Új hozzászólás Aktív témák

  • Tyrel

    őstag

    válasz AsakuraDave #100989 üzenetére

    Ha valaki válaszol azzal meg nem foglalkozol. Képet meg azért nem csinálnak mert nem adja vissza valósághűen, mivel a hangokhoz ill. a halláshoz hasonlóan az emberi látás érzékenysége sem lineáris, a kameráké (meg mikrofonoké) viszont igen.

    Pl. itt ha hagyom hogy a nagy monitorhoz igazítsa a fényerőt, akkor nagyon látszik az IPS Glow, és gyakran szabad szemmel nézve is ilyen, viszont minden más is sokkal fényesebb, pl. ha lenne egy fehér szöveg a képen az már vakítaná a kamerát, szabad szemmel meg nem úgy látod. Ha meg azt mondom neki hogy a felette lévő monitorra fókuszáljon ill. ahhoz lője a fényerőt, akkor az nem ég ki ill. nem túl fényes, viszont akkor meg az alsó monitorról eltűnik az IPS Glow, miközben szabad szemmel simán látni. Valahol a 2 közt van a valós kép, de ezt egy telefon kamerája nem fogja visszaadni.

    Másikakkal is gyakran gond van, és szerintem is nevetséges hogy a gyártók ilyen vidáman árulják vagyonokért a szart. Sokkal, sokkal erősebb quality control kéne hogy legyen, legalább a felső kategórián. Nagy szerencse kell hozzá, hogy kifogj egyet amin nincs nagyon elszabadulva az IPS Glow, ha meg olyan monitort veszel mint én, amiből kb. 5 van az egész országban, akkor meg már válogatni sem tudsz, mert nincs raktárkészlet. A prémium ár abszolút nem garancia a prémium minőségre...

    [ Szerkesztve ]

    Turenkarn

Új hozzászólás Aktív témák