Új hozzászólás Aktív témák

  • Brekk

    addikt

    válasz Ferke66 #65545 üzenetére

    Senkire se beszéljük rá a prémium kalibrálást, ez egyfajta plusz a profi kategóriában. Véleményem szerint a 100e alatti kategóriában inkább csak a kihozzuk a maximumot az adtott monitorból értelme van, de a jobb és pontosabb beállítás mellett szerintem látványban viszonylag minimális pluszt ad.
    Sokat méregettem ezzel kapcsolatban, és arra jutottam, hogy elképzelhető akár még kicsit "rosszabb" eredmény is (grafikonban) mint a normál kalibrálásnál, de valószínűleg ott az igazságot méri (mutatja) meg. Egy szó mint száz ide nem feltétlenül ajánlott. 100e fölött már ha beleszaladunk a natív 8bites panelekbe, na ott már igen - igen látom értelmét, mert az a kategória már főleg a grafikai munkáról szól.
    Az U2515h az árát tekintve ide esik, de még nem tudja azt a pluszt amiért ajánlott lenne a prémium kalibrálás. Tehát mindenképp ajánlott kalibrálni (hiába "gyári kalibrált") de elég a normál is szerintem. Ez kb. 30-40 percet vesz igénybe. Ennek oka, hogy a LED háttérvilágítású monitorok is igénylik a "bemelegedést" hiába tűnik úgy, hogy azonnal bevetésre készen állnak.
    Azért pedig elnézést, hogy nem soroljuk fel az U2515-öt az ac511 kompatibilitásánál, de természetesen az való hozzá. ([link].
    A hangszóró igen igényes kialakítású, és szépen teszi is a dolgát, de komoly zenei teljesítményt, és mély hangokat nem szabad várni tőle.
    Délután 4 fele jön a futár, érdemes minél hamarabb rendelni, így nyugodtan, akár többször újrapróbálkozva is jut időnk kalibrálni. Ha 4-ig oda tudjuk adni a futárnak a monitort, az másnap az ország területén bárhova megérkezik. :K
    Elnézést ha kicsit hosszúra sikerült, de talán többek is megtalálják majd a választ kérdésükre ebben a hsz-ben. :B

    http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.

Új hozzászólás Aktív témák