Új hozzászólás Aktív témák

  • Johnzy

    tag

    válasz Isual #14176 üzenetére

    Na aggódj, nagyon jól ismerem a rendszert, ahhoz túl sokat olvastam, túl sokat jártam utána, eleget konzultál olyan emberekkel akik ezeket profi szinten űzik, mivel nekem a monitor választás sajnos kb 3 hónap volt ugyanis olyan monitorra volt szükségem ami univerzális, majdnem mindenre jó, de emellett egy eléggé specifikus területen is jól kell teljesítenie és tűrhető árkategórián belül van, így gyakorlatilag végigjártam egy kemény menetet... Ez az egész nem a csatlakozók presztízséről hanem egyszerűen a használhatóságról, a funkciók teljeskörű kihasználtságáról szól!
    A HDMI-HDMI kábel HDMI-s monitorral nem azért használatos mert nagyobb lesz tőle az e-penis-ed vagy minek hívják ezt itt (nemtudom, énis nem rég hallottam), hanem azért mert megspórolsz egy külön audiokábelt/hosszabbítót és itt is elő tudom hozni kedves unokaöcsém példáját akinek a TV-jén van HDMI, de a VGA-jan nincs! Amikor vette, direkt szóltam, hogy legyen, rajta, de neeeeem, "mert minek?!" Most ennek köszönhetően X ezerért kellett vennie egy analóg audiokábelt ami a hosszúsága miatt eléggé zajos is és mivel nem sima HDMI-HDMI-kábelt vett hanem DVI-HDMI-t, azis dobott nemkicsit a költségeken. Nos, amennyiben valakinek tényleg eszébe se jutna egy monitor DAC-ot használni, úgy nincs különbség a HDMI és a DVI között, ugyanazt a 3 csatornás TMDS kódolást használja mind a kettő (persze dual-link 6 csatornás, tudom)

    "illetve, hogy ennek mekkora a jelentősége jelen esetben)"
    Igen, ezért elnézésed kérem, ugyanis én úgy tudtam, hogy a komplett U-széria 10 bit-el dolgozik színenként, de mint kiderült, a 22-23"-os kategóriák és az U2412M csak 6bit+AFRC-vel dolgozik, így gyakorlatilag, ha valaki tényleg, de tényleg, annyira tényleg, hogy az életét is rá merné tenni, akkor mindegy hogy DVI avagy HDMI!

    "csak, hogy jól hangozzon, hogy én HDMI-vel használom a monitoromat...én meg Displayporttal..."
    Na ezzel viszont keményen vitába szállok, de ezt egy gyors idézéssel be is fejezem;
    Ezzel ellentétben a DisplayPort egy digitális interfész kifejezetten számítógépek, és TFT kijelzők csatlakoztatására. A remények szerint hamarosan felváltja a VGA, a DVi, és hasonló csatlakozókat az “IT-iparágban”. Az itt szükséges követelmények egy részét a HDMi nem képes teljesíteni, mivel eredetileg szórakoztatóelektronikai eszközök csatlakoztatására tervezték.
    Akár hiszed, akár nem, NEM! azért nyomom DisplayPort-al, hogy nagyobb legyen az e-@-om, hanem azért MERT EZZEL LEHET KIHASZNÁLNI! És mivel nem vagyok rest és nem írom ide, hogy járj utána ezért ezt is szépen, tömören leírom vagyis próbálom: :DDD
    A HDMI "A" típusú csatlakozó ami a HDMI interfészek 99,99%-a hanem több, csupán 1920*1200-as felbontást engedélyez maximum!
    A DVI színenként 8 bites csatorna-átvitelt tesz lehetővé maximum. Ezzel mindent el is árultam. Vagyis vagy HDMI-zek de nem natívban amivel ugyebár kitörölhetem vagy a DVI-al meglesz a natív, de csak 8 bittel! Itt teljesen jogosan merül fel benned a kérdés, hogy "akkor mivan?!" Én erre annyit tudok csak reagálni, hogy be kell ülni egy 10bites monitor elé 8 bites DVI-kábellel, egy képnézegetővel és nem lesz több kérdésed! :))

    Pörögjünk!!! - mondta a papagáj és belerepült a ventilátorba...

Új hozzászólás Aktív témák