhibával jönne, de iponnál nincs pixelhibagarancia. G56 esetén milyen gyakori a pixelhiba? -
Tikakukac
titán
G56 esetén milyen gyakori a pixelhiba?
Aki erre tud válaszolni annak soha ne higgy el semmit. Ez nem Asus hanem kijelző gyártótól függ. Volt anno olyan Lenovo amiből 1 raklap hibás volt meg olyan, amiből mind jó. Tanulságot már te is tudod innentől.
-
runner 125
nagyúr
válasz Tikakukac #72527 üzenetére
Pedig az úr piszkosul vigyáz rá, maga a gép karcmentes. Szimplán használja, sokat utazik, de hát attól nem nézhetne ki így.
Noh igen, bajban lennék ha váltani kellene Win-re és ilyen minőséget várnék el."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
félisten
-
Tikakukac
titán
válasz runner 125 #72536 üzenetére
Na és akkor engem néznek hülyének, hogy dúskálok a gépekben itt és már az x220-at is félve vettem meg.
Hát ezért többek között. Lehet akkor megint marad 1 darabig, aztán meg jöhet egy Air és csók. Szánalmas, hogy ide jutottunk.
szabonagyur: Uh, T440. Na az a másik amitől megtéptem a hajamat. Ma voltam garis ügyet intézni és átsasoltam a kiállított gépekre, finom bélmozgás jelezte, hogy 40-es TP-m nem lesz.
[ Szerkesztve ]
-
rszp
aktív tag
-
félisten
-
Gerisz
addikt
válasz Khelben #72503 üzenetére
Melyik az a gép használtan?
Újban mennyit kellene hozzátenni?
Mutass egy két darabot, hogy azért választani is lehessen.Ezekre az elvárásokra nem is gondolnám, hogy "erős" gép kell.
Egy Asuspro Advanced
ez a Dell 5430 pl? -
runner 125
nagyúr
A4team tudomásom szerint nem magyar gépeket árul, de a Latitude már náluk sem elérhető.
Egyébént teljesen más felhasználásra szánt mindkét konfig.
A "Latitude 3540" fikarcnyival sem több, mint egy Inspiron 5537, csak sötétebb a szálcsiszult alu borítása. Ezt annó is eljátszották a megmaradt a Inspiron-okkal, kijöttek Vostro néven, jómagyar vitte is mint a cukrot."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Khelben
nagyúr
válasz szabyka95 #72545 üzenetére
Hát nemtom, persze minden + gari jó dolog, de semmi sem garantálja, hogy a pixelgari ideje alatt jön elő. Volt már olyan gép, aminek 2 éves korában jött elő.
(#72546) Gerisz : ezek egy generációval régebbi gépek, valami beragadt készlet lehet. Így hirtelen amit programozásra meg mernék venni az ipon kínálatából, az ez. Én programoztam már kb. mindenen, amin gombok vannak, szóval nem csak kitalálom ezeket. Amiket te néztél, az a belépő üzleti kategória a titkárnőnek meg a könyvelőnek.
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz Khelben #72544 üzenetére
Jelen esetben most ennyire nem egyértelmű, de tényleg.
Az új Lati-ban nincs bill. világítás és megszűnt a fém fedlap is. Korábban már írtam róla, számomra nagy csalódás. Az előző E5xxx széria sokkal jobb volt."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Külpolitika
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Sorozatok
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen routert?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- További aktív témák...
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- HP 840 G2 (HD, 8 GB , 256 SSD i5 5th) laptop leárazás!!
- Fujitsu Lifebook E780 (i7 120 SSD, 8 GB HD)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest