-
IT café
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz szabonagyur #88998 üzenetére
Köszi.
Látom neked 7440-ed van, gondolom jó kis gép nagyon. MIvel igazából ugyanannyiért tudom megszerezni mind a kettőt, így lehet maradok a Fujinál. Igaz ott a bővítés a későbbiekben többe fog kerülni. Meg az is kérdés, hogy ugye egy slot-nál nincs meg a DC, és ez mennyire fogja vissza az IGP-t...
Mikulásbá: Ez tuti, hogy 4gb forrasztott + a bővítés?
[ Szerkesztve ]
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
veterán
válasz Mikulásbá #89002 üzenetére
Hmm. Érdekes, akkor viszont tényleg marad a fujitsu. Ma már egy 256 Gb-os vinyó sem megfizethetetlen, adattárolásra meg ott van a korlátlan skydrive-om, illetve van egy 2tb-os vinyóm is.
Szerintem jól meggyőztem magam...
-
veterán
válasz Mikulásbá #89004 üzenetére
Igazából számomra a legfontosabb, hogy a bill kényelmes legyen. Ez mennyre van rendben a lifebook-oknál? Nekem nagyon bejön a szigetes elrendezés. Most is egy t430-at, illetve egy Portégé z830-at használok és nagyon szeretem őket. Igazából egy kicsit ezért is húz a Fujitsu felé a szívem, mert a Dell-nek nem szigetes a kialakítása.
-
nagyúr
válasz adamssss #89005 üzenetére
UH552-m volt,szerettem.Semmi gond nem volt vele.Fájt a szívem,mert el kellett adnom,az ára kellett egy komolyabb projektbe.
Talán az első olyan kis gépem volt,amit vissza sírok.Egyébként nagyon nézegetem én is a U745-öt,kíváncsi leszek itthon mennyi lesz,lehet érdekel engem is. -
-
veterán
Köszönöm a véleményeket. Még lebokszolom magamban, de most már nagyjából képben vagyok a pro-kontrák terén. Valószínűleg egyikkel sem járnék rosszul, csak ugye ilyen kategóriában, már nem ez a cél hanem az, hogy az ember a legjobban járjon.
-
dipeti
senior tag
Egy G50-45-t szeretnék venni egy leányzónak, aki simsezni, youtubeozni, facebookozni szeretne jó sokat.
90 ezer forintért jutnék hozzá. Van valami alternatíva ehelyett?Some say I'm condescending. That means I talk down to people.
-
emplix
újonc
Sziasztok!
Szeretnék venni egy HP EliteBook 8540w-t. Az lenne a kérdésem, hogy milyen tapasztalaitok vannak evvel a géppel? Válaszokat előre is köszönöm!
-
pisti96
csendes tag
Sziasztok!
Mivel nem követtem nagyon a hardverek fejlődését, ennél fogva nemigen tudom melyik proci, videókari hogyan viselkedik, mit tud. Ezért fordulok Hozzátok.
Haverom egyetemista, mérnökinfón van. Az előző gépe tönkre ment, így újat szeretne venni; megkért hogy ajánljak neki egy laptopot. Én egy DELL NB INSPIRON 3542-est (8gb ram, i7-4510-zel GeForce 840m)néztem, kérdésem megéri-e? A radium.hu-n 197 990 Ft. Az első hsz-ben linkelt oldalakon néztem, hogy mind az i7, mind a geForce ezen verziója nem foglal el olyan rossz helyet a listákban(legalább is szerintem ).
Max 200k a határ.Alapvetően olyan feladatokhoz kellene neki, mint a programozás, de játékra, esetleg ritkábban videóvágásra is használná.(illetve amik mérnökinfón előfordulhatnak feladatok)Szóval lenne is egy kérdésem hozzátok: az i7-gf840 páros megéri-e, vagy esetleg egy AMD-s cuccot lenne érdemes választani ezekhez a felhasználási stílusokhoz?
Ha bárkinek van jó ötlete, szívesen meghallgatom(viszont lehet buta kérdés az utolsót feltenni, mert nem akarok intel vs amd vitát generálni)
Kirk Hammett mondá- "A jövőm oly' fényes hogy fel kell vennem egy napszemüveget"
-
félisten
-
félisten
válasz Eladó445 #89021 üzenetére
Nem akarsz te kicsit sokat válogatni? Az megvan ugye, hogy ezekbe a régi gépekbe ha te külön veszel RAM-ot (akár HDD is) az kb annyi mint a gép? 4GB DDR2 modulra rámegy a gatyád, illetve megveszel egy gépet úgy, hogy ki sem tudod próbálni? Vinyó nélkül még csak elindul, de RAM nélkül esélytelen.
[ Szerkesztve ]
-
Eladó445
tag
válasz szabonagyur #89022 üzenetére
nekem elég 2x1gb ddr2 ram is...meg egy 160as vinyó
csak nekem ez a régi thinkpad nem tetszik..https://bit.ly/2AJ3lz6
-
félisten
-
Core2duo6600
veterán
Megjött ez a gép
Feltünt, hogy nincs rajta webkamera, ezt még elviselem, bár ma már elég alap, de hogy Bluetuth sincs egy üzleti gépen, ez nagy fekete pont, amikor már a legolcsobb "szappan tartón" is van.
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
félisten
válasz Core2duo6600 #89027 üzenetére
Üzleti gépekben a kamera is opcionális dolog, a BT is.
Ugyebár üzleti gépeknék is más a prioritás meg otthonra szánt multimédiás gépeknél is. Nekem van minden gépemben mégsem használtam még soha
-
rbalint88
addikt
Soha nem volt még igényem arra, hogy bluetooth-t használjak számítógépen, evör.
-
senior tag
BT van ilyen stick kiszerelésben, ha szükséges. Igaz így ki kell adnod még 2-3 ezer forintot.
Sőt, most jut eszembe, hogy vettem is, de soha nem használtam. Eladó ha gondolod. ;-)
szabonagyur, ezt csak úgy hirtelen beírtam. Valószínűleg ennyiért vettem 5 éve egy tescoban.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Because
őstag
nagyon jó ára van!
a kérdés: itt most magában a webshopban Új a termék vagy tényleges új, bontatlan? neked hogy érkezett meg?
hogy nincs benne webcam én örülök, mert legalább nem kell mit leragasztani
[ Szerkesztve ]
-
Gergosz2
veterán
kétegy kezemen meg tudám számolni hányszor használtam eddig bluetooth-t számítógépen[ Szerkesztve ]
Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito
-
Pocok256
veterán
válasz Gergosz2 #89034 üzenetére
Minden nap használom. Legjobb dolog a kékfog egér nem kell hurcibálni semmilyen sticket meg egyéb hülyeséget csak felkapcsolod a gépet és megy is a cickány Razer Orochi FTW. Kisfájlok átküldésére is hasznos telon csak droppolod a gépedre vagy fordítva és kész. Nem kell bohóckodni semmilyen wifis kapcsolattal csak egy drop és kész
[ Szerkesztve ]
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
Eladó445
tag
-
félisten
-
Eladó445
tag
válasz szabonagyur #89042 üzenetére
miért ennek hány verziója van?
amik használtan 35ezer ft körül mozognak.https://bit.ly/2AJ3lz6
-
félisten
-
Pocok256
veterán
válasz rbalint88 #89036 üzenetére
Tapipadozzál akkor nekem 3 monitoron keresztül 3k plusszos vertikális felbontást. Aztán mikor kitéped a hajad akkor utána elkezdesz használni egeret. Persze ha csak excelbe pötyögsz 1 kijelzőn elhiszem, hogy elég a tapipad is.
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
dRotHUzaL
újonc
Sziasztok!
Laptop vasarlasa előtt állok, s nincs nagy rálátásom a temára, ezért bátorkodok hozzátok fordulni.
Ha minden jól megy, szeptemberben kezdem az egyetemet, villamos vagy mechatronikai mérnöki szakon, s ehhez szeretnek egy olyan gépet vásárolni ami az egyetem alatt minel tovább kiszolgál, megbízható, strapabíró konstrukció, de nem kell nagyon falbontó erőműnek lennie.....A fórumhoz tartozó, kitöltött kérdőív:
(1) Iszonyatosan nem súrgős a vásárlás, egy hónapon belül bőven ráér.
(2) A rászánt összeg felső határa 340000 forint, de nem szeretném feltétlenül, a teljes összeget rááldozni, 200-250k körüli árral ki lennek bekülve, de elsődleges szempont az, hogy jó minőségű strapabíró gép legyen, minél tovább tudjam használni.
(3) Elsősorban egyetemhez lenne rá szügségem, villamosmérnökin vagy mechatronikai mérnökin, oda lehet, hogy nem árt, ha nem csak böngészésre és officera alkalmas a hardvere.
(4) Játszani nem jatszok a számítógépen, azonban ha vinne egy-két mondjuk két-harom évnél nem régebbi játékot, akkor lehet játszanék rajta, azonban nem a legújabb, legdurvább játékokkal.
(5) Filmet nézni szeretek, szóval a FullHD felbontást egy IPS panelal megcéloznám, de ez sem feltétlen elvárás. 15,6'nal nem szeretnék kisebbet, de a 17' már lehet, hogy túl nagy.
(6) A hórdozhatóság előnyt jelentene, de nem szeretnék ultrabookot, azok nem tűnnek túl strapabírónak.
(7) Windowst szeretnék rajta futtatni, ha lehet 8ast.
(8) SSD-t szeről szeretném a rendszert futtatni, és nem tudom, hogy itt mennyire jöhetne szóba az mSATA, de szivesebben maradnék a sima SATAnál. Itt szeretnem megkérdezni, hogy azzal elvesziten-e a garanciát, ha kicserélem benne a gyári Winchestert, mert ha nem akkor a gyárit lecserélve tennék bele egy minőségit. Optikai meghajtót annyira nem használom, de ha lehet, legyen benne.
(9) Eddig az Asus gépek voltak a legszimpatikusabbak, de nem ragaszkodom a márkához, a jó konstrukció, starpabíró raszterelés az egyik legfontosabb szempont, úgy, hogy a hardveres belső is minél később avuljon el.
(10) Számlát mindenképpen kell rolla szereznem, megbizhatósági szempontból inkább az új gépet szeretnék.Sokáig az Asus Rog G551 volt a legszimpatikusabb (i7 4710HQ, 8GB DDR3, GTX 860M), denem vagyok benne biztos, hogy megéri-e egy ennyire combos gépetvásárolni.
Illetve azt sem tudom, hogy hol érdemes vásárolni, eddig a Radiumnál és a Digprimeon nézelődtem,nemtudom, hogy ők milyenek, meghogy van-e egyáltalán jelentősége a boltnak, hiszen a garanciát a márkaszervíznél kell érvényesíteni.
Előre is nagyon köszönöm, ha időt és energiát szántok a kérdésemre, addig is Mineden Jót!
-
rbalint88
addikt
válasz Pocok256 #89046 üzenetére
asztalon más. én laptoptartón használom a gépet kanapén meg mindenhol a lakásban, de ugye ott 3 monitort se hurcolsz magaddal.
dRotHUzaL: HP Elitebook 850 G1-et keress FullHD IPS panellel. valószínűleg csak alighasznált darab jön majd ki a keretedből. m.2 ssd, hdd és mobilnet is lehet benne, dvd író viszont kimaradt belőle.
Ez is érdekes lehet: [link][ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Asus Vivobook Go 15 E1504FA
- E14 Gen5 14" FHD+ IPS Ryzen 7 7730U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad A485 27% 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 2500U 16GB 256GB NVMe dupla akku gar
- DELL PRECISION 7550 Tervező, Gamer laptop
- Dell Latitude 7410 27% 14" FHD IPS i7-10610U 16GB 256GB NVMe ujjolv gar
- ÚJ Lenovo LOQ 15AHP9 RYZEN 5 8645HS/ 16GB / 512GB / RTX 4060 / WIN 11 PRO
- WLAN Qualcomm Atheros QCNFA435 ( Dell Notebook
- HL Data Storage - Dell Super Multi DVD Writer ( KCC-REM-GU90N
- Apple Macbook air m1 2020 8gb/256gb eladó
- Dell Latitude E7470, 14"QHD Érintőkijelző, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10, Számla, Garanc
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest