Új hozzászólás Aktív témák

  • Yodamest

    veterán

    Aztán közben barátkozom ezzel a Lamzu Thorn-al, de a fő gombok csak nem akarnak jók lenni az én ízlésemnek. Filóztam rajta mi lehet ennek az oka, szerintem két dologra vezethető vissza:
    1. A mechanikus kapcsolók elhagyása miatt, ez az optikai kicsit amolyan Razeres lett, engem a DA egerekre emlékeztet kicsit az érzete, egy fokkal talán jobb, de nincs meg az a határozottsága a kattanásoknak, amit az Atlantissal megszoktam.
    2. Ez pedig egy másik aspektus, szerintem az is baj, hogy elég magas az egér (nagy a háta), a főgombok viszont ahhoz képest elég alacsonyan vannak, tehát van egy elég meredek süllyedése a főgomboknak. Ez azért baj, mert magasról alacsonyra kell "ütni" az ujjaddal, nem tudom jobban megfogalmazni, tehát úgy érzem túl meredek és alacsony a bombok helyzete az ujjaimhoz képest. Sokkal jobban esne, ha magasabban lennének a gombok, nem egy mély lejtőt ütnék, hanem egy kevésbé meredek fennsíkot.
    Egy kis játék:

    Abba gondoljatok bele, sőt ki is próbálhatjátok, a levegőben helyezzétek el a kezeteket, mintha egy egeret fognátok: relaxed claw grip fogás, semmi extra, és olyan a Thorn számomra, mintha a mutató ujjatokkal a hüvelykujjatok síkjáig kellene lenyúlnotok/lekoppintanotok. Érzitek, hogy feszül a kezetek? Na és most ehhez képest, sokkal jobban esik, ha csak mondjuk ugyanabban a reflaxed claw gripben a mutató ujjal csak egy modjuk centit kell lefelé koppintani, tehát nem a lent fekvő hülyelykujjig, csak a táv feléig mondjuk. Ugye hogy mennyivel kényelmesebb? Ráadásul a gombok lefelé görbülése sem segít a dolgon, szerintem jobb lenne a vízszinthez közelebbi gomb meredekség, hogy az ujjbegy ne ilyen 60 fokos szögben érje, hanem nagyobb felületen, teltebben lehessen lenyomni, szerintem...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák