Új hozzászólás Aktív témák

  • sztivo

    Topikgazda

    válasz slycugel2000 #132250 üzenetére

    Szia!

    Na, kezdjük ott, hogy van a G-Sync, ami egy külön hardver a monitorban, ezeknek több szintje van, de ebbe ne menjünk bele jobban, mert nem egészen releváns. Az AMD FreeSync, ahogyan a nevében is benne van Free (nem ingyenes értelemben véve), azaz szabad szoftver, ami a VESA Adaptive Sync-en alapul.
    Mivel a G-Sync modul elég drága, és ne kelljen kétféle monitort gyártani, a gyártók átálltak inkább csak a FreeSync-es monitorokra, az nvidia pedig lehetővé tette a drivereiben, hogy a 10x0 szériától felfelé működjön a FreeSync úgy nevezett G-Sync compatible néven (arra már nem volt egó, hogy AMD/VESA Sync compatiblenek hívja és hasonlók). Tahát olyan nincs hogy neked Free vagy G megy, te a Free-t használod ezzel a kártyával, csak így hívják, hogy G-compatible. Igazi hardveres G-Sync nagyon drága, AMD videokártyával használva nem igazán kompatibilis (néhány kivétel), és ritka is már.
    A FreeSync 48 Hz-től felfelé működik csak. LFC támogatás (FreeSync Premium-tól felfelé, az ami 48 fps/Hz alatt produkál egy olyat, hogy megkettőzi a képkockát, így 40 fps helyett 80 képkocka lesz, vagyis 80 fps-ed, amit ha jól olvasok tökéletesen működik is nálad, ennek ilyennek kell lennie, mert a 40 fps már szaggat, a 80 nem.
    Az extended mode az arra hivatott, hogy a Sync range-jét még lejjebb viszi, egészen 30 fps/Hz-ig.
    Valós 1 Hz-től felfelé csak a hardveres G-Sync modul tud szinkronizálni, aminek szerintem értelme = 0 :)
    Limitálni mindenképp érdemes, mivel 165Hz-es a monitorod, limitáld 162-re, különben "kicsúszik" a sync rangeből. Itt egy link, hogy hogyan állítsd be rendesen.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák