Új hozzászólás Aktív témák

  • Teasüti

    nagyúr

    Üdv!
    Megjött az új monitorom (Gigabyte M32U) és lenne pár kezdő kérdésem. :R
    Elvileg Freesync Premium Pro támogatásom van ami az OSD-ben be is van kapcsolva, viszont az AMD vezérlőpultban ezt látni:

    Jól van ez így vagy vmi nem okés? A specifikáció szerinti minimum 20 Hz az megjelenik vmi beállításban, vagy ez amolyan alacsony szintű funkció, ami "csak úgy működik" beavatkozás nélkül és kész?
    Valamint azt vettem észre, hogy a felezett sávszélességű HDMI 2.1 esetén (DSC vagy mi a tök tömörítéssel) igaz csak YUV 420 képet kapok, viszont nem megy ki a 10 bit sem. Fura mód 60 Hz-re visszavéve se hajlandó egyszerre a 10 bitre és a 444 formátumra, csak választhatok: vagy ez, vagy az. :((
    Kérdés: ez VGA limitáció, amit egy új aktuális gen VGA-val meg lehet kerülni? 10 bit 444 lenne a cél minimum 4K60-on a melóhoz, de örülnék ha kimenne a 10 bit 120/144 Hz-en is (ez már csak 420/DSC tömörítéssel, ez rendben van, HDR tartalomhoz és játékhoz teljesen oké a 420). Vagy ez monitor limitáció? Arról nem láttam infót a Gigabyte oldalán, hogy a 10 bithez tömöríteni kell kötelezően. :O Szóval VGA vagy monitor? A kábel az 2.1 hitelesített, szóval csak a hardver jöhet szóba.
    Köszi! :R

Új hozzászólás Aktív témák