Új hozzászólás Aktív témák

  • Ciccuka

    veterán

    Samsung SyncMaster S24F350FHU Tapasztalatok:

    Előszóban néhány óra alatt (felületesen) állapítottam meg a lentieket.

    A talp (ami nem mellesleg egy karctenger ágya) könnyen elmozdul a helyéről, ha a lehetetlen helyre (monitor hátuljára) rakott joystick gombot próbáljuk megtalálni/használni/megnyomni (oltári hülyeségnek tartom ezt a fajta megoldást, erősen rontja a használhatóságot). Mostanában sajnos divat lett a külső tápegység elsősorban azért, hogy a gyártók vékonyabbra készíthessék ezáltal néhány mm-el a terméket. Monitorvastagságnál marketing 10 mm-es értéket adtak meg, ami nonszensz ugyanis a monitor 95%-ban jóval vastagabb (2-4x) ennél. Szerintem inkább csinálták volna beépített tápegységesre, jobb megoldás.

    Képminőség 30%-os fényerőnél nézve teljesen átlagos szintet hozza. A két (leg)szélén nagyon minimális színeltérés van (10% körüli) ha 50cm-ről nézzük, de 24"-os monitor lévén ez evidens és jónak mondható. Ezen a fényerőn sajnos a fehérje sem olyan szép fehér. A színek nagyrészt homogének és szép élénkek, szokásos Samsung színvonal. A betekintési szögek szokás szerint jók (IPS/PLS).

    Kijelző szerencsére matt, átlagos tükröződésű. PWM mentes tehát nem kell tartani attól, hogy a villogástól megfájdul a fejünk vagy idő előtt elfáradunk. A szemkímélő mód színárnyalata a használhatóság határát súrolja (túl barnás lesz tőle a kép). A betűk kellően élesek, a képpont méret normál.

    Válaszidő: Normál/Gyorsabb/Leggyorsabb között változtatható. Alapban a gyorsabbon van, ez jól is működik.

    Pozitívum, hogy az OSD magyar nyelvre is állítható.
    Negatívum, hogy feleslegesen sokat kell matatni a Game és a többi "előre betáplált" módhoz, ez felettébb idegesítő tud lenni idővel. Egy régi Samsung 931BF-en egy ilyen beállítás összesen 1 másodperc alatt megvolt fáradtság nélkül egy laza kézmozdulattal.
    Jó lett volna még rá egy DVI csatlakozó és adhattak volna, hozzá egy HDMI kábelt is.

    FreeSnyc-et sajnos nem tudtam kipróbálni, de más szerint gyárilag megadott paramétereken felül teljesít.

    Zongoralakk keskeny kávát kapott, könnyen meglátszik rajta bármi (por, zsír, karc), kisebbnek tűnik első ránézésre 1-2"-al ezáltal.

    Összességében nem egy tökéletesen megalkotott monitor, de a jelenlegi kínálatot nézve sajnos azt kell mondjam, eléggé vállalható darab. Az az érzésem, hogy a gyártók visszafele fejlesztenek. Persze ez egy belépőszintű termék természetesen hozzá kell tenni. Néhány éve erősen túl vannak árazva az IT termékek, köszönhetően a korábbi válságnak. Előnye, hogy szinte minden számítástechnikai üzletben kapható. A jelenlegi kategóriáját nézve viszonylag jó vétel lehet. Azt fontosnak tartom megemlíteni, hogy ebben az ársávban kevés gyártó kínál ilyen paraméterekkel rendelkező megjelenítőt.

    Technikai paraméterek:
    23,5"
    4 ms (GTG)
    PLS panel
    6 bites + FRC
    16,7 millió szín
    1920 x 1080 (FullHD) 60Hz
    Kontrasztarány 700-1000:1
    Fényerő 200-250cd/m2
    Betekintési szög 178° / 178°
    Fogyasztás: Max 25W

    - Játék mód
    - AMD FreeSync
    - PWM mentes háttérvilágítással
    - Szemkímélő üzemmód (kék fény kibocsátásának csökkentésével)

    [ Szerkesztve ]

    Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

Új hozzászólás Aktív témák