- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
-
IT café
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Khelben
nagyúr
válasz Primary92 #72148 üzenetére
Notebooksystem.hu-n is vannak használt gépek meg a pc-outlet.hu-n (Kisember néven van hardveraprón), illetve hardveraprón is vannak megbízható eladók (somasz pl.)
(#72151) bbubby00: gondolom a használt gépekre gondolt, iponban nem használtakat árulnak.
[ Szerkesztve ]
-
bbubby00
őstag
Erről vélemény??
Játékra alkalmasabb az előbb nézett 139ezres z510-hez képest?
Acerem volt 5éve, akkor siralmas minőség és 2év utáni alaplap kiégés jellemezte.[ Szerkesztve ]
Eladó Mazda MX5 széles választékban: https://www.facebook.com/hasznaltmx5
-
tremorsz1
csendes tag
Sziasztok,eljött a nagy pillanat ,megrendeltem a g56 jr-t a digiprime-tól.Tudom tudom mi a pálya a bolttal,ezért is írok most.Szinte mindenhonnan elfogyott újra a lapos innen is már csak win8.1-es verzió volt,de odaadták i5-el win.-el 270000-ért.Hétfőn hozzák ki.Felhívtam őket mondtam hogy ha nem magyar a gép át sem veszem mert utánvéttel rendeltem,bár 14 napig vissza tudom küldeni így is úgy is.Mondták,hogy a magyarországi asus-tól van a gép,meg hát mivel bill. világítása van így gondolom átmatricázni sem tudnák,max kicserélik a teljes billentyűt.A kérdésem az lenne honnan tudom,hogy magyarországi a lapos?Mostanában sok fórumot olvastam és már nem tudom hol,de olvastam erről,hogy már a csomagolásán,a dobozáról is lehet látni,mert rajta van,hogy hun,vagy valami számsor alapján lehet beazonosítani?Van még valami ami alapján biztosan lehet tudni,hogy magyar a lapos?Jó lenne ha már a doboz feliratai biztosítanának arról,hogy magyar a gép,mert akkor már át sem venném,de persze minden bizonyítási dolog érdekel.Előre is köszönöm a segítségeteket,üdv.
Necsak-tól:a Te gépeden milyen felíratok voltak a dobozon,ami alapján tudtad,hogy magyar?
-
szabyka95
őstag
ugy max 200 k ig mit ajanlotok ?
legyen benne egy korrekt dedikalt VGA, ne legyen full hd.. csokkenek az elvarasok, igy hogy latom hogy egy 300 ks gep is sz.r
programozasra fog kelleni nem szeretnem ha a szemem kifolyna FULL HD n
+ nagyon ritkan jatek (ujabb assassins creed, batman ilyenek)
hutopaddal fogom hasznalni
acer aspire e5 v572g ? oke, tudom hogy szetolvad a muanyag, de a hutest megoldom
valoszinuleg kulso monitorra lesz kotve, mert nem birom a PWM et[ Szerkesztve ]
-
istvan92l
csendes tag
válasz Khelben #72166 üzenetére
Én is pont a 2 véglet között gondolkodok, nagyjából ugyan az az elvárásom mint szabyka95-nek
200k alatt milyen normálisabb üzleti gép lenne?
-
Khelben
nagyúr
válasz szabyka95 #72167 üzenetére
Ha külső monitorra kötöd, akkor én egy jól hordozható 13,3-14-es gépet vennék, HD4000-et tartalmazó cpu-val. Pl. ha a HP 430 G1-ből találnál olyat, ami oprendszer nélkül van, akkor az beférne 200k alá. Itt van oprendszerrel 225-ért. De megkérdezheted alfa156-ot, hogy szállítanak-e külföldre, szerintem megoldható. Mert náluk jóval jobb gépeket kapnál 200-ért.
Van még a Dell Vostro sorozat, ami a konzumer-üzleti határon van, 200ért megkapod vga-val együtt, de jóval gyengébb procival. De az is elég lehet, ha pl nem virtuális gépeken programozol vagy még csak most tanulsz programozni. 210-ért van már i5-tel is, igaz ez is U-s.. És aztán ott vannak a Latitude-ok, amik már tényleg üzleti gépek és kifejezetten munkára valók, 203-tól.[ Szerkesztve ]
-
beholder00
tag
Sziasztok
Gondoltam én is írok mert elég gyakori ez a 200K-s határ. Én ebbe a HP-ba bele is ugrottam aztán kövi hétfőn viszem is vissza mert eléggé leszerepelt nálam. Ahogy még jobban utána jártam ezeket találtam:
Asus-hoz húz a szívem. Ehhez annyi kérdésem lenne, hogy ez fém borítású a támasznál vagy sem, mert ha igen, tovább nem is válogatnék. Volt már Asus, csak jót tudok mondani.
DELL. Nekem nagyon műanyagnak tűnik, bár a 3 év gari mellette szól, prociban ugyanaz kb mint az előző csak újabb.
Lenovo. Ez már valódi 4 mag...bár ATI soha nem volt nekem, ha jobb akkor lehet ez is a döntés. Mondjuk a 12 hó gari elég nevetésges szerintem
3+1:Lenovo Hát a fémház itt garantált csak a gyengébbek tán, garancia meg hát...kerüljük a Lenovo-t?
Persze ha tudtok jobbat írjátok /ha kellene a HP-ről vélemény írok hosszabban is/
-
Teasüti
nagyúr
Sziasztok!
Megint én.
[link]Erről mi a véleményetek? Milyen kijelző panel lehet ebben?
Ahogy látom nekem főként irodai munkára fog kelleni amire megfelel szinte bármilyen laptop (munkahelyi intel cerkák is megteszik 2 giga rammal win7-tel). Viszont ha épp nem dolgozom, akkor jó lenne második játék gépnek, ha véletlenül itthoni multiplayer-hez lenne kedvem. CAD-et hanyagoljuk, nem abból fogok megélni.Ennek a tagnak egész jónak tűnő ajánlatai vannak, ez is egy szinte új gép garanciával.
Az egyedüli szépséghibája az a core i3. A 2 mag még hagyján, az asztali se nagyon használja a négyet, de az órajel jobban zavar.
Illetve nem találtam ennél erősebb dVGA-t sem eddig az árig.
Nincs véletlenül class 1-es dVGA-jú (notebookcheck.net szerinti rangsorolású) laptop 200k alatt?[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz beholder00 #72174 üzenetére
Paviliont sosem ajánlottunk itt. 200k alatt szinte az összes gép műanyag. Amit fémnek hirdetnek, az egy fém (hatású) bevonat a műanyagon. Asus X sorozat felejtős. Dell Inspiron 3-as sorozat átlagos, 10-es skálán 2-es minőség (X-es Asus 0-ás kb.). I7-es cpu-t nem veszünk belépő konzumer gépbe, mert kenyérsütő válik belőle. marad a Z50-70, ha elviseled a fényes kijelzőt és a jelenleg kusza garanciális helyzetet. De ott sem kapsz fém házat, csak átferős-fém borítást.
(#72175) Teasüti : nekem főként irodai munkára fog kelleni amire megfelel szinte bármilyen laptop
Pont munkára kell nagyon megválogatni, milyen gépet veszel, ha később nem akarod falhoz csapdosni. Egy konzumer gép háza, billentyűzete nem munkára van kitalálva. Ha csak másodlagosan kell játékra, akkor neked is azt ajánlom, hogy egy belépő üzleti gépet nézz ennyiért, HD4000-rel. Azzal lehet "szükségjátszani" és mellette dolgozni is.[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz Khelben #72176 üzenetére
De mi nem megfelelő egy konzumer gépben arra, hogy netezzek vele, meg összerakjak pár doksit és megírjak pár emailt napi 8+ órában? Volt már 100k alatti konzumer gépem 100% otthoni felhasználásra, 2 évig megvolt, akkut leszámítva makulátlan állapotban adtam el.
Olvastam cikket az üzleti vs konzumer témáról, nálam nem elvárás a környezeti hatásoknak való ellenállás és az összeszerelési minőségről is annyit, hogy nem 5-10 évig akarom használni, hanem max amíg fájdalmasan lassúvá nem avul majd.
HD 4600 alatt meg nem nagyon játszanék, ahogy olvasgatom a Game Debate-et. Sőt inkább az lenne a minimum, amit meg kéne ugrania a laptopnak, ennél csak jobb grafikus teljesítményre volna szükség még az alkalmi játékhoz is. Amúgy meg nem tudom értelmezni az alkalmi játékot, elvégre napi 8 órában is és alkalmanként is éppen ugyanakkora teljesítményre van szükség a folyamatos megjelenítéshez.
[ Szerkesztve ]
-
Tufa_
aktív tag
Sziasztok!
A 3 közül, leginkább játékra, melyik a legjobb?
[255e ft-os verzió]
[8gb ram]
[4gb ram + 8gb sshd] -
Teasüti
nagyúr
válasz Teasüti #72178 üzenetére
Game Debate szering meg egy GT 740M kb egy régi asztali Ge 9600 GT-vel van pariban, ami elég nevetséges.
Igaz, hogy a mostani 5870-es kártyámhoz is ami már sok éves cucc, csak egy GT 755M SLI ér fel teljesítményben (egy másik Hardveraprós ajánlat 250k körül). Ez pedig egy kazánházat csinál a laptopból, szóval bilibe lóg a kezem. -
bbubby00
őstag
Skacok. Szerintem megvan a tökéletes gép, amit ti is ajánlanátok nekem. Ha sikerül lealkudnom 140 vagy alá, akkor szerintetek vigyem? Mit nézzek meg rajta???
Eladó Mazda MX5 széles választékban: https://www.facebook.com/hasznaltmx5
-
maxiking1
csendes tag
Szeretném a segítségeteket kérni laptop vásárláshoz.
Alap office és online videó nézegetéshez kellene.
Eddig az alábbiakat néztem ki, szerintetek melyiket érdemes megvenni?
http://tinyurl.hu/suvp/
http://tinyurl.hu/zdiK/
http://tinyurl.hu/Npsc/
http://tinyurl.hu/ODFZ/
Köszi.[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Ha az ujjamat vagy egy ceruzát a monitor előtt gyorsan mozgatva darabosan látszik az a "PWM hiba"? Ez tulajdonképpen a PWM teszt egyszerűsített változata, csak nem a fehér vonal szaggatott, összefolyt.
Toshiba Tecra-n folyamatos ez OK mert CCFL, azt viszont nem értem, hogy az EIZO 2433w-n miért szaggat, ami csak 50% fényerő fölött múlik el, pedig az is CCFL. Nincs is benne a PWM mentes adatbázisban, de itt nem csak LED-s monitorok vannak? Azt persze nem jelzik, hogy kinél van analóg megoldás.Samsung Tab 3, iPad2-nél is folyamatos a kép, gondolom ezek LED-sek. Olvastam, hogy "Sajnos a PWM mellékhatásai miatt ez a fajta fényerőszabályozás sok felhasználó szemében nem túl kedvelt megoldás, viszont a hasonló tünetektől mentes, analóg megvalósítás jóval kevésbé elterjedt – ott viszont a fehéregyensúly hajlamosabb nagyobb mértékű elcsúszásra a fényerő változtatásának hatására." Nekem inkább a fehéregyensúly legyen rosszabb csak ne villogjon a kép. Nem is értem, hogy miért nem az ilyen készülék van többségben.
Megköszönném ha kipróbálnátok ezt a ceruzás PWM tesztet alacsony fényerőnél jó lenne találni nem vibráló készüléket.
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz Khelben #72189 üzenetére
Jó, én asztali billentyűzetnél is még a 10 éves Logitech Cordless Desktop Optical-nál tartok még. Csak hírből hallottam olyanokról, mint mechanikus billentyűzetek, meg ilyenek.
Talán kijelenthetjük, hogy nincsenek különösebb elvárásaim e tekintetben. Talán előny, ha világít.
Meg előny, ha relatíve jól elkülönülő és nagy gombjai vannak. Pl. frászt kapok a miniatűr kurzor billentyűkről, amiknél a felfelé és lefelé néha fél magas csak és a kettő egy gombnyi területre van összezsúfolva.
De talán ilyen gondom nem lesz egy 17"-os gépen. Amúgy mekkora ez a 17"? Az istennek se találok olyan képet, aminél ölbe veszik, hogy legyen némi fogalmam az arányokról.
Asztalon biztos frankó viszont a nagy képméret, h ne kelljen nagyon görnyedni előtte.Meg az érintő is megérne egy próbát, ha épp nincs kéznél egér.
Tablet-et szeretem, talán lapinál sem teljesen értelmetlen, főleg a tapipados kínlódás után.
Ami érintős, azoknak a képernyője már nem "puha", ugye?[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz pinnacle #72191 üzenetére
Nekem PWM-es a monitorom, de nem látok darabos mozgást ezzel a ceruzateszttel...
(#72192) Teasüti : egy békebeli Logitech bill után sírva fogsz fakadni a konzumer gépek billentyűzetétől. Ez is olyan, mint az esőérzékelős ablaktörlő. Amíg nem tudtam, milyen, addig "hú, mekkora baromság". Amikor meg olyan kocsim lett, amiben van, akkor meg "hogy tudtam meglenni eddig nélküle".
(#72194) Adi07: játéktól függően 0-20% eltérés van a két kártya között. De mivel mindkettő belépő, szerintem nem éri meg plusz pénzt adni érte, ha a 740M-mel mediumon megy egy játék, az a 840M-mel is mediumon fog menni. U vs. M megint csak a játéktól függ, van olyan, amelyik profitál az erősebb cpu-ból és van, amelyik nem.
[ Szerkesztve ]
-
HoaryFox
őstag
A két vidkari között égbekiáltó különbség nincs, M-es és U-s proci között meg inkább a teljesítményigényesebb dolgoknál (játék, PS, videóvágás, stb.) jön ki, persze gondolom általános használatnál is kiütközik a különbség
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
tipuka
addikt
válasz runner 125 #72197 üzenetére
De tényleg az. Örültem, hogy a Simcity-t vitte huszonmennyi FPS-el. (840M-mel)
-
Khelben
nagyúr
Hát én valahogy úgy képzelem, hogy x40 a belépő, x60 a közép, x80 a felső. Ami meg az x40 alatt van, az a trash, aminél az integráltak is jobbak.
(#72198) tipuka : igen, ilyesmire gondolok. Ami a 2-3 éves játékokat nem képes 40-50 fps-sel futtatni, azt ne hívjuk középkategóriának.
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
Erre én is kíváncsi lennék, notebookcheck szerint másodosztályú, és a három minőségi osztályt elnézve logikus lenne középbe sorolni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- HP 840 G2 (HD, 8 GB , 256 SSD i5 5th) laptop leárazás!!
- Fujitsu Lifebook E780 (i7 120 SSD, 8 GB HD)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest