Új hozzászólás Aktív témák

  • Dönc

    tag

    válasz ProEvoFan #77111 üzenetére

    Meglátásom szerint azzal többet fogsz nyerni, ha befele tolod a több hűvös levegőt, szóval érdemes megnézi, hogy hogy fog jobban működni a hűtésed összességében.

    Gyári Intel hűtő meg valóban egy határ sz@r, én most dobtam párom gépébe egy Arctic i13 x CO-ot, egyből -20 fok full terhelésen 0 zaj mellett. Pedig egy i5 3570k (95W TDP) (rézmagos) hűtőjét dobtam rá az i5-8400-ra (65 W TDP), így is belenyalt a 80 fokba, az új hűtővel 60 fok körül megáll, pedig nem űrtechnika, ami rá került.

    Nekem tegnap jött meg a WD Blue SN570, ez alap felhasználás mellett 40 fok alatt elvan ebben [link] a lapban, Be Quiet Pure Rock procihűtő alatt. Mondjuk a lapodat elnézve + egy pcie slotnyi van a VGAtól az SSD. HD Sentinel által mért adatok alapján sose járt 48 fok fölött eddig.

    Nálam 5 venti üzemel a kuckóban: elöl 2 140-es PWMes Arctic, hátul egy 120-as szintén Arctic. Ezek 500 körüli fordulatra vannak belőve. Felül sajnos jelenleg 2 különböző venti van, így ezeket nem lehet értelmesen beállítani (200-600 között ugrál a fordulatszám), viszont ezeket majd szándékozom cserélni 2 140 silent Arctic ventire. Egyébként ezek vanna leszabályozva a legjobban, de így is érezhetően működnek.

    Ja igen a házikó ott a cuccaim között, de egy Anidées Ai6 amiben mindez bele van rakva. Mióta megvan egyre lejjebb viszem a ventik fordulatszámát, mert nem melegszik egy istennek se. Majd a nyárra leszek kíváncsi, de szerinbtem akkor se lesz gond. :))

Új hozzászólás Aktív témák