Aktív témák

  • modder

    aktív tag

    válasz Ronam #22762 üzenetére

    Megerősíteni tudom.
    Szerintem amúgy kiválasztanak pár jónak tűnő típust, berendelnek belőle pár 10 db-ot, és így kedvezménnyel tudják adni (máshol 10 ronggyal drágább, kevesebb memóriával)

    A gépről:
    Mérete teljesen megfelelő. Az `új` 16:9-es képarányú 15,6" gépek nekem nagyon nagynak tűnnek, ez viszont még éppen kényelmes, látható is a képe, plusz a felbontása ugyanakkora, így ugyanannyi információ fér el a képernyőn, csak kisebben látni a dolgokat értelemszerűen.

    Teljesítmény:
    core i3 proci, dual-core HT, most nem mtuatom be a procit, mobile core i5-től kb 10-15%-ban marad el teljesítményben, típusfüggően. 6GB memória nekem mindenre elég (eclipse-nek 1GB-ot adok, mert felzabál nagyon sokat, de még így is marad bőven)

    Videokártya:
    Belépő. Nekem low-n fut akadásmentesen a starcraft2

    Akksi:
    kis fényerővel mondjuk netezéssel max 4 órát bírja. ez nem olyan rossz az árhoz képest, szerintem.

    Felépítés:
    tömör, masszív hatása van, a sarkait megfogva csavarva nem nagyon csavarodik, mint ahogy sok vékonyabb műanyagból készült laptop (középkategóriás samsung pl.)

    A videokártya érdekessége, hogy megvan a 3rd party nvidia, és mellette a prociba (vagy chipsetbe?) épített HD 3000. a gép desktop alkalmazásokra az intelt használja, kevesebbet fogyaszt, kevesebbet tud. Viszont ami hardveres gyorsítást igénylő (játék), azt a driver az nvidia kártyához rendeli. Az rendereli a képet, és valahogy átalagutazza megjelenítésre az integrált kártyának. Az egész lényege, hogy ha nem kell 3d-s gyorsítás, kevesebbet fogyaszt a laptop. Sajna linux alatt nincsen szupportálva ez az Nvidia Optimus technológia. Emberek elkezdték megírni hozzá a drivert, én szoptam vele négy órát, de nem működött teljesen jól.

    Nekem az abszolút pro: hordozhatóbb egy 15,6"nál (otthon külső monitorral használom), erős gép, jó ár, bluetooth, n-es wifi (használ már valaki ilyet? :D)
    kicsi kontra: lehetne erősebb a videokártya, de valszeg az árba nem férne bele.
    nagyon kontra: csak 100Mbit ethernet.

    szerk:
    szép matt fekete, nem olyan hányadék csúnya, mint a képen :D

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák